icon

Ako zvládnuť vyhorenie a úzkosť?

24. máj 2025

Ahoj, budem uprmine vdacna za vase skusenosti. Cca 2 mesiace riesim uzkosti, extremnu unavu, nevolnosti, malatnost, hnacky...V praxi to vyzera tak, ze potrebujem pol dna prespat,aby som ako tak druhu polovicu fungovala. Zacala som chodit ku psychologicke aj psychiatricke, obe sa zhodli, ze je to vysledok vycerpania a dlhodobo zatazovej situacie, