icon

Ako zvládnuť tetanické záchvaty pri cestovaní do zahraničia?

vendywillis
23. mar 2024

Zdravím. Viem že tu je veľa takýchto diskusii , ale rada by som sa nejak poradila o skúsenosti vaše .

Aktualne som v zahraničí a cestujem domov. A už niekoľký deň mám neskutočne stavy .
Predchádzajúce dni som to riešila alkoholom lebo nic iné ma nedokázalo upokojiť a pomôcť čo i len zaspať ale teraz sa to už nedá.

Strašne mi tuhnu svaly a mám kŕče a stále chodím na záchod. Nedokážem ani piť ani prehĺtať , mám sucho v ústach a mdloby. Občas mi neskutočne búši srdce potom ma občas pri ňom pichne.

Už som tieto stavy mala a skončila som viac krát na pohotovosti. Robili mi aj EKG už asi 5x vraj všetko okej, ale strašne sa bojim stále že to je niečo vážne.

Chvilkami to je lepšie ale pri sebemenjsej zmene situácie sa tie úzkosti a fyzické prejavy extrémne vyeskaluju.

Dávam si magnezium ale vôbec to nepomáha …

Vedeli by ste mi nejak poradiť ? Bojim sa že v tom lietadle za 6 hodín skolabujem

Dakujem

zmrzlinka2021
23. mar 2024

@vendywillis daj si lexaurin a čím skôr to oznam svojej psychiatricke. Toto treba čím skôr riesit

vendywillis
autor
23. mar 2024

@zmrzlinka2021 ten bohužiaľ nemám

gelifil
23. mar 2024

@zmrzlinka2021 to len tak bezne nosia ludia so sebou lexaurin, myslis?

zmrzlinka2021
23. mar 2024

@gelifil ľudia, ktorí majú tetanicke, či Panické ataky zvyknú, lebo vedia, že je to hrozný stav

luccija
23. mar 2024

@gelifil ti, čo skončia viac x na pohotovosti áno.Urcite dostala odporučenie čo ďalej.Autorka určite nie alkohol, kúp si magnézium, alebo niečo na úzkosť neviem kde si v zahraničí, ale určite niečo majú na svalové napätie u nás je bez predpisu guajacuran.Ale neviem ako si ďaleko od lekára išla by som normálne na injekciu buď ukludnovak, alebo mg

danielahamar
23. mar 2024

zozen si lypozomálne magnézium, guajacuran - neviem, či dostať v zahraničí a tých 6hodín dáš, potom riešiť doktorov na SVK

lucia147852
23. mar 2024

Magnezko chelat, gusracujan a aj vapnik s D. A pre budúcnosť nikdy neriešiť tetaniu alkoholom. 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ to by si ako tetanicka mala vedieť, že alkohol ten stav 100nasovne zhorsi

@zmrzlinka2021 Nie každý tetanik má xanax, ja som tetanik a benzaky nemám, ani sa neliečim u psychiatra. Len u neurológa. Ale ja nemám tetaniu sprevádzanú panickým atakom

vendywillis
autor
23. mar 2024

Magnezium som si kupila a vkuse som to jedla a dal mi v lekárni nejaké lieky vraj na spanie a úzkosti dormirax 25 ale absolútne to nepomáhalo. Nemohla som už nikde ísť bola som na tranzite vramci letiska … už som na sk, ale mám stále nejaké dozvuky. V pondelok pojdem k lekárovi

ripak33
22. jan 2025

Prosim o radu stale som tak slaby toči sami hlava mam palenie na hrudi i na tvari i na rukách niekedy mi trpnu ruki. Mam pokoj na 1mesiac potom zaz pride take tažkosti trva to úz dosť dlho prosím o radu čo je to