icon

Ako zvládnuť abstinenčné príznaky po vysadení Seroxatu?

mattina8991
6. aug 2025

Ahojte, idem si sem po radu. Rok a pól som brala seroxat nejaký čas 40 mg. Mala som laktacnu psychózu ( smaozrejme som brala aj antipsychotika ) prešiel čas a cítila som sa pomerne fajn, vyskúšala som veľa liekov a seroxat sadol najlepšie ale bohužiaľ nereagujem na lieky, len trochu umiestňovali príznaky. Ale tvrdo som drela na sebe. Učila som sa nanovo chodiť, variť, úplne všetko. Som v psychoterapi a spoločne s lekármi sme usúdili že vyskúšame postupne vysadit AD. Tri týždne bolo všetko v poriadku a potom to prišlo.Najprv som bola nervózna, potom sa mi vrátili všetky príznaky choroby ale miernejšie. Zatiaľ dobre spávam a chuti mi jesť ale necítim sa dobre. Preto sa bojím že znova sparnom do ochorenia. Lekárka ma dovolenku ale povedala ak by to trvalo dlhšie ako dva týždne mám sa vrátiť k liekom. Chcem sa opýtať že či zas budem mať tie nepríjemne stavy kým opäť navrhnem na lieky ? Alebo sa môže jednať len p abstinenčné príznaky.

anonym_bb458a
6. aug 2025

Absťáky prídu skôr podľa mňa Ja som vysádzala pol tbl za týždeň a absťáky začali po 3 dňoch a trvali 4 - 5 týždňov. Po celé to obdobie som vracala, hnačkovala, schudla som 4 kg, točila sa mi hlava, potila som sa ako prasa, mala som závraty, bolela ma hlava, triaslo ma, nemohla som vôbec spať., dostala som menzes uprostred cyklu. Dostávala som infúzie, magnézium, injekciu na večer a prothazin na spanie.

mattina8991
autor
6. aug 2025
@anonym_bb458a

Absťáky prídu skôr podľa mňa Ja som vysádzala pol tbl za týždeň a absťáky začali po 3 dňoch a trvali 4 - 5 týždňov. Po celé to obdobie som vracala, hnačkovala, schudla som 4 kg, točila sa mi hlava, potila som sa ako prasa, mala som závraty, bolela ma hlava, triaslo ma, nemohla som vôbec spať., dostala som menzes uprostred cyklu. Dostávala som infúzie, magnézium, injekciu na večer a prothazin na spanie.

@anonym_bb458a ja mám to iste. Akurát zatiaľ spávam.

knmmch
6. aug 2025

@mattina8991 njn, ad by sa mali vysádzať postupne aby neboli abstinenčné príznaky..

mattina8991
autor
6. aug 2025
@knmmch

@mattina8991 njn, ad by sa mali vysádzať postupne aby neboli abstinenčné príznaky..

@knmmch vysadzala som postupne. Pod dohľadom lekárov.

knmmch
6. aug 2025

@mattina8991 ak to bude dlhšie trvať tak to nie sú abstinenčné príznaky..:-/ ..vedľajšie účinky pri nábehu AD bývajú časté..:-/

mattina8991
autor
6. aug 2025
@knmmch

@mattina8991 ak to bude dlhšie trvať tak to nie sú abstinenčné príznaky..:-/ ..vedľajšie účinky pri nábehu AD bývajú časté..:-/

@knmmch už beriem AD naspäť

knmmch
6. aug 2025
@mattina8991

@knmmch už beriem AD naspäť

@mattina8991 tak len vydržať a potom si skutočne rozmyslieť či budeš vysádzať.. ..radšej šťastný život s AD, ako sa trápiť bez nich..