Ako zresetovať hlavu?
prosim o radu skusene maminy
ako zresetujete hlavu, alebo ju niecim zamestnate aby vam nepreplo?
toto tretie tehu je oproti tym predtym neuveritelne narocne, mala som kopu problemov zdravotnych, dost som pribrala takze ku koncu som sa uz velmi tazko hybala... atd.
momentalne ma malicka dva tyzdne, a ja mam menej kil ako pred tehotenstvom... vela placka kvoli brusku plus daju riadne zabrat starsi dvaja ktorym sa treba venovat, kedze uz nespavaju cez den, a skolka nefunguje cele prazdniny...
cize cez den fungujem so vstetkymi troma v noci s malickou...
potrebujem zresetovat hlavu. ako ste to robili vy? chcem sa naucit hackovat, ale momentalne mi to nejde...potrebujem zamestnat mozog..
odist od malickej nemozem, kavu si nemam dat s kym, vsetci su po dovolenkach
co poradite?
@neznakaramelka ja ked som bola uplne na dne a nic nepomahalo....manzelovi som nakazala kupit hacik a jednu vlnu a skusala som ciapocku-pomohlo....normalne som mala zo seba nejaky lepsi pocit,az hrdost,ze dokazem aj nieco ine ako davat papat,varit,prat,zehlit a prebalovat....mas toho dost,ale skus nieco len tak,co ta prve napadne 😉
ciapku som sa ucila jeden vecer a postupne ju po veceroch dokoncovala a normalne som sa cely den tesila,ked si vecer k nej sadnem...aspon na parriadkov 😉
@neznakaramelka ak más dat kam- komu 2 starsie deti, a malinka ti bude spat, tak si lahni, zapni si oblubenu hudbu, alebo niečo také čo si nepočula uz dlho, niečo na čo más pekné spomienky, a počuvaj, mne toto pomáhalo, hudba na maximum, hlavne ked som poznala text.
@sendy182 nebojim sa. len viem ze potrebujem zamestnat hlavu. prechadzky neprichadzaju do uvahy, po porode este moc nevladzem a chalani su radsej na ihrisku
@terezka1947 presne take nieco myslim. starostlivost o domacnost je narocna ale ratala som s tym... lenze navarim, zje sa, prebalim pokaka sa... proste nie je vidno nejaky trvaly vyseldok... chapes. ze?
@sante81 nemam komu dat. svokra je vazne chora, nasi su na druhom konci slovenska...
@neznakaramelka ....chapem 😉 ....urcite na nieco prides...ale ak ti mozem poradit,nieco jednoduche,aby si to vedela rychlo urobit a ten pocit "hrdosti"prisiel rychlo 😉
ved casu zatial vela nieje...a teba pri troch detoch normalne obdivujem.....a necudujem sa,ze chces reset a "dobry pocit"....a este mne pomaha pozerat na moje spiace babo 😀 😀 😀 ...tiez so strasne stastna a hrda,ze som ho vynosila a porodila 😀 😀 😀 😀 😀 .....ale to kazda z nas,vsak? 😀
@neznakaramelka dat pre zmenu na starost vsetky deti manzelovi a ist na kick box vybit negativnu energiu. co sa mozgu tyka na to nijaky rychly recept nemam, ja som to riesila tak ze som velmi skoro po narodeni dcery zacala pracovat (mala som to v plane uz pred materskou). samozrejme uplne po trosinkach a holt dietatu sa musel venovat aj partner. neviem ako vy to mate doma s muzom zariadene a ci mas nieco co by ta bavilo....vela zien sa bude bit do prs aka je materska narocna a preco si zeny po materskej nevedia najst pracu....ano je narocna, ale na psychicku vydrz a na rutinnu drinu, ale co sa mozgu tyka sama na sebe vidim ako spomaluje vyrazne aj tak....a to som na materskej len 20 mesiacov. 🙂 popripade mas sancu po materskej robit nieco uplne nove co by si chcela a cas na materskej mozes venovat studiu danej oblasti. nemyslim tym ze by si rovno mala chodit do skoly. zariad sa v duchu vyroku marka twaina: "nikdy nedovolim aby skola stala v ceste mojmu vzdelaniu." a este jedna vec....snaz sa udrzovat kontakty aj s nemamickami, alebo s muzmi, proste s ludmi s ktorymi budes mat na pretras aj ine temy ako su deti a starostlivost o domacnost. myslela som si ze ake je to fajn zapadnut do kolektivu mamiciek na materskej ale velmi rychlo som vytriezvela. nechapem preco sa musia zeny ubijat este viac vo svojom stereotype temami typu co dnes varis. 😉
@neznakaramelka 🙂 ahá,-))) ja som rada lebedila len tak........ 😀
@neznakaramelka Ahoj, poradím Ti skvelú vec, len je na to potrebné mať dobrú kamošku, ktorá má tiež malé deti. Volám to "spoločné upratovanie". Kamoška zoberie deti, príde k vám, Tvoje deti a jej deti sa spolu zahrajú (ak sú malé, posadím na koberec, vysypem k nim kôš hračiek) a s kamoškou sa pustíte do práce, pomôže Ti s domácnosťou, prípadne, ak sú detičky ešte fakt malé, dozrie na nich, kým Ty si upraceš. Pritom si pokecáte, uvoľníš sa, prídeš na iné myšlienky, aj ubíjajúce domáce práce Ti pôjdu lepšie od ruky. No a inokedy to tej kamoške oplatíš, prídeš Ty k nej. Aj sa zabavíte, aj sa vyrozprávaš, aj sa trochu pohne domácnosť, čo je výhoda oproti sedeniu pri kávičke. Že nemáš takú kamošku? Myslím, že tu, na MK by sa ich našlo dosť. 🙂 Odkiaľ si?
