Ako zvládnuť vyčerpanosť po zápale dutín?
Ahojte,
poradte nieco na znovuzrodenie, mala som uplne obycajnu nadchu s bolestou hrdla, normalne za dva dni celkom ok, nebola som unavena, čo čert nechcel udrela mi nadcha do dutin, som uz vyse dvoch tyzdnov po zapale a ja normalne mam problem umyt riad a navarit, aka som slaba, stale ma pobolievaju dutiny aj hlava, solux, kapucinka, zdrave jedlo automatika...ale co este, moze to tak dlho trvat 😔, rozmyslam ci neopytam prednison, na dutiny mi vzdy za par dni zabral, aku mate skusenost so zapalom dutin, bojim sa, ze po navrate do prace to nevydrzim v tomto stave 8-9 hodin denne makat
@katie253 nemala som covid, okrem testu, ktory bol negativny, uplne iny priebeh, mala som 2 x covid a bolo to, ze nic, toto mi udrelo do dutin tam je problem, nad tym Sinupretom som rozmyslala, ale mne uz nadcha presla, len taky divny opuch a bolest zostala v dutinach
Prednizon neviem aký dôvod by naň bol. Skôr ten sinupret alebo nejaký zodac, prípadne akýkoľvek liek na alergiu.
Tak toto by som už riešila s lekárom...zápal hrtana + zápal dutín si nedávno u mňa vypýtal ATB + antihistaminiká, dovtedy nepomohlo nič.
@30majka71 raz mi dala orl prednison a hned mi vsetko preslo
@viera77 ano brala som atb, antihistaminika mam doma
ak ťa stále pobolievajú dutiny tak tam máš stále hnis
Išla by som k obvodnej a na rtg dutin
@rozculena ja praveze nemam hnis, mala som priesvitne hlieny aj crp v norme, ja tym, ze mam polypy takto zvyknem po nadche reagovat :(
@katie253 no to musi poslat orl, cize zase tortura obvodny, orl potom rtg a vsade chori ludia, ja sa potrebujem len nejak doliecit, uz nemam nadchu ani teplotu
Mna na rtg poslala obvodná, na orl som nebola
choď na ORL,on ti to pozrie s kamerou....ja som napr.bolesti nemala,a mala som dutiny plné ale sople mi vôbec netiekli.
@rozculena hej no, ak to neprejde budem musiet, toto som uz mala a viem ze mi dala prednison a bolo po chorobe, len sa mi tam hrozne nechce ist, vzdy ma plnu cakaren chorych ludi, aby som nechytila nieco dalsie
ja som dva tyzdne fukala vkuse priesvitne sople a hlieny, uz som nechapala odkial to lezie
@kittykat22 ano, presne na toto kortikoidy vyborne zaberaju, lebo dutiny hned odpuchnu
skoda, ze treba vymenny listok
Mám kortikosteroidy, antihistaminika, Sinupret, všetko denne, FESS operáciu dutín a zápaly mám skoro nonstop :(
@kittykat22 ja som dostala na pohotovosti atb, aj u dr. som bola, len skoda, ze mi nenapadlo pytat prednison, ja mam nočnu moru z čakarni, minule u zubara na mna jedna vkuse kaslala a posmrkovala v cakarni a takto to skoncilo
@letfenixa ja som mala 2 roky pokoj aj napriek polypom, kde ma uz strasila operaciou, ale tak stalo sa, chapem ta, mala som v minulosti take problemy, da s az toho dostat, len to trva dlho
@letfenixa ono pri ludi s komplikovanymi dutinami je istota udrzat sa zdrava, ja som vyse roka nemala ani len nadchu predtym vkuse dutiny..pol roka vkuse..mne velmi pomohlo odstavovanie, ale teraz sa mi oslabila imunita inou chorobou, viem, ze tie dutiny su trapenie, najma ak anatomicky je nejaky problem, ja som este operaciu nemala
Ahok moc ťa poprosim som na tom podobne co ti pomohlo trapim sa uz mesiac z dutinami , tersz este riesime mycoplazmy co tue mi toto nerobia , 5 dni chora 3 dni zdrava a takto sa mi to strieda uz mesiac od zápalu dutin , hlava tlaky bolesť , zahlienena , ako keby poubchávane dutiny, udi raz jedno potom druhe crp vzdy v norme alebo len max do 10 a na druhy den 1, 9. Nechspem bez teploty . Vytery viac krat robené negativne . Rtg len polyp ale ten tam mam uz aj 4 roky. Nie a nie doliecit pomohol ti ten prednison???? Moc dik za odpoved …
@tanika ahoj, u mna zistila endoskopiou, ze je problem kvoli polypu v dutinach, mala som aj kontrolny rontgen zly aj po prednisone, minule mi prednison zabral, nakonoec mi pomohlo az nasadenie dalsich atb, ale je januar, sice robím, ale stale sa necitim dobre, dr. navrhuje odstranenie polypu
Prosim a ake atb zabrali teda ze lepsie.?a prednison 20 mg a kolko dni ?? Mam doma . A na rtg co je napisane len polyp a kde ja mam tiez polyp len mna boli koron nosa čelne a na rtg je to ciste.
