Ako zvládnuť migrénu z nedostatku spánku?
ahojte mam rocne babatko nespime poriadne v noci na mne sa to prejavuje tym ze ma bohovsky cely den boli hlava az tak ze si musim lahnut a zavriet oci dnes som aj vracala z toho nieco na migrenu? Pri rocnom dietati sa neda moc oddychovat...
@anonym_autor spis vždy keď spi dieta?
@anonym_autor skus spat v case deti, aby si nebola vycerpana. mne na migrenu pomohol aku piercing + vsetkym kamoskam, co boli na liekoch od neurologa
@anonym_autor skus spat v case deti, aby si nebola vycerpana. mne na migrenu pomohol aku piercing + vsetkym kamoskam, co boli na liekoch od neurologa
@krasneleto vies mi o tom prosim povedat nieco viac? Tiez mavam migerny a rozmyslam nad nim, ale nepoznam nikoho, kto ho ma.
@anonym_autor spis vždy keď spi dieta?
@minenkaa este horsie mi je ked sq potom cez den zobudim
Zavolaj Dr. - mne na migrény voľnopredajné lieky nezaberajú. A napríklad rada "spi s dieťaťom" sa u mňa tiež nedá aplikovať, keďže mne spí len za jazdy v kočíku. Všimla som si však, že mi pomáha byť vonku, hlavne teraz v chladné dni.
@anonym_autor ako horšie
@minenkaa no ze by som spala dalej ale nemozem a som viac unavena som ako mrtvola potom ked si pospim cez den
Zavolaj Dr. - mne na migrény voľnopredajné lieky nezaberajú. A napríklad rada "spi s dieťaťom" sa u mňa tiež nedá aplikovať, keďže mne spí len za jazdy v kočíku. Všimla som si však, že mi pomáha byť vonku, hlavne teraz v chladné dni.
@michaela329 mne tiez tak spi ze ho uspim v kociku prelozim do posteli ale tazko sa mi zaspava cez den predsa noc ma svoje caro
@michaela329 mne tiez tak spi ze ho uspim v kociku prelozim do posteli ale tazko sa mi zaspava cez den predsa noc ma svoje caro
@anonym_autor môj sa musí aj hýbať, takže sme celé denné spánky vonku 😅 Ale naozaj mi býva vonku na studenom vzduchu teraz lepšie. A hej, za tú hodinku necelú to človek nedospí, to je nereálne dohnať noc.
@anonym_autor Nemusis spat,staci si zavriet oci a oddychovat. Ale ak mam migrenu,som cely den ako mechom ovalena a nepouzitelna.
@michaela329
@anonym_autor prestriedať sa s manželom zo piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu? Prípadne cez týždeň s mamou, svokrou, sestrou, ak je poruke? Mne dieťa spávalo dobre, ale mala som náročné obdobie, keď som sa starala o chorých rodičov a spala niekedy len pár hodín. Mne pomohlo sadnúť si do kresla, vyložiť nohy a dať si slabšiu kávu. Zdriemla som len na nejakých dvadsať, tridsať minút, ale veľmi ma to osviežilo. Keby som spala dlhšie, tiež by som bola ako ovalená niečím. Aj som to kdesi čítala, že kombinácia slabej kávy a polhodinového zdriemnutia má účinok ako pár hodín spánku, samozrejme, nedá sa takto fungovať donekonečna.
@anonym_autor prečo drobec nespí? Zuby? Pýta mlieko každú chvíľu? Ročné je už dosť veľké, neskúšala si odísť zo spálne, že by vstával k nemu otec, babka? Niekedy deti takto stvárajú len pri mamine. Alebo dať cumel, či presťahovať dieťa do inej izby? Ak kojíš, neponúkať pri každom prebudení prsník, ak nepomôže, odstaviť. Dieťa potrebuje, aby si bola fit, nie troska. Drž sa, hádam sa to čoskoro zlepší
@minenkaa no ze by som spala dalej ale nemozem a som viac unavena som ako mrtvola potom ked si pospim cez den
@anonym_autor treba sa naučiť vypnúť a po čase ti budú tie spánky aj počas dňa pomáhať ,ini teraz by si sa mala naučiť spať nie keď je nič ale keď je príležitosť
Pri takych bolestiach hlavy, hlavne ak k tomu pride aj vracanie, to moze byt migrena. Skus si dat Cetalgen, ten mne pomoze na bolest aj pri migrene. Ale ak sa to bude opakovat alebo zhorsovat, radsej zajdi k lekarovi. Skus si aspon na chvilu oddychnut, ked maly spi, aj kratky spanok vie trochu pomoct ❤️
@anonym_autor toto obdobie si pamätám, som chodila ako mechom ovalena, uplne bez života. Len som čakala kym to skonči.
Moze ti aspon jeden den v tyzdni niekto vypomoct? Ja som presne takyto typ, prerusovany spanok ma zabija, cez den nezaspim a ak nahodou, ten denny spanok ma rozlozi viac ako nespanie, vysledok cele zle, to uz su take stavy unavy, ze za volant by som nesadla, lebo reakcny cas…ked mi niekto povedal spi s detmi, myslela som, ze mu ublizim, nikdy som nevedela, ci budu spat svoju 15-minutovku, alebo potiahnu, pri 2 detoch doma, sa na nieco take nedalo ani pomysliet, mne na migreny pomohli cipky indometacin, ale pouzivala som ich velmi vynimocne, ked uz som bola ozaj mimo a stavy s vracanim

sumatriptan. predpíše obvodný. stačí aj 1/2 tabl.