icon

Ako zvládnuť rannú nervozitu a nechutenstvo?

nikusik0107
12. jún 2024

Ahojte ja už som zúfalá

Stretli ste sa niekto s tým ze ráno vstanem a cítite totálnu nervozitu chvenie na žalúdky nechuť do jedla ...nálada žiadna...ja neviem co sa deje ale už nevládzem trvá to už skoro 3 týždne....
Mne sa už plakať chce....

Strana
z2
tianna
12. jún 2024

@leonakr presne.. tiež mám pocit akoby som sa rozpadala, všetko citlivé, časté virózy do toho, bolesti kade tade 🙄 veru musím zvážiť toho psychiatra.. začalo to kombináciou Covidu a náročnej situácie doma a nejak sa neviem vrátiť do normálu.. a AD ti dali na úzkosti? Alebo diagnostikovali aj depresiu? Ďakujem.

leonakr
12. jún 2024

@tianna ja som aj volala na tú linku nezábudka lebo ja som absolútne sa nevedela zorientovať 🙈príznaky boli rôzne...ale teplota,pocit že skolabujem, 😖 horúčavosť,zimnica a x ďalších vecí....pani na linke zhodnotila,že po mojom triezvom rozhovore si ona nemyslí,že potrebujem AD...no ale ja už som to nedávala vnútorne,či mi je zle telesne či psychicky.Na urgentne na mňa civeli ,že čo tam chcem 🙄.Už som nemala čo stratiť ostával psychiater .Trvá so už od začiatku apríla ale dostávam sa z toho a aj teplota pominula .Úzkosti nadväzujú aj s depresiou,v papieroch mám obidve diag .

tianna
12. jún 2024

@leonakr ďakujem pekne.. no ja som v takomto stave už od jesene a pomaly ale iste to už nedávam.. lebo najprv psychika spolu so svalmi, do toho covid, iné virózy, tráviace problémy, bolesti a akoby som sa dostala do bludného kruhu lebo samozrejme zo všetkých tých fyzických stavov je psychika už pod bodom mrazu 🙄

leonakr
13. jún 2024

@tianna no skús nad tým porozmyšľat.Najhorsie natom celom je,že liečba závisí len od teba Že to není o tom ako ti vyjdú výsledky krvi,z ktorých by lekár vedel určiť lieky Čo by bolo samozrejme jednoduchšie.Ja som sa na návštevu psychiatricky.chystala dopredu asi cca tri dni.Aby som to tam triezvo popísala ako sa cítim.Nie podľa daného dňa ale aby som jej vedela zhodnotiť celý mesiac.Takzs som si spísala všetko na A4 a tak som šla To bol prvý mesiac užívania AD a keďže bol ťažký s výkyvmi preto taká príprava.Ci je vhodná návšteva psychiatra aj u teba vieš zhodnotiť len ty🤷

nikusik0107
autor
13. jún 2024

@leonakr ôk ale ak máš taký diagnózu už danú na papieri nemôže to mať dopad na život...práca vodičak?...

tianna
13. jún 2024

@nikusik0107 tohoto sa aj ja trochu bojím..

leonakr
13. jún 2024

@nikusik0107 pýtala som sa doktorky tak sa len pousmiala .Že s tými liekmi ,ktoré mi dáva pracujú ženy normálne v banke kde pracujú s veľkými peniazmi,čo sa týka vodička ,že u nás platí noha z plynu viac dole.Inak žiadne obmedzenie neplatí ak sa necítime po liekoch oťapení.Ale radí viac dole nohu z plynu.A ohľadom práce....no neviem akej profesie by sa to týkalo aby bolo obmedzenie🤷papier potvrdzuje obvodný na spôsobilosť a aby tam vypisoval ľuďom diagnózy to neviem.Myslim,že potvrdzuje či je na danú pozíciu spôsobilý a aby úzkosť bola nejakou veľkou prekážkou🤷.Za mňa dievčatá . Mne je toto jedno už...hlavne,že sa začínam cítiť dobre.Ked mi bolo mega zle ,ja by som obetovala všetko len aby mi vedel niekto pomôcť.Chcem žiť plnohodnotne bez ohľadu nato čo bude v papieroch.Ja nemám duševnú chorobu typu mánia/ťažká depresia,schyzofrénia.Jednoducho je to obdobie,ktoré musím prekonať a ísť ďalej .Vravela mi,že má pacientov aj lekárov,ktorí jednoducho vyhoreli.Ani rakovina sa ťa nepýta či môže prísť.Jednoducho príde.Aj toto je choroba ,ktorá sa vyliečiť .Ja chcem radšej 🌞slnko v živote 🙂ako sa trápiť a riešiť keby bolo keby .Je to na vás a o tom ako sa cítite 🙂.Držím vám palce

nikusik0107
autor
13. jún 2024

@leonakr áno ja plne s tebou súhlasím....a môžeš mi prosím napísať niečo viac aké si mala stavy ? Ja som si objednala toto neviem ci sa niekto s tým stretol ci pomohlo

leonakr
13. jún 2024

@nikusik0107 toto nepoznám Možno treba skúsiť 🙂.U mňa sa to nabalovalo asi dlhšie ale to vidím až teraz spätne.Vtedy som si to neuvedomovala až to nebuchlo 🤯tou zvýšenou teplotou a už to potom nabralo rýchly spád až pomaly do depresie.Precitaj si tento článok, presne opis na mňa.Kazdy a jeden bod .Ani ja by som ti to tak lepšie nevedela opísať.https://najmama.aktuality.sk/clanok/pXTfUy3/je-toho-na-vas-uz-privela-toto-su-prvotne-znaky-dusevneho-zrutenia-svoje-psychicke-zdravie-nepodcenujte/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3RORgvo0QBDeCdJtnRixNot08e71YENfSwx5lUECTJdWEDyQZbOqk3b6k_aem_Ab27RIq_VmZ19_Dk6cAbqD4D_kZN5IAiz3oGF0iAp9O3Mkr1WEgerYNNkDfycKlL3kWzbvhfnmPNWcpMu2P4sKJg&mibextid=xfxF2i

leonakr
13. jún 2024

@nikusik0107 nejde mi ten odkaz tu pekne nahodiť aby si sa na neho naklikla ale ak to hodis do Google podľa názvu tak ho nájdeš .🙂prečítaj si ho určite

luccija
13. jún 2024

@nikusik0107 choď zatiaľ k obvodnej pre liek na ukludnenie

nikusik0107
autor
13. jún 2024

@luccija ja mam doma frontin ale ten je návykový...

leonakr
13. jún 2024

@nikusik0107 ja som mala lexaurin ale vôbec to nepomáha tak,že ak som si ho dala tak mi bolo super.🫤áno kus helfol keď bola veľká úzkosť, prípadne keď bolo fest zle ale absolútne to neporiesilo tak ako by som potrebovala.Je to na takú prvú pomoc ale mne nikdy to nepomohlo tak,za mi bolo naozaj fajn.To až AD🫤

lululucy
Autor odpoveď zmazal
nikusik0107
autor
13. jún 2024

Ja len nechápem prečo sa to stáva....pozerám dookola seba a vidím ženy co majú aj 2 3 4 deti ...hneva ma.ze som.takto dopadla ja človek ktorý nikdy nič neriešil žil užíval si život....a zrazu toto ...klbko strachu a stresu ktorý si sama.neviem vysvetliť...

leonakr
13. jún 2024

@nikusik0107 ani ja neviem prečo to prišlo 🫣.Som si vedomá,že to už sa bude ťahať so mnou celý život a dávať si pozor a už sa budem viac sledovať a pod.Ja si stále hovorím,dakuj za takúto chorobu ako mať takú kde ide o život 😞😣.Môže ma postretnúť stokrát horšie 🥺.Takže hlavu hore🙂ak cítiš ,že potrebuješ pomoc tak zbehni ku psychiatričke,ak ti dá AD tak ti dá.Je nás xy a aj bude🙂.Niet sa začo hanbiť.Ja ich mám dva mesiace,tiež som v sebe riešila tie začiatky,že čo to na mňa prislo 😖 odkiaľ a prečo.Teraz sa mi vyjasnilo a beriem to tak ako je.Ak budeš mať chuť pozri si rozprávanie Zuzky Smatanovej na YouTube.♥️