@canama mala som komplikovany porod a velku stratu krvi, som strasne zoslabnuta a sport mam na pol roka zakany
@h2 mala som take dve. jedna isla na druhy koniec mesta a uz chodi do prace, druha uplne mimo BA. cize som tu ostala sama... velmi mi to chyba. nieco podobne ako hovoris sme robili. spolu sme chodili aj na vacsie nakupy, lepsie sa zvladali takto deti... teraz som sama
ja som doma s malou 7mes., predtym 7mes na PN a uz aj manzel ma napomenul ze osprostievam tak mi kupil krizovky🙂))a pomaha....som nutena rozmyslat. ale inak ti drzim palec...ze 3deti?ja mam 1 a niekedy mam pocit ze nevladzem. vtedy lahnem s malou a lezim,spim,neriesim....co si ty dovolit nemozes...ach jo.
@neznakaramelka Hm, to mi je ľúto, že kamošky sa tak rozutekali, ale keď si z BA, tak to určite nebudeš mať problém nájsť kamošku, ktorá býva blízko. Stačí sa niekomu prihovoriť na blízkom ihrisku. Ja som síce pôvodom "Blaváčka", ale už tam nebývam, som na malej dedinke, kde je to trochu zložitejšie, mamičky sedia doma, na vlastných záhradách, niekedy som si až myslela, že som jediná, ktorá kočíkuje aj po dedine, nie len na dvore. Ale aj tak som predsa len kamošku od nás našla, chce to len trochu odvahy, prihovoriť sa. Dnes je taká doba, že ľudia už takmer normálne nekomunikujú, ale skús, držím palce.
@terezka1947 ked sa smiem opytat, kde si sa ucila hackovat? ja to skusam podla videa na youtube, ale niekde robim chybu a nejde mi to...
a aky hacik treba? a podla coho sa kupuju klbka?
@neznakaramelka prid za mnou ja som na tom rovnako 😀 iba mam o jedneho drobca menej.
@xlucia neda sa povedat,ze uz hackovat viem 😀
ale ucila som sa jednotlive kroky z youtube-nejaka ceska tam ukazovala jednotlive kroky...a potom jednoducha ciapocka z mimibazaruhttp://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2938......no a co sa vlny,priadze tyka.... v galanterke ti poradia...a cislo hacika je na vlne,priadzi napisane...ja som zacinala asi s Camilou???neviem uz presne,musela by som popozerat a hacikom 2,5...mohola byt aj 3ka 😀 ...ale nemala som doma a chcela som silou-mocou zacat hackovat...ciapocky zacni jednoduche,prip.nane potom nieco povysivaj...alebo kup melirovanu priadzu....budu "ine"...a na povzbudenie-ja som sa na youtube postupoch trapila cely den,kym to ako-tak islo.....neskor,po zvladnuti jednoduchych krokov som sapustila podla navodu na mimibazare do ciapocky,asi 3xparala...ale podarila sa....takze aj tebe to pojde 😉
@xlucia dokonca teraz som si vsimla,ze aj na postupe na mimibazar-e je priadza Camilla...takze naozaj som s nou zacinala....potom sa vlny vyberaju podla toho ci chces ciapocku na zimu alebo jesen,prip.nejaku na leto 😉
@terezka1947 dakujem. pozriem

@neznakaramelka čo tak dlhé prechádzky....verím že si nájdeš vhodný režim ako veľké máš deti?.......ja to pripisujem únave........nedostatok spánku........nemá ti kto aspoň troška pomôcť?.......ak máš staršie deti väčšie skús ich zamestnať kým malá spí a ty si troška oddýchni sňou.....navar ráno ak sa dá.....aj na dva dni........skús tie veci okolo kuchyne a domácnosti urobiť hneď ráno ja som vyvešala prádlo aj o 6 hod. ráno....navarila kým starší ešte spal.....a pod......ja som za prechádzky.....les....príroda.....žiadne mesto.......neskôr ak sa dá tak ti káva s kámoškou bodne...neboj príde ten čas 🙂 .