Ako zvládnuť chorobu v rodine a starostlivosť o deti?
Ahojte sme prvý krát chorý od kedy máme dieťa a nemôžem len ležať treba spraviť aj jedlo aj kus domácnosť a tu je kameň úrazu nevládzem teploty vysoké ledva dýcham dutiny zapchate ale dieťa má dosť energie ..čítala som že kôli chorobe treba ležať aby čo najskôr odišla .. A čo varíte keď ste v takomto stave ?
Odkedy si mami mozu dovolit lezat chore? 😳 a 3 tyzdne?Troaku moc to prezivas,nie?
Vy hrdinky, prajem vam aby ste boli aspoň take choré ako autorka..
Ja som na dieťa sama...teraz sme mali takú chrípku, že som myslela, že mi je koniec...dcéra po 2 týždňoch v pohode...ja už 4tý týždeň som na tom zle...a varila som, upratovala som, chodila som na nákupy...a dcérou mi ostala babka, ktorá chválabohu od nás chrípku nechytila...a to bývame spolu...neležala som ani jeden deň v posteli
Funguje ten čo mu rýchlejšie zaberie tabletka🙈doslova. Vývar som postavila kým som hľadala na tri dni vo veľkom hrnci,takisto narýchlo kuracie ryžu,špagety,hocijakú cestoviny,objednali sme si pizzu,paradajková polievka. Dookola. A čo?neruca sa svet kvôli vareniu.
@lenka567899 Ty si taka zienka dobrotiva😉
@lenka567899 😳😳😳😳
Zelas druhým ľuďom zle? Za tie roky čo som tu na koni som zažila že ľudia sa tu pohádali, ale želať druhým ľuďom chorobu?
😳😳😳
Hej dlho. Len proste vela nas. A kym jedno skonci dalaie uz zacina...
Za mna najotrasnejsia situácia- ja chorá a deti choré. To je na slučku povedzme si ako je. Ale bohužiaľ, paracetamol a ides. Najhoršie bývajú take 3-4dni potom už sa to sa prezit
Koľkokrát som bola chorá, a musela som. Nemala som komu dat deti ani na minútku. A jedno keď je choré, tak spí ale druhé kňučí, jojká, plače, je nervózne, do toho mne ide urvať hlavu, nevidím na oči, zima mi je.. A musím.
Jedine, priznávam, že počas kovidu, to ani neviem ako, taká hrozna bolesť hlavy, že som ľahla do spálne a 2 dni vkuse som spala, nepočula som ani deti, ani manžela (vtedy sme boli v karanténe), tak ma vyplo. 🙈 A odvtedy som sa zase nezastavila.
Každé tri dni hrniec polievky. Jednoduché jedlá. Mrazené polotovary. Veľa ovocia a zeleniny
Autorka, nemusíš vkuse len ležať. To že sa trochu pomoces po dome ti neublizi. Hlavne je nechodiť moc medzi ľudí, do hromadnej dopravy atď. Spomínam si, keď mi bolo fest zle a muž chcel sviečkovú tak som mu ju ja hlupana chystala aj s knedľou. No. Takmer som zdochla. Už nikdy viac. Pokiaľ máš aspoň trochu síl, vypi si coldrex, daj variť vývar a správ ako tu už baby písali granadír na viac dní.
Pred mesiacom sme vsetci piaty boli chory.Manzel 38 teploty a isiel kazdy den do roboty.Ja doma z dvomi detmi,jedno aj z vaznou diagnozou.Kazdy vecer som musela sadnut do auta a ist po najstarsieho do roboty,dala si lieky od horucky a sup do auta.Prechodili sme chorobu,druhe nic nezostavalo.Mna teplota od 37.2. znicila.Cely tyzden tak.Varila som kazdy den kym som citila ze mi je tak trocha lepšie isla dom varit a potom do postele.Ja dom vobec nejedla,aj som schudla.Po doktproch tak tiez chora prevazala jedneho,druheho,tretieho.A nejako sme prezili.Od kaslu dom sa dusila 4 tyzdne..
Ty mi prídeš ako mega neschopna. Akože mesiac ak si chorá tak si mala ísť do nemocnice lebo to nie je normálne a ak máš muža tak asi nie ste naraz chorí. Ak áno tak sa vždy nejak vynajdete. My sme už mali aj také,že bol covid a všetci , vtedy 4, sme to chytili s tu sme. A na vyvaranie sme ani nepomysleli. Dá sa pár dní prežiť aj na donaske, zásobách a pod . Veď to zdravý rozum ti už hádam poradí podľa toho ako si na tom,že čo urobiť jesť ,aby ste za tú dobu nezomreli hladom 🤦
@dankabg to čo za partner chce od chorej manželky sviečkovu s knedľou 🤦?
Ano, prezivas to, lebo je to prva choroba 🙂 My sme mali od nastupu maleho do skolky doma uz takych 30-40 chorob 🙈 Mozem ti zodpovedne povedat, ze sa vyliecis aj pri dietati.
Ale ano, prva choroba bola najhorsia. Schytali sme to s muzom od maleho obidvaja a ja som bola chora naozaj mesiac, skoncila som na atb. Nevladala som sa starat o domacnost, vysavane bolo len tak povrchne a nastahovali sa nam domov z dvora blchy. Odvtedy uz vacsinou nasadim respirator, ak to aj dostanem, priebeh je miernejsi a vladzem.
Varit sa da trebars omeleta, prazenica, cestoviny, dat piect kuracie stehna do rury, kludne aj polotovary napr. bryndzove pirohy a ine plnene cestoviny, parky, ryba na panvici je tiez za chvilu a bez prace, da sa opiect grilovaci syr, mozes kupit mrazenu zeleninu a uvarit s ryzou alebo tarhonou, sosovicu zaliat vodou, osolit, nasypat par byliniek, nakrajat zemiaky a trebars tekvicu a dat piect do rury...je toho dost.
Neboj autorka časom to budeš zvládať lepšie. A hlavne keď máš horúčku a iným je lepšie, tak si ten čas ukradni a lahni si. Nesnaž sa byť hrdinka, ze to zvládneš s paralenom, lebo je úplne iné ak nemáš možnosť o pomoc a ak máš. Ja s manželom sa striedame a ja teda keď mám horúčku, tak si vždy lahnem a manžel sa musí postarať o všetko. Ak mám ja a aj nejaké ďalšie dieťa horúčku donesie mi ho a ležíme spolu a on nám nosí lieky a takto nejako sa obmiename. Vzdy ten co je na to lepšie viac funguje. Ale áno ako už máš dieta, tak to nebude už také, že si budeš môcť dovoliť ležať aj týždeň. A co u nás ide počas chorôb sú vývary (veľký hrniec jest aj 3 dni) a rôzne polievky na fakt akýkoľvek spôsob. Keď už nám je lepšie robievame cestoviny a iné tuhé jedla.
@canerko no neviem ci tento vás spôsob je v pohode. Ved ste tu chorobu šírili ďalej a ochoreli dalsi okolo vas a za ďalšie aj pre vás, chodiť v horuckach do prace ved to je taky záber na srdce, ze až.
Normálne, ja sama, muž preč, všetci chorí, dám liek a idem,
Vsak o domacnost a o deti sa stara ten co nie je uplne grogy. Cize ak matka je out tak plnohodnotne zastupi otec. A ak je otec lavy tak nech sa trochu vynajde - restiky kde maju take aways menu, ktore vyhovuje vsetkym, upratovanie len to zakladne, aspon pospratovat za sebou, pustit mycku ked je plna, pustit vysavac automaticky, zobrat si ocr/dovolenku a pod.
Prosím tá koľko máš rokov? Áno byt chorá a mať aj choré dieťa je p hubu, ale hold dieťa do decaku neodložíš. Musíš sa starať. Doping liekmi, urobiť najnevyhnutnejsie okolo dieťaťa. Zvyšok počká. Jedlo buď rychlovky alebo donaska. A zas doma vás je ako hadov, tak určite nemáte všetci naraz 40tky. Ťahá ten, kto je aktuálne najviac pri sile. A určite ani ty nebudeš mať 40 mesiac. Už by si bola v hrobe. S dieťaťom je uz život iný. Ty už dieťa nie si. Musíš sa tak aj správať. My sme dostali všetci naraz rotavirus. A to dieťa bolo na tom najlepšie. A museli sme prežiť. Príliš dramatizujes.
@canerko toto je zas opačný extrém. S horúčkami sa do prace nechodí. Škodí sebe a nakazí všetkých kolegov 🤦🏾♀️
@canerko otras , akože ja viem,že s prácou je ťažko ,ale chodiť taký odpaleny do práce je naozaj nezodpovedne pre všetkých zúčastnených. Okrem toho aj taxíky a doprava existuje. S horúčkou môžeš mať zhoršené riadiace schopnosti. Ďalšia nezodpovednost 🙄
@777januska777 Nosili sme masku po cely cas
@barbie2023 Taxiky v nasom meste?Nevieš kde zijem?Taxik do mojho domu z mesta je 90 euro x2.Manzel pracuje sam a horucky mal len vecer,cez den bol ok.Kedze mal zapal prinosovych dutin,ci sinusov,neviem ako sa povie slovensky.Museli sme fungovat tak lebo ina moznost nezostavala

@autorka keď sa v tom točíte, tak vždy nech uvarí ten komu je lepšie + donáška, keď je najhoršie.