Ako zvládnuť extrémnu nespavosť a vyčerpanie?
Zdravím, Vás
Stretol sa niekto z Vás so stavom v ktorom Vám nezaberali žiadne lieky na spanie ?
Mám za sebou maratón skúšok rôznych liekov samozrejme všetky boli na podnet mojej psychiatričky
Bez úspechu sme skúsili Kventiax, Trittico, Tiapridal, chlorprothixen, Tisercin, Stilnox, Calmaben, Mirzaten.
Som extrémne unavený, vyčerpaný, znechutený a každý deň je pre mňa veľmi náročný keďže nedokážem zaspať. Som nonstop hore.
Ak si niekto z Vás presiel podobným obdobím, budem vďačný za radu aký “systémový” liek Vám zabral a začal uzdravovať spánok.
Dakujem
Presla som si tym, ked manzel ochorel a potom zomrel.
Casom sa to zlepsilo, ale vzdy sa nespavost vracia.
U mna pomaha pravidelny rezim. Ked mam zlu noc, tak normalne cez den taham a vecer si idem lahnut v bezny cas. Za 2-3 noci sa to zlepsi.
Tabletky na spanie mam, ale uz som ich niekolko mesiacov nebrala.
@nespavost Nonstop hore urcite nie si, to by si uz mozno ani nezil a rozhodne by si nedaval pracu 12 hodin denne a nedokazal by si ani sformulovat tento prispevok. Podla mna spis, ale nekvalitne a casto sa budis. Ja som bola raz na lieceni v Pezinku a tam to bol znamy fakt, ze ludia, co tvrdia, ze celu noc nespia, v skutocnosti nejaku cast noci predsa len prespia. Takze kazdeho, kto trpel nespavostou, chodili v noci pravidelne kontrolovat. Kto bol hore, zdvihol ruku. Sama u seba som videla, ze hoci sa mi zdalo, ze nespim, tak niektore kontroly som nezaregistrovala, lebo som spala. Tiez spolubyvajuca, ktoru som 4 hodiny vkuse pocula chrapat, rano tvrdila, ze vobec nespala. Je to zvlastne, neviem, preco to takto je. Takze spat podla mna spis aj ty.
Este v tej zbierke chyba zopiclon, ten ste tiez skusali?
Kazdopadne treba urcite zvolnit pracovne nasadenie a skusit jogu, relaxacnu hudbu, meditacie...proste upokojit nervovu sustavu.
@lusiafofo ano, iba tie kurzy zdarma. Ak nie je problem anglictina odporucam aj Martina Reeda (je to to iste len obsirnejsie a viac info). Ja som to kazdopadne podchytila v zaciatku, asi po mesiaci nespania. Vsetko co pisu je pravda a zabera to. Ak si clovek nevie sam rady a toto nepomoze existuje aj spankove centrum s KBT terapiou, premna nakoniec nebolo potrebne, aktualne spim vyborne.
@nespavost Dobry den,chcela by som sa opytat,ci ste sa niekde posunul so spankom,ja mam presne ten isty problem,mala som uz predpisane vsetky lieky sveta a nic,cele noci som hore a nezaspim vobec.Dakujem
@ivankalienka zdravím, áno našťastie spánok mám vo veľmi dobrom stave. Samozrejme všetky pseudo rady o čajoch, prechádzkach a meditáciach zlyhali.
Spánok mi vrátila správna kombinácia liekov.
Aké lieky a kombinácie Vám zatiaľ predpísali ?
@nespavost tak dnes som skoncila s kombinaciou tisercin a gerordom ale to je uz tretia kombinacia liekov v priebehu pol roka,mala som stylnox,esogno,amitriptilin a nic mi z toho nic nerobi,ine diagnozy nemam,som zdrava a v psychickej pohode💁🏻♀️takze cele zle v dnesnej dobe sa takto trapit a kazdy dava odomna ruky prec,uz som presla od liecitelov,terapeutov,laboratorii vsetko
@nespavost
@ivankalienka veľmi dobrá kombinácia liekov je taká kde základ tvorí liek ktorý je substrátom cytochromu CYP2D6. Je to enzým cez ktorý metabolizovana väčšina liekov. Žiadny z liekov ktorý Vám predpísaný nespadá to tejto skupiny.
