Ako zvládať sakroilitídu? Skúsenosti a rady.
Ahojte , ma prosím niekto túto diagnózu?
V čom spočíva, dá sa to nejak liečiť, zmierniť?
Idem na MR kde mi ju maku potvrdiť, mám bolesti, presne tomu zodpovedajú, neviem čo zatiaľ robiť, aby som to zmierila😔
@mplevjakova Ahoj, mne to teraz zistili akú máš prosím liečbu?
@morigan555 mne to teraz zistili, akú máš liečbu?
@zuzanaot963 ahoj....veru žiadnu...absolútne nič mi nedali, daj vedieť akú máš ty, ak ti nasadia
@morigan555 Ahoj, ja som bola na rtg, MR, na neurologii, chodím na fyzioterapia, lieky som mala asi všetky 🙉 Novalgin, flector, sirdalut, aulin, pregabalin, aflamil.....boli ma to už 3 mesiace 🙄. Idem na reumatologiu.....
A kde si všade bola? Alebo ti to prešlo?
@zuzanaot963 sulfasalazín, flector.. ale bolesti sú aj tak
@morigan555 teraz som po pôrode, v tehotenstve som nebrala nič, snáď sa mi to nezhorší alebo sa nepridá iná autoimunitná choroba, keďže sa v tehotenstve mení aj imunitný systém
@mplevjakova aj mňa to stále bolí, brala som aflamil teraz mam nalgesin forte ale zatiaľ nič.....a chodíš aj k nejakému lekárovi? Ja už neviem co skúsiť.....
@zuzanaot963 NURCH Piešťany k pánovi primárovi

@morigan555 ahoj, ja mám ankylozujúcu spondylitídu a sakroilitídu. Najskôr som mala bolesti len v pravej nohe a teraz už aj v ľavej, mne to zistili hneď z rtg, tiež som mala ísť na MR. Ak to máte autoimúnne, tak len cvičiť a brať lieky. Mne to začalo po pôrode, vtedy som si myslela, že mám niečo s nervom. Diagnostikovali mi to po 3 rokoch, pretože som mala uveitídu a poslali ma na reumatologické vyšetrenie. Neviem chodiť, v noci sa otáčať, vystreluje mi to do kolena a členku. Brala som rok sulfasalazín. Ani neviem, či mi pomáhal, lebo som nevidela žiadny rozdiel. Jediná záchrana je flector. 😔 mám z toho celkom depky lebo mám 24 a som natom horšie, než moja 85 ročná babka.