Ako zvládať únavu počas dňa?
Je jedno kedy idem spať rano som.unavena a budim.sa stale v noci a spim.aj do 10.. chce vstavat podstatne skor
.aj doktor mi nakazal. Ale ja som tak unsvena ze nic nezvladnem robit
Keď píšeš, že sa budíš v noci, sústredila by som sa na skvalitnenie spánku... skúšala si už niečo v tomto smere? Matrac, vankúš, zatemnenie, nepozerať večer do mobilu, fyzická aktivita (najlepšie na čerstvom vzduchu) počas dňa, obmedziť kofeín, nikotín,... treba si nastaviť režim a ráno proste vstať, aj napriek únave, prebrať sa sprchou, rozvicčkou, dať si nejakú motiváciu prečo vstať MUSÍŠ, ak to nie je práca, tak možno sa prihlásiť na nejakú rannú jógu alebo neviem čo... zo začiatku to bude náročné, ale musíš na to proste nabehnúť... doktor ti robil ohľadom toho aj nejaké vyšterenia? ak máš pocit, že únava je nadmerná až nezdravá, môže to signalizovať rôzne problémy...
Berieš nejaké lieky, ktoré by to mohli spôsobovať lieky na psychiku?nemáš apnoe?môj svokor zle spával a až v spankovom laboratóriu zistili, že má apnoe veľké prestávky v dýchaní má masku a odvtedy žije iný život.Pracujes?aj nicota a nuda žiadny cieľ vie unaviť.
Berieš nejaké lieky, ktoré by to mohli spôsobovať lieky na psychiku?nemáš apnoe?môj svokor zle spával a až v spankovom laboratóriu zistili, že má apnoe veľké prestávky v dýchaní má masku a odvtedy žije iný život.Pracujes?aj nicota a nuda žiadny cieľ vie unaviť.
@luccija co to je apnoe? Snažím sa zamestnavat cez deň. Aj von idem a zajtra chcem ist na kolobežku. Ja dom dokazala iste obdobie rano vstat. Mam nové lieky na psychiku a srdce bisomerk a haloperidol na psychiku to moze byt aj tym?
Keď píšeš, že sa budíš v noci, sústredila by som sa na skvalitnenie spánku... skúšala si už niečo v tomto smere? Matrac, vankúš, zatemnenie, nepozerať večer do mobilu, fyzická aktivita (najlepšie na čerstvom vzduchu) počas dňa, obmedziť kofeín, nikotín,... treba si nastaviť režim a ráno proste vstať, aj napriek únave, prebrať sa sprchou, rozvicčkou, dať si nejakú motiváciu prečo vstať MUSÍŠ, ak to nie je práca, tak možno sa prihlásiť na nejakú rannú jógu alebo neviem čo... zo začiatku to bude náročné, ale musíš na to proste nabehnúť... doktor ti robil ohľadom toho aj nejaké vyšterenia? ak máš pocit, že únava je nadmerná až nezdravá, môže to signalizovať rôzne problémy...
@lindous nefajčím ani som nikdy nefajčila , káva mi nikdy nechutila. Istý čas som pijavala kapučino ale ani to uŽ nepijem.. tu sprchu by som skúsila a to musi byť studená? taká mi je neprijemná. Alebo i teplá alebo aspoň VLažná?A čo prosím ťa mysliš matracom A vankušom ako nejake kvalitnejšie si zohnať, vieš odporučiť? Von chodim ,do obchodov skoro každý deň. Mame ich dosť ďaleko .ale i na prechádzky.
Ďakujem.
Treba aspoň mesiac ísť spať a vstať v rovnaký čas, aby si telo aspoň trošku zvyklo na nejaký režim. Keď chodíš spať a vstávaš kadejako, tak telo ani nevie, čo má robiť.
@denkabemommy vdaka pokusim sa
Nemusí byť studená, tak aby ti bola príjemná, ja to mám ako taký rituál, že proste sprcha a vychystať sa do dňa, teda obliecť sa, učesať atď., či už idem do práce alebo som doma, aby som sa nezostala válať v posteli, prípadne ma to nelákalo zaliezť späť 😅 veľmi mi to pomohlo počas covidového obdobia zostať v nejakom režime, lebo mne stačí pár dní si pospať dlhšie, potom jasné, že večer nemôžem zaspať a už to mám rozhádzané, som unavená a musím to dávať dokopy, som citlivá na takéto zmeny... najhoršie je, keď sa "prespím" až moc, vtedy som ako mechom uderená 😅 konkrétny tip na matrac a vankúš nemám, tiež sa obzeráme teraz po nových akurát... ale keď píšeš, že berieš lieky na psychiku, tak to určite môže mať súvis, či už so samotnými liekmi alebo s problémom, pre ktorý ich berieš...
@anonym_autor mas nervovo hormonalny disbalans v tele. Preto to nefunguje. Telo tym padom pracuje zle. Sympatikus a parasymatikus a cyrkadialny rytmus tela mas rozbity a treba to opravit podla symptom tela ako sa sprava sa daju robit zasahy a tym urobit nove nastavenia tela

Treba aspoň mesiac ísť spať a vstať v rovnaký čas, aby si telo aspoň trošku zvyklo na nejaký režim. Keď chodíš spať a vstávaš kadejako, tak telo ani nevie, čo má robiť.