nikusik0107
autor
13. jún 2024

@leonakr no som objedna ale ja si nemyslím ze potebujem až ad ja nemám myslienky nejaký zle len proste ten rany strach ale mala som ms už mo končia a dnes som vstala konečne bez nervozity na zaludku ...z jedlom je to ešte také všelijaké ale aj to sa lepší...takže ja neviem ci mne toto nespôsobujú hormóny...alebo co ...no áno je veľa ľudí čo berú ad ale mam 33 co bude v 50 ...chápeš...proste necítim sa na to

januelik
13. jún 2024

Ahoj, ja som takto fungovala asi 3 mesiace. Čo ti môžem odporúčiť, pozri si na youtube videa od Martina Lajprika, to ma dalo ako tak do poriadku

nikusik0107
autor
13. jún 2024

@januelik takže si sa dala dokopy sama ?

leonakr
13. jún 2024

@nikusik0107 chápem 😅.ja mám len o jeden rok viac ako ty ...no ja už som si tým levelom prešla či AD áno alebo nie🙂no ak sa chcem dožiť tej 50tky tak žiaľ Ad aj v 33 jke.No uvidis ako ti bude ďalej .Určite nenahovaram,že AD je u teba tá správna cesta 🙂.To musíš zistiť žiaľ ty sama 🙂♥️

nikusik0107
autor
14. jún 2024

@leonakr a ako dlho berieš ad ? ...plánuješ ich aj vysadiť alebo?

leonakr
14. jún 2024

@nikusik0107 o vysadení ešte ani nerozmýšľam,tak ďaleko ešte niesom.Mám ich približne dva mesiace a druhý týždeň len mám účinnú dennú dávku takže len na ne nabieham a je to ťažké niekedy.Vysadenie budem riešiť až potom niekedy v budúcnosti.Teraz sa sústredim nato aby to bolo ok.🙂

nikusik0107
autor
14. jún 2024

@leonakr a nebojis sa ze priberes....co na to okolie?

leonakr
14. jún 2024

@nikusik0107 áno vidím ,že váha sa posunula .ale keďže som príliš schudla tak som sa dostala naspäť na svoju váhu ale začínam sa kontrolovať a chodím na bicykel aby to nešlo veľmi hore.a okolie?myslíš koho?okrem manžela ,mojich rodičov a súrodencov to nevie nikto ,ja to nevravím nikomu a oni takisto nie.oni o tom museli vedieť lebo mi pomáhali keď som nedokázala sa starať o deti a ďalších ľudí o tom neoboznamujem.Sestra sa vyjadrila,že keby jej to nepoviem ona si absolútne nič nevšimla a ani by nepovedala ,že užívam Ad .Písala som ti to vyššie...ja chcem mať v živote ☀️ slnko...a tešiť sa.Aj keby som ich mala brat celý život 🫤.Veta keby bolo keby je na nič .

nikusik0107
autor
14. jún 2024

@leonakr úprimne vidím ako píšeš....a cítim ze si sa stým zmierila .... a si šťastná ...a prajem ti to ...lebo áno sú aj horšie choroby to je jasne ale aj tie psychicky sú mega náročné...tak ja uvidkm akp ma.zhodnoti dr...ci potebujem alebo nie ...máš na báze serotoninu? Ad alebo ?

fonuska33
29. apr 2025
@nikusik0107

@kacena4 idem ale až 8...a do vtedy neviem co robiť mam ...je to strážne...a mam 2 malé deti a musím fungovať...

@nikusik0107 dobry den mam tp stejne tedka nikdy predtim sem nic takoveho nemela...Brali jste neco na to?Dakujem

lhea
21. júl 2025

Ahoj baby, je vám už lepšie, ste uplne ok? Ja som na tom dosť podobne, už rok tápam, zatial som sa objednala ku psychologičke, uvidím..čo ste užívali, čo vám pomohlo?

nikusik0107
autor
29. júl 2025
@lhea

Ahoj baby, je vám už lepšie, ste uplne ok? Ja som na tom dosť podobne, už rok tápam, zatial som sa objednala ku psychologičke, uvidím..čo ste užívali, čo vám pomohlo?

@lhea zmenila som myslenie nasadila vitamíny...a rozhodla sa ze ja som pánom svojho tela 🙂 nevravím ze je to 100 percentne sem tam sa objavia neprijeme. Stavy ...ale dá sa to zvládnuť;)

Strana
z2