Ako zvládnuť strach z podozrivého znamienka?
Dnes som bola na koznom ukazala som znamienko ktore som si vsimla ze mi pribudlo rovno na pleci( len neviem presne kedy, ci pred letom ci po lete). Povedala ze vzhladom na to co vidi, netvari sa bezpecne. Ze ho treba radsej vybrat. Totalne ma vystrasila. Su to akoby dve znamienka, trosku akoby vypukle. Maju spolo mozno dokopy 3mm len foto zvascuje. Teraz bude trpnut do novembra, len v polke novembra mam vyber. Ako ste boli vy na tom s podozrivymi znamienkami? Asi som prisla pre ukludnenie...

@anonym_autor Mne podozrivé znamienko videné pod dermatoskopom vybrali a všetko bolo OK. Vlastne sa len potvrdilo, že by sa časom mohlo zvrhnúť. Vybrali ho celé a nič viac sa ďalej neriešilo.
To, že je znamienko podozrivé, neznamená hneď, že je zhubné. Neviem, prečo ťa lekárka nepoučila. Keby to bolo naozaj také zlé, určite by nečakali do novembra. Takže hlavne sa ukľudni.
@anonym_4fe63e no mna kozna neobjednala na november, taky termin mi dali len na am.plastickej chirurgie. Kozna mi dala lsitok s diagnozou nevus pigment tak nejak
@anonym_4fe63e no mna kozna neobjednala na november, taky termin mi dali len na am.plastickej chirurgie. Kozna mi dala lsitok s diagnozou nevus pigment tak nejak
@anonym_autor to je názov pre znamienko, tak nepanikár
Bežný postup, pre istotu ho výberu, pošlú na histologiu a nič z toho nebude.. skôr je to prevencia.. mala som obrovské znamienko na chrbte, začalo meniť tvar, tak mi ho vybrali a z histologie nic nevyšlo..
Bežný postup, pre istotu ho výberu, pošlú na histologiu a nič z toho nebude.. skôr je to prevencia.. mala som obrovské znamienko na chrbte, začalo meniť tvar, tak mi ho vybrali a z histologie nic nevyšlo..
@jana_eyre_2 ja mam uz anamnezu - bazaliom mi vyberali skoro 10rokov dozadu ( nador ktory nemetastazuje), takze mam aj obavu aj sa utesujem
@jana_eyre_2 ja mam uz anamnezu - bazaliom mi vyberali skoro 10rokov dozadu ( nador ktory nemetastazuje), takze mam aj obavu aj sa utesujem
@anonym_autor objednaj sa na chirurgii, kde ta vrzmu skor. Na znamienko cakst dva mesiace nemusis, ak ta to stresuje, ale podla mna podozrive znamena, ze by mohlo robit v buducnosti problem. Ale isla by som na tvojom mieste skor.
@anonym_autor
@anonym_autor Ahoj ja som bola tiež teraz odstraňovať, mala som skrabnute.No mam ešte jedno znamienko pri slabine tiež by som si ho chcela dat vybrať, to dr nevidela pôjdem v pondelok ukázať uvidím co mi povie....ach
@anonym_autor moja mama tymto presla 2x. Vyberu ti ho a 3tyzdne pockas na vysledky.
Tak mam vysledky z histologie, znamienko je uplne v poriadku, som taka vdacna😍

@anonym_autor Mne podozrivé znamienko videné pod dermatoskopom vybrali a všetko bolo OK. Vlastne sa len potvrdilo, že by sa časom mohlo zvrhnúť. Vybrali ho celé a nič viac sa ďalej neriešilo.
To, že je znamienko podozrivé, neznamená hneď, že je zhubné. Neviem, prečo ťa lekárka nepoučila. Keby to bolo naozaj také zlé, určite by nečakali do novembra. Takže hlavne sa ukľudni.