Ako zvládnuť u zubára injekcie pri histamínovej intolerancii?
Lame sa mi zub po zube, zubar mi ide riesit 7zubov, asi pri viacerych bude treba suprakain, ktory zvysuje histamin a tak rozmyslam, co robit. Ci sa nedat radsej uspat a nech mi to urobia vsetko naraz. Histaminici, ako zvladate injekciu u zubara? Dakujem. Mne hit sposobuje vysoky tep.☹️
@anonym_autor no... Ja mam hit, aj vyssi tep.. uz dlhsie minsice nepichali do zubov nic.. neviem, to sa dava aj pri vybere znamienka? Lebo to som mala vlani vyberane, niecim.opichane. doteraz som take zvladla v pohode. Obavam sa len jedneho, ze sa to vekom zmeni.
Ja mám z návštevy zubára panické záchvaty a nevoľnosť s búšením srdca už pár dní predtým. Bez injekcie sa ošetriť nenechám. Ani som nevedela, že je to kontra k HIT. Búšenie srdca s vysokým tepom som pripisovala strachu.
O histamínovej intolerancii upovedom lekára, aj to, že ti suprakain robí problémy. Dostaneš inú látku. Dr to však musí od teba počuť.
@denkabemommy pocul. Aj tak dal suprakain...
Ja mám z návštevy zubára panické záchvaty a nevoľnosť s búšením srdca už pár dní predtým. Bez injekcie sa ošetriť nenechám. Ani som nevedela, že je to kontra k HIT. Búšenie srdca s vysokým tepom som pripisovala strachu.
@anonym_008b43 mas hit?
@anonym_autor no... Ja mam hit, aj vyssi tep.. uz dlhsie minsice nepichali do zubov nic.. neviem, to sa dava aj pri vybere znamienka? Lebo to som mala vlani vyberane, niecim.opichane. doteraz som take zvladla v pohode. Obavam sa len jedneho, ze sa to vekom zmeni.
@siska53 ano, lokal.anesteza s adrenalinom
@denkabemommy pocul. Aj tak dal suprakain...
@anonym_autor tak mu povedz, že máš naň alergiu. To ti ho už nedá.
@anonym_008b43 mas hit?
@anonym_autor ja tiež mám HIT a injekcie sú v pohode, resp. nevnímam nejaké zhoršenie, či nežiadúcu reakciu
Zvládam to, dávala som si termíny max 1 zub za mesiac, väčšinou aj lokálna anestézia. Bola to práca na rok.
Ale každý to má inak.
@anonym_autor ja nemozem lokalku s adrenalinom kvoli arytmii. Povedala som zubarovi, aj ked mi pichali umrtvujucu injekcii pred epiduralom. Zubara zatial nastastie zvladam bez injekcii, ale caka ma asi vyberianie znamienok a to mam panicky strach uz teraz lebo neviem co tam pichaju
@anonym_autor ja tiež mám HIT a injekcie sú v pohode, resp. nevnímam nejaké zhoršenie, či nežiadúcu reakciu
@nikaeli dakujem
Zvládam to, dávala som si termíny max 1 zub za mesiac, väčšinou aj lokálna anestézia. Bola to práca na rok.
Ale každý to má inak.
@elz1920 dakujem

O histamínovej intolerancii upovedom lekára, aj to, že ti suprakain robí problémy. Dostaneš inú látku. Dr to však musí od teba počuť.