icon

Ako zvládnuť liečbu seborey?

zuzanatribulovama2
26. feb 2025

Mám seboreu neviem si pomoct

thirstymonk
26. feb 2025

@zuzanatribulovama2 Čauko, aj ja. Pomáha mi udržiavať kritické miesta nefuzate a nevlhke. Predpokladam, že nemáš fúzy, takže to nebude tvoj problém.

Ďalej pomáha, keď mám "Svetlý" týždeň, počas ktorého nežerem žiadne sladkosti, vtedy príznaky samé od seba ustúpia.

No a napokon pomáha ichtamol (či ichtiol, či ako sa to volá), kúpiš mydlo s touto látkou a umývaš dvakrát denne - ráno a večer a vždy potom nakremuješ hydratačným krémom.

suzy2508
26. feb 2025

Ahoj, môj manžel skúšal drahé šampóny, vodičky, nič nezabralo. Teraz sa vyše 2 týždňov umýva po tvári aj vlasy od Soaphoria sírovým mydlom a ja som hotová, lebo konečne má hlavu bez zapálených ložísk, všetko sa krásne zahojilo, a to ju mal dosť hroznú, non stop opadávanie lupín, ktoré boli veľké a mastné. Fakt odporúčam toto, ja som už neverila po tom všetkom, čo sme skúšali, ale naozaj to zabralo. Stojí to asi 5 euro obrovský kus mydla. Daj si potom niečo hydratačné na hlavu, nejaký gélový hydratačný krém, aby to nebolo mastné, lebo zrovna mastné živí tie kvasinky či čo, ktoré to zhoršujú. Ja som mu teraz kúpila hydratačný toner s ovsom od značky Aveeno.

ivangeline
26. feb 2025

Mne pomohlo mať deti. ;D A áno, menej stresu, sladkého, žiaden alkohol… kávu pijem.. ;D a menej často si umývať vlasy.

lenicka298
26. feb 2025

@suzy2508 ahoj, skúšala si aj iné mydla? Idem skúsiť objednať chlapovi, tiež ma seboreu, tak by som si niečo dobré objednala tiež 😁

suzy2508
26. feb 2025

@lenicka298 jasné. Mala som detské, perfektné. Kúpila som ho síce malému, ale ja som ekzematik, tak som bola zvedavá a vyskúšala a super, konečne ma po holení nesvrbeli nohy. Ja som veľmi spokojná, muž tiež, umývam si s tým sírovým dokonca tvár namiesto gélu večer a všetko mi dá dole (maskara, spf..). Dokonca sa mi upokojilo hormonalne akné na tvári okolo brady. Naozaj nemám čo vytknúť.

matana2
27. feb 2025

@zuzanatribulovama2 ja som to mala ako decko a teen. Casom to zmizlo ale teda mama mi davala rozne masticky a sampony, dokonca nejake caje som pijavala, ale dlho snad aj rok, ten caj bol nechutny... Neviem co sa zmenilo, mozno ten sampon ale uzivala som potom taky strasne smradlavy sampon , smrdel jak decht a casom som presla na cutis help sampon a s nim som spokojna...

zuzi56
2. mar 2025

@zuzanatribulovama2
Nizoral šampon

timeagemelova
14. mar 2025

Kľudne poradim ak by bol zaujem

lenicka298
14. mar 2025

@timeagemelova ja poprosím bližšie informácie, ďakujem 😊

timeagemelova
15. mar 2025