icon

Ako zmierniť tenznú bolesť hlavy?

2. mar 2025

Ahojte, kto z vas mal tieto celodenne bolesti hlavy, co vam pomohlo? Ja mam tlak okolo korena nosa, za okom, na cele, take napatie, je to velmi neprijemne, ide mi to az akoby do hornej sankuy , podnebia a zubov. Mam pocit,ze zachvilu usta neotvorim,ze sa mi tam nieco zasekne.
Vraj to moze byt od krcnej,ze ju mam velmi stuhnutu a blokadu stavcov. Co odporucate? Fyzioterapiu zaplatim, len najst nejaku, co aj pomoze. :(

denisa_deniska
2. mar 2025

Tak buď utlmujúce lieky (krátkodobé riešenie), alebo hneď zajtra sa objednať na fyzio. Na druhej strane, mňa keď bolela hlava z krčnej, vždy ma bolela vzadu. Pri takejto bolesti ako opisuješ boli iné dôvody.. ale určite navštív fyzio

autor
2. mar 2025

@denisa_deniska a ake ine dovody boli pri takej bolesti hlavy? Jasne ,objednam sa ,uz ma chuta zufalstvo

vakatko
2. mar 2025

Môže to byť z refluxu. Išla by som na gastro vyšetrenie, skús refluxnú diétu.

choco6
2. mar 2025

Môže to byť aj očny tlak, migrena. Mňa z krčnej chrbtice tiež boli hlava skôr vzadu.

autor
2. mar 2025

@choco6 u ocneho som bola, tlak bol v poriadku. Hm, zeby takyto divny typ migreny?

autor
2. mar 2025

@vakatko myslis,ze z refluxu? Kyselinu mi casto dviha,ake to m musi vseobecny asi poslat

vakatko
2. mar 2025

Myslím, že potrebuješ výmenný lístok, spýtaj sa obvodného.
Uprav si stravu, v lekárni kúpiš tabletky na zníženie kyseliny.

autor
2. mar 2025

@vakatko to mozem skusit, skusim sa ho aj na to opytat, aby sa neurazil,ze si sama liecbu ordinujem, teda, odborne vyšetrenia.

barcinka13
2. mar 2025

Ja mam rovnaké bolesti ako ty že za okom napr a mam to 100% z krčnej. Pomáha mi cvičenie napr z netu Ytb vyslovene na krčnú tak 20 min poctivo a dýchať a tepla voda na krk a pomôže mi to bez tabletky väčšinou. Ale určite fyzio bude skvelá pomoc presne mierena na tvoj problém. Ja chodím aj na masaz a vzadu na krku si už viem doma stlačiť taký bod že je to vyslovene nepríjemne ale pomáha to.

vakatko
2. mar 2025

Vyšetrenie si môžeš zaplatiť súkromne. Cez poistovnu sa dlhšie čaká, ak máš problém s kyselinou, nečakala by som či fyzio pomôže.

denisa_deniska
3. mar 2025

Migréna, proste bolesť na okom, ktorá bola spôsobená stravou (spúsťač), alebo hormônmi (napr v deň, keď mi začala ms, tak ma 3 dní takto bolela hlava)..

katka3500
3. mar 2025

Dobry den, moze to byt aj blokada medzi zahlavnou kostou lebky a 1krcnym stavcom. Mam skusenost v rodine-moja mama,ze zabralo osetrenie osteopatiou na odblokovanie. Po odblokovani cielena rehalitacia -naucila ju cvicit zostavu s loptou a zatial sa jej to nevratilo. Bola som s nou a syncekom pri Bytci,neviem odkial ste
https://osteofyzio.sk/

tanika
3. mar 2025

Nebola si chora??? Mozu to byt prinosové dutiny ?! Ja to mavam ked ich mam po chorobe poopuchane este . Treba rtg dutin a ist na orl nech ta pozrú kamerou . Ja som nedavno títo riesila posla ma aj na ct dutin bolo to po chorobe z dutin mierny opuch . Inak chvalabohu vsetko uz je ok

autor
3. mar 2025

@barcinka13 dakujem, video som pozrela, hadam pomoze ked budem pravidelne cvicit. Na masazi som bola aa mam pocit,ze to je horsie.

autor
3. mar 2025

@vakatko to mam obcas, no pozerala som aj sukromne vysetrenie. Skusim aj to,ked fyzio nepomoze. Zatial upravim stravu

autor
3. mar 2025

@denisa_deniska och tak to si mala riadne nepríjemné

autor
3. mar 2025

@katka3500 dakujem pekne, byvam pri Ba,takze Bytcu mam daleko. Ale skusim pozriet osteopata tu, aj som rozmyslala ci skusim osteopata ci akupunkturu

autor
3. mar 2025

@tanika Ahoj, na orl som bola, urobili RTG vraj vsetko v poriadku, akurát ze mam chronicku alergiu. Chora som nebola hadam aj rok, tak to urcite nebude kvoli chorobe. Takze tebe presli problemy casom? Tiez ta bolela hlava?

tanika
4. mar 2025

No ono to moze byt prave ze sj z chronickej nadchy , chronického zápalu tym ze si alergička. Moze sj nemusi detailnejšie je ct prínosových dutin . Mozu tam byt zhrubnuta sliznica . Js som chronicky dutinar . Poznam sami seba. Bohuzial mne uz dutiny boli aj operované ze som mala bolesti v cele za očami. Ajsjor ue migrény s neurológ spravil MR mozgu a tam to bio vidiet ale an na ct dutin to pitom uz bolo . 🥲 rtg nic to bolo ze vraj v poriadku ake to je slabe .

alegri
4. máj 2025

Dobrý, môžem sa spýtať čo to nakoniec bolo?

nerfka
28. máj 2025

Dobrý deň aj mňa zaujíma ako to nakoniec dopadlo nakoľko riešim to isté práve

nerfka
28. máj 2025
@vakatko

Môže to byť z refluxu. Išla by som na gastro vyšetrenie, skús refluxnú diétu.

@vakatko prosím ťa je to staršia diskusia ale nevedela by si vysvetliť ako môže tá tlaková bolesť hlavy súvisieť s refluxom? Trápi ma totižto jedno aj druhé ale neviem si to dať do spojitosti

vakatko
28. máj 2025
@nerfka

@vakatko prosím ťa je to staršia diskusia ale nevedela by si vysvetliť ako môže tá tlaková bolesť hlavy súvisieť s refluxom? Trápi ma totižto jedno aj druhé ale neviem si to dať do spojitosti

@nerfka poslala som ti súkromnú správu.

alegri
17. jún 2025

Ahoj, presli ta tie bolesti?