Ako zvládate spánkový deficit u detí?
Ahojte, otazka je hlavne pre mamicky, ktorym zle spia deti alebo sa xy -krat budia v noci. Ako zvladate spankovy deficit? Nemate z toho zdravotne probleny? Ja mam pocit,ze uz zachvilu z toho skolabujem. Kedysi som zvykla spat aspon tych 10h a teraz mi to neuveritelne chyba.
Najradsej by som si zpalatila na vikend hotel a sla si tam roadne pospat 😅.
@basulaak a uzkosti a depresie sa ti podarilo Zbavit sa?🙂
Omg uplne chapem tieto komenty. 😅🙈 mne sa nozik otvaral vzdy vo vrecku. 😅 jasne, jak zacal maly pekne spavat sa mi to upravilo a uz je to super. Ono ta spankova deprivacia uplne meni cloveka na nepoznanie. Takze je to ok, ze je clovek vtedy iny…
@basulaak aj mne sa otvaral 😄 bola o jednej hadam doma a mohla si vylozit nohy a ist spat. A ja som nebedela co skor a k tomu nervozne dieta ako pes. Som rada aj za teba,ze sa ti uz dobre spi
A partner je kde? Mam trojrocne dieta, ktore sa zvykne castejsie budit v noci. Asi 2/3 casu z tyzna k nemu vstavam ja, 1/3 casu muz. Dovodom je, ze pracujem na ciastocny uvazok, cize predtym, ako dieta vyzdvihnem zo skolky, si na polhodinku mozem lahnut pocas dna. Muz s plnym uvazkom nie…
@rivini muz ma dve prace, do jednej chodi a druhu robi z domu po veceroch, takze vlastne je to cele na mne. On je viac utahany nez ja. Chcela som isr do prace, ale on to chcel vyriesit inak, kedze zarovi s tou druhou robotou ovela lepsie nez ja.
Tak ved ak nechodis do prace, lahni si pocas dna vtedy, ked spi dieta…alebo s nim chod spat o osmej vecer. Kym sa prvykrat zobudi, budes mat par hodin spanku navyse
Moja malá spí od 2m celú noc, v tomto som veľmi požehnaná, ale občas jej vypadne cumlík alebo sa buchne o posteľ keď po nej v noci cestuje. Podľa toho ako sa večer pred spaním cítime, dohodneme sa s mužom, kto v noci v prípade potreby doaportuje cumlík alebo pohladká buchnutú gebuľku. Striedame sa podľa levelu únavy, akú sme mali cez deň. Ak napríklad k malej vstane manžel, ja spím 8-9 hod v noci. Aj niekoľko nocí po sebe. A naopak. Toto mi veľmi pomohlo prvé dva mesiace, nakoľko dovtedy sa ešte budila a kŕmila a keďže bola a je na UM tak bolo jednoduche pre nás sa naučiť takto sa koordinovať aby sa stále jeden z nás vedel plnohodnotne vyspať.
Do spálne si telefón neberiem a do pol desiatej ho už ani nemám na očiach (ani telku/Pc) aby som si neoddialila nástup spánku.
Ak sme mali za sebou ťažšiu noc (choroba/zuby/regresia) a spali sme 4-5 a menej hodín, nasledujúci večer idem spať polhodinu po jej zaspatí aby som dobehla. Vtedy mi výjde aj 11 hod. spánku.
Ja som spávala poobede s dcérou hlavne v zime sme sa najedli a zalahli.Niekedy mi stačila hodina a ešte som stihla navariť, upratať a niekedy som spala s ňou 3 hodiny.Ale zase ja som chodila o polnoci spávať, alebo keď som bola unavená tak som išla rovno s ňou okolo 21.vzdy, keď som bola unavená som mala tazobu na žalúdku na ten pocit, že som unavená a nemôžem si oddýchnuť nikdy nezabudnem.
@hederamonstera už nikdy nebudeš spať ako slobodná bezdetná🙂dcéra má 18 r a v noci počujem ako sa otáča a rozpráva zo sna, každé suchnutie, ale sranda muža vedľa mňa nepočujem a to zase dcéra povie, že chrape a mobil mu pipa to je asi nastavené len na deti😛čo tam po muzovi
A.ako dlho si nútená spávať takto?
Mne sa zdá, že si vymenovala celkom dosť zdravotných problémov a iba niektoré sa dajú priradiť deficitu spánku...
@haraburdova su deti a deti. A ja ti extremne zavidim. Pre mna je to neplnohodnotne spanie najhorsia vec na materstve
@luccija 😩😩 dakujem😂
@luccija presne, aj mna od narodenia deti prebrie aj to, ked si pavuk prelozi nohu cez nohu 😂 Vsetky 3 su uz dospele, najmladsia este doma s nami a tiez sa hned preberiem, napr. ked zazne lampu u seba v izbe, pocujem ten stuk...
Ach jaj, som rovnaky typ. Musim mat min. 8h spanok, inac je zle. Teraz mam malu skoro 7m dcerku a teda budi sa. Ja mam imunitu v hajzli. Od kedy sa narodila som bola chora uz 5x. Neda sa mi schudnut, pritom jem malo. Mam kadejake ekzemy po tele, alergie. Bolesti klbov, kosti, no priserne 😩 Uz som na tom az tak, ze uz ani unavu nepocitujem, idem na autopilota. Ja len verim, ze to coskoro prejde a zacne spavat celu noc, lebo neviem neviem 🙏🏻
@simsalabim ja som nikdy nerozumela, že niekto povie, že dieťa muz cez víkend zoberie vedľa a žena si pospi ja som to nevedela všetko som počula.Moj muž, keď spí tak môžes vysávať on spi.

@basulaak no ta otazka, ci si uzivas, to je na nezaplatenie. 🥲 Ja som minule stretla kolegynu (ucitelku) ktora isla o pol jednej z prace ( stara dievka cca 60r.) ,ze aka je utahana ako pes ,a ze ako sa ja mamsuper na materskej,ze si oddychnem. ( V tu noc vstala 8x, lebo dieťaťu sli zuby) Myslela som,ze ma poranta 😅