@tanika ja som mala ten najslabsi prednison 5 mg, asi necely mesiac som ho brala a mala som atb Dalacin, penicilin nezabral
Ja sa musim opytat v pondelok mojej alergologicky co by sme ten prednison neskusili , lenze mne nedavno vysla znovu aktívne mycolplazmx alergologicka si mysli ze tie mycoplazmy sú celý problem v mojich dutinách . 3 tie balenie sumamedu od zajtra beriem v pondelok idem este po vysledky a alergologicke co s tym spravime . Ja som kedysi tiez brala prednison ma dutiny ale 20mg denne a postupne dne znižovali …. Tych 5 mg to je slabe to je tak pre deti . To ti ozaj nemohlo zabrať isto . Mne to ma orl dali tak aj s alergilogickou som toto v vtedy konzultovala vtedy to schválili ti bolo po silnom covide ktory mi ziez vratil do dutin mne vtedy ten prednison pomohol ale ako pisem vysia davka na zaciatok .
Este mi prosim ta povedz teve nerobili odber na pluc.chlamydie a mycoplazmy???? Lebo teda nic ine mi nevyslo ken tie aktivne mycoplazmy a aj to slizničné preto navrhuje to este preliecit makroidy asi klacid lebo ciplox žije tiez na to ale ten nemôžem kedze som histaminicka ja reagujem aj na lieky s antibiotika preto to mam horsie ono totis pri tych potvorach nemusis ani cela kašlať ze vraj mozu byt v prínosových dutinách a preto spôsobujú Zapal . Len oni sa liečia dlho atb a iba makroidy, doxyciklin, ciplox ….
A ty ako ake atb si doteraz mala a hlavne kolko baleni ??? Peniciliny vobec pri tychto mycoplazmavh a chlamydiach nezaberaju .
@tanika no nebrali mi vyter, bol by zbytocny, ja som mala obycajnu nadchu, ktora by sa nerozvinula do zapalu dutin, keby som mala priechodne dutiny, ale mne zapaly dutin sposobuje polyp, pri silnej nadche to tam proste neprudi ako ma, ja som nemala farebne hlieny, len mne proste ostal zapal zakliesneny z dovodu nepriechodnosti eustachovej trubice na tej strane ako mam polyp, proste clovek s polypmi ma problem aj pri obycajnej nadche, mala som Penbene myslim jedno balenie a potom ten Dalacin, lebo som mala mierne zvysenu teplotu a stale tlak na jednej strane dutin
Zdravím vas.Ja mám tento istý problém už vyše roka a neviem sa z toho dostať a mám za sebou xxx vyšetrení od MRT,CT, Vyter, neustále zatekanie hlienov,CRP v poriadku..Ct ukázalo krivú prepážku ale vraj nos je ok a je to nejaký nerv…neustále pulzovanie nosa,opuch čelných dutín atd a pocit plnosťi nosa a plus do toho podráždene ústne vrchné podnebie….a najhoršie je také motanie,nepríjemne pocity…až na jedného lekára ktorý by to operoval lebo z mri je vraj anatomické deformity,prepazka,chonchoplastika ….Dakujem

Podla mňa to bol kovid. Skus Kalobu kvapky a Sinupret.