Ako znížiť vysoké protilátky štítnej žľazy?
prosim je tu niekto kto má/mal vysoke protilatky proti štitnej zlaze ale nemal ziadne priznaky? ako ste riesili znizenie protilatok? pripadne ste sa dokazali uplne vyliecit? precitala som uz asi 100 clankov, diskusii, videí a neviem co vsetko a uz som z toho zmätena kde je pravda. Vo vela clankoch a študii sa pisalo asi najviac o vynechani lepku, co moc nie som nadsena :( lepok je uz snad vsade, vo vsetkych mojich oblubenych jedlach, niektorym ludom to zevraj pomohlo ale tí ludia mali bud celiakiu alebo rozne priznaky. Ja ale ziadne nemam, na testy som isla koli tomu ze sa na stitnu lieci moja mama, takze geneticky predispozicia by na to bola. Niektori ludia zas hovoria ze to je blbost. Doktori na to neupozornuju. Endokrinologicka mi poradila brat selen, ale netusim ci to je riesenie alebo fakt treba vynechat aj ten lepok naozaj uz neviem.
@leska123 ahoj , tiež som bola bezpríznaková zo začiatku . Skúšala som liečbu bez lepku aj bez mlieka . Bezvýsledne , skôr mi to narobilo šarapatu takáto dieta. Ako hovorí aj @majamat je to prísna dieta a náročná na výživu aby si pri nej dokázala doplniť všetky minerály a vitamíny . Ostala som teda bez liečby , keďže xy endokrinológov sa mi vyjadrilo , že liečiť sa to aj tak nedá.
Dcera ma to iste, vysoke anti Tpo a anti Tg. Nam endokrinolog doporucil vyzivovy doplnok Tiroxil, u nas v Spain sa neda kupit a objednavame ho online, vyraba sa v Taliansku. Je to selen + mioinositol. To na jednej strane, na druhej musi byt psychika v pohode, vela ludi s autoimunitnym zapalom stitnej zlazy ma uzkosti, to je aj pripad mojej dcery. Po prazdninach pri rozbore mala protilatky ovela nizsie, ked cez rok studuje, tak stres+malo spanku mozu situaciu zhorsovat.
A ano, neexistuje zatial nic ine...
@tenerifka @comi no nič, uvidim 🤷🏻♀️ zistili mi to asi pred necelymi dvoma tyzdnami, ale bohvie ci som tie protilatky nemala uz niekolko rokov len som o tom nevedela. Uzkosti mavam obcas aj ja, ale nikdy som to nepripisovala tomuto. Ja mam celkovo taku povahu cely zivot, ze sa stresujem z hovadin. Tak mi asi zatial neostava nic ine, len skusit brat tie vitaminy a potom ist na odber ci to aspon pomaha alebo nie
@leska123 aboj, mam vysoke, zistene pred rokom (dvoma?), nikto s tym nic nerobi.
Na preventivku ked pojdem, tak zas poprosim o kontrolu, ale v zasade, pokial nie su klinicke priznaky znizenej funkcie stitky, tak sa s tym nic nerobi. Nie je co - medicina nevie co s tym.
Ja razim cestu co najmenej masa a mliecnych vyrobkov, uz to same pomaha na imun system. Ale dalej nic, selen, zinok, myoinositol beriem nezavisle od tohto.

@leska123 myslim, ze jednoznacne odporucanie neexistuje. vsetko je to na urovni skusania.
takymto sposoboms a prakticky autori tychto diet snazia dosiahnut ozdravenie organizmu a imunitneho systemu aby dokazal fungovat normalne, aby si nenicil vlastne tkaniva tvorbou protilatok proti vlastnym tkanivam. vsetko je to na urovni testovania ludi, ktorych sa to tyka. neviem ci vobec existuju aj nejake studie na toto.
co ma ale zaujalo, je autoimunny protokol, ktory ma eliminovat autoimunne procesy organizmu. no dieta je fakt velmi velmi prisna a nie kazdy by ku zvladol. hovori o nej cesky vyzivovy poradca, sam ju drzi, zaujala ho a tvrdi, ze mu fakt pomaha. on ma problem s ochorenim creva. tu o tom hovori
https://www.youtube.com/watch?v=1zbF08VniL4co sa tyk apriznakov, tie nevychadzaju z autoimunneho procesu, ale zo zmenenej funckie poskodeneho organu. cize ak nemas zmenenu funkciu stitnej zkazy tak nebudes mat priznaky, okrem jedneho, ktory ale nie je funkcny,a le anatomicky - struma ( hrvol ), vacsie uzliky, cysty a podobne zvacsenia, ktore su bud viditelne, alebo citit ich, lebo brania v prehltani,c i dychani. no ak toto nemas, potom nebudes mat priznaky, kym sa funkcia nezmeni, resp kym sa nezmeni vyrazne.
napr. pri znizenej funkcii stitka dokaze uvolnit zo zasob homony, preto sa nemusi jej znizena funkcia prejavovat.