Ako zvládnuť extrémne úzkosti?
Ahojte,
Chcel by som rady od ľudí čo trpia úzkostnu poruchou čo vám pomáha.
Prípadne ako to vyliečiť.
U mňa sa to prejavuje, tak že mi bez fyzickej príčiny prudko zmení tlak.
Celý život mám nízky tlak posledné roky keď mám tie úzkosti od 2020 keď ta úzkosť príde tak mi dokáže vyletieť tlak aj cez 150/110 to je ale extrém no mal také asi 3 krát mimo toho 130-140 keď príde ta úzkosť, ataky.
Nemôžem ani brať silne lieky na tlak lebo mne keď to prejde tak mi tlak klesne niekedy aj do nízkeho extrému.
Nie je to stále výnimočne ked to niečo spustí ale je to fakt oničom.
Stále je to ale bez fyzickej príčiny, nemám nič čo by ten tlak robilo len psychika.
mavala som to aj ja, ale uz je to celkovo ovela lepsie. pomaha mi dychove cvicenie, to mi aj poradili, drzim sa toho. vyskusaj, najdes si rozne techniky, tipy a rady, ako to ovladat pomocou dychania.
Pomáhajú antidepresiva
Treba si uvedomit co je spustac atakov ktory vyvola zvysenie krvneho tlaku.
2. Uvedomit si ze ako prisiel atak tak aj odide
3. Dychove cvicenie. Plynulo dychat- nadychovat sa na 3 doby vydychovat aj na 10.
4. Co chvila je po ataku
@ferala to som už počul, ja vtedy dýcham plytko dosť.
@adriena85 práve to nie, ak tam niečo slabšie to je len potlačenie tak isto ako lieky na tlak neriešia nič len potlačia keď tak ako poistku ako lieky na tlak teraz nosím pri sebe ale neberiem ich len v krajnej núdzi.
@predajcake mne pomáhajú, je to na tebe ako sa už rozhodneš...keď ma boli napr. hlava alebo brucho tiež si dám tabletku, a keď mám uzkosti ktoré už neviem zvládať, tak nebudem zbytočne trpieť...

@predajcake Ked na to myslis bude sa ti to stavat casto treba robit niečo zamestnať sa a nepodavat sa úzkosti, nájdeš rozne knihy podcasty, psychológov a podobne...