icon

Ako zmierniť vypadávanie vlasov počas chemoterapie?

Dnes o 07:49

Nemáte nejaké tipy že čo môže aspoň trošku odkedzit vypadávanie ? Mam krátku liečbu tak by mi bolo ľúto kebyže kvoli tomu prídem na dva roky o vlasy…. Vlasy mam pomerne husté takze preriedenie si dovoliť môžem…. Čo pripadne pomáha potom ak by došlo k extrémnemu preriedeniu? Nejaké olejčeky, zahusťovanie vitamíny… všetky rady a skúsenosti hocijakého tipu uvítam…

anonym_ac2376
Dnes o 07:54

@anonym_autor stačí aj zinok orechy forcapil tablety

petkavka
Dnes o 08:14

Chladiaca ciapka alebo zamrazenie korienkov ...niekde som to citala...mrkni

veselo_neveselo
Dnes o 08:14

Mozes skusit chladiacu ciapku, ale je to na dlho, je to neprijemne a vysledok nie je zaruceny.
Inak z vitaminov a doplnkov ti nepomoze nic, a hlavne sa porad s doktorom predtym, nez zacnes nejake doplnky brat, lebo niektore by ti mohli uskodit.

anonym_50c114
Dnes o 08:22

Nechaj si predpisat dermatologom cisty metionin, dopln to este biotinom. Moze ti prepisat potom Alpicort F vodicku par krat do tyzdna. A nezabudni na zinok, pupalkovy olej, vitamin D a E. Plus kolagen, ale nekupuj tie drahe veci, Kup si kolafit, ten postacuje.

autor
Dnes o 08:23
@petkavka

Chladiaca ciapka alebo zamrazenie korienkov ...niekde som to citala...mrkni

chladiacu čiapku majú len v Nitre som sa dočitala
@petkavka

sara07
Dnes o 08:41

akekolvek vitaminy alebo podobne konzultuj s onkologom
uprimne podstatne je aby to bolo v poriadku, vlasy je to to najmenej

aurelia2000
Dnes o 09:03
@anonym_50c114

Nechaj si predpisat dermatologom cisty metionin, dopln to este biotinom. Moze ti prepisat potom Alpicort F vodicku par krat do tyzdna. A nezabudni na zinok, pupalkovy olej, vitamin D a E. Plus kolagen, ale nekupuj tie drahe veci, Kup si kolafit, ten postacuje.

@anonym_50c114 žiadny pricetny dermatológ jej nič nebude predpisovať v čase chemoterapie, a uz vôbec nie biotin=B7. Jediné, čo ako tak funguje, je tá chladiaca čiapka v Nitre (50%), keď sa bude táak dobre cítiť, že znesie ďalšie útrapy 🙄

autor
Dnes o 09:52
@aurelia2000

@anonym_50c114 žiadny pricetny dermatológ jej nič nebude predpisovať v čase chemoterapie, a uz vôbec nie biotin=B7. Jediné, čo ako tak funguje, je tá chladiaca čiapka v Nitre (50%), keď sa bude táak dobre cítiť, že znesie ďalšie útrapy 🙄

@aurelia2000 dobre a nemáte potom skôr nejaké tipy čo keď už si vlasy buď veľmi zrednute alebo keď už sa ostriham? čosi aby som nechodila nesebavedomo v čiapke

maranta_leuconeura
Dnes o 09:59

Si to predstavujes trochu nespravne, to nie je, ze sa ti vlasy pravidelne preriedia a bude to vyzerat ako predtym, len menej huste. Skor sa ti spravia mensie ci vacsie plesiny, lebo vlasy budu padat v trsoch, takze oholenie bude ,,menej divne".
Inak hej, chladiaca ciapka mozno, ale vysledok nie je zaruceny.

maranta_leuconeura
Dnes o 10:00

A ked uz budes bez vlasov, skus turbany pre onko pacientky. Podla mna to vyzera celkom elegantne 🙂

maranta_leuconeura
Dnes o 10:02
autor
Dnes o 10:03
@maranta_leuconeura

Si to predstavujes trochu nespravne, to nie je, ze sa ti vlasy pravidelne preriedia a bude to vyzerat ako predtym, len menej huste. Skor sa ti spravia mensie ci vacsie plesiny, lebo vlasy budu padat v trsoch, takze oholenie bude ,,menej divne".
Inak hej, chladiaca ciapka mozno, ale vysledok nie je zaruceny.

@maranta_leuconeura pri mojej liečbe práveže povedali že môže len take preriedenie byť… mam krátku a nie veľmi agresívnu liečbu práve preto ma celkom trápi že by som kvôli pár mesiacom liečby mala prísť na dlhu dobu o vlasy