Ako zvládnuť PMDD a úzkosti spojené s menštruáciou?
Ahojte baby. Prosím. Liečim sa na uzkostnu poruchu. Mimo to ma už štyri roky takmer vkuse boli hlava. Absolvovala som všemožne vysetrenia, že mi nič nie je a skončila u psychiatra na sertraline. Posledné mesiace je pre mna zabijak menzes. Pred ním a počas neho idem do takých stavov, že mám chuť umrieť. V ničom nevidím zmysel, plačem. Som nervózna neskutočne, srdce mi bije až v krku a nedokážem fungovat. Len lezim a revem. Gynekologička povedala že sa s tým nič nedá, antikoncepciu mi neodporúča skrz cysty v prsiach. Lenže toto nie je zivot a neviem to ani prekonať. Cítim sa ako v zlom filme, dakedy mám pocit že všetko vnímam ako v dakom opare. Pred dvoma mesiacmi mi počas menzesu tak točilo hlavu a mihalo mi pred očami, že mi robili na pohotovosti ct hlavy s kontrastom. Všetko ok. Aj vyšetrenie u očnej. V krvi mám menej železa ale že by mi to nemalo spôsobovať toto, nechápem čo mi je a či to môžu byt ozaj hormóny. Keď som začala brat ad, myslím že taky rok mi bolo celkom fajn a teraz sa to takto sere. Psychiater vzdy len pokyvka hlavou, že zvýšiť dávku. Ale prd mi to pomáha. Skúšam aj kadejaké doplnky. Gynex, damper. Ale nič. Už zvažujem si dať vybrať maternicu. Je tu niekto kto to ma podobne? Mne už napáda, či nemám sklerózou multiplex. Strašne chcem normálne žiť :(
Chrbticu ti vyšetrovali, neurológ migréna?
Našla by som si druhého gynekológa.Anemia môže spôsobovať nedokrvenie a úzkosť a stres zase bolesti hlavy.
možno by bolo vhodné zmeniť AD, vraj niekomu po čase prestanú účinkovať
Ked ti predtym AD fungovalo mozno treba ine...ale verim ti, ja mam okolo menzesu nieco ako chripku a hlava ma boli 15 dni...nie neprehanam 15 dni! Pomohli mi masaze ale furt a to je casovo a finacne narocne a potom milgama...pre ms mi rste fungovala pupalka - poctivo a magnerot+ Q10 poctivo

Plus ešte tie hrozne bolesti hlavy