Veľmi dobrá kombinácia liekov je tá ktorá zabrala mne.
Kventiax - Tiaprid - Valdoxan alebo
Kventiax - Tiaprid- Mirzsten
Netreba sa hlavne zľaknúť toho že prvé dni, max 14 dni budete z toho aj po zobudeni omámená, to je preto že v mozgovej kôre je potrebné aby sa vytvorila určitá hladina týchto látok. Akonáhle sa hladina v mozgu ustali, vedľajšie účinky zmiznú a vy budete znova spať ako babo a fungovať ako normálny človek.
Hlavne nepočúvajte ľudí ktorý Vám tvrdia že lieky sú zle a nepotrebné. Držím Vám palce.
@nespavost dakujem krasne za cenne rady,vazim si to,ze mi niekto poradi a zadarmo✌️kedze platim nasim lekarom stovky eur a mam z toho uz roky hovno a nespim
@nespavost Ahoj, tu kombináciu Kventiax -Tiaprid - Mirzaten má teraz svokra, ale my bojujeme s halucinaciami a depresiami, aj teraz nemôže zaspať, trápime sa tu, napíš mi prosím ťa, aké máš gramáže, zaujíma ma to, no pôjdeme aj tak k psychiatrovi. Nezhoršuje tu nespavosť sladké jedlo?
@adeli13 bohuzial ani vase rady,niesu pre mna a napriek vasim liekom,co ste odporucili,tak nespim😩
@aurelia2000 aké dávky beriete zo spomenutých liekov ?
Ja som trpela nespavostou, ked som si nasla po VS pracu a bol to teda masaker. Ale u mna to prebiehalo tak, ze som vecer zaspala a zobudila sa po 1 - 2 hodinach a nespala do rana. Ked som odtial odisla, problemy so spankom pominuli, ale zasa mne staci spat 5 - 6 hodin. Neuvazujete nad zmenou prace?
@nespavost Večer: Kventiax 150mg Tiapridal 100mg Mirzaten 30mg Obed: Tiapridal 50mg Keď ju chodím pozrieť, spí ako drevo, ale vraj sa jej sníva a myslí si, že nespala. Ale viem isto, že spí. Keď sa zníži Kventiax alebo Mirzaten čo len trochu, už nespí.
@nespavost Večer: Kventiax 150mg Tiapridal 100mg Mirzaten 30mg Obed: Tiapridal 50mg Keď ju chodím pozrieť, spí ako drevo, ale vraj sa jej sníva a myslí si, že nespala. Ale viem isto, že spí. Keď sa zníži Kventiax alebo Mirzaten čo len trochu, už nespí.
@aurelia2000 Kventiax máte stále pomerne nízku dávku. Prečo Vám predpísali mirzaten na obed ?
@aurelia2000 Kventiax máte stále pomerne nízku dávku. Prečo Vám predpísali mirzaten na obed ?
@nespavost Na obed má len Tiapridal. Mirzaten len večer. Takto, ako to má, to zaberá, konečne spí a je kľud. Aj ja sa môžem vyspať. Ten Tiapridal je tuším na poruchy správania. No zázrak to je, to by mali predpisovať viacerým protivnym ľuďom 😄
Ty máš prosím aké dávkovanie tejto trojice?
@adeli13 bohuzial ani vase rady,niesu pre mna a napriek vasim liekom,co ste odporucili,tak nespim😩
@ivankalienka skúste valerianu tab.
@ivankalienka skúste valerianu tab.
@adeli13 to mam tiez uz za sebou,to mi nic nerobi

popíš,ako prebieha tvoj deň,týždeň,čo robíš a tak....