icon

Ako zvládnuť časté močenie pri zvýšenom príjme tekutín?

22. jún 2025

Ahojte, mám problém s pitným režimom. Za deň vypijem možno 2 malé poháre vody/čaju a to je celé. Teraz sa snažím piť čistú vodu, včera sa mi podarilo okolo 1 litra, čo je na moje pomery dobré. Ale problém je v tom že teraz stále chodím na WC. Každých možno 10-15 minút som na WC. Nie je moje telo zvyknuté na prísun tekutín preto nevie udržať toľko vody a potrebujem ist na wc? Zvykne si? Ci? Je to otravne, hlavne ked potrebujem ist niekde tak nemôžem každú chvíľu behať cikať 😃

tiika
22. jún 2025

Telo si zvykne. Každý môže mat vlastný systém. Ja som si vytvorila taký, že vzdy, keď si na ti spomeniem, vypijem naraz 0,4l pohár vody. A to 5 x denne, vzdy ráno doma, v práci 3x doobeda, na obed, poobede a opäť večer doma.Piť po malých duskoch počas celého dňa mi nefunguje, tak by som možno dala za cely deň 1-2 poháre . Na wc chodím úplne normálne ako predtým, asi raz za 1-2hodiny.

patka06
22. jún 2025

Telo si zvykne, odporúčam piť často po malých množstvách - nebudeš chodiť tak často na WC
Napusti si vodu do 0,5 l fľaše, maj ju stále pri sebe a odpi z nej vždy keď si spomenieš alebo ju uvidíš.
1 l na deň najmä v tomto teple je pre dospelého človeka strašne málo

autor
22. jún 2025
@patka06

Telo si zvykne, odporúčam piť často po malých množstvách - nebudeš chodiť tak často na WC
Napusti si vodu do 0,5 l fľaše, maj ju stále pri sebe a odpi z nej vždy keď si spomenieš alebo ju uvidíš.
1 l na deň najmä v tomto teple je pre dospelého človeka strašne málo

@patka06 ďakujem. Ano viem ze 1l je málo ale nechcem hneď začať s 2,5 to by som už celý deň strávila na wc 😃

nelka93
23. jún 2025

Liter vypijem do cca 13.a nechodím tak často, možno cca raz za 2 hodiny. Ešte nie je ani 16.hodin a už mám skoro 2 litre, chce to len vydrzat. Ja si napustim vodu do dzbanu alebo fľašky a snažím sa ho vypiť do 13.

margotka17
24. jún 2025

Mne vyhovuje piť priebežne po troske, telo vodu využije. Ak vypijem 2 dcl naraz, tak do 20 minút už bežím na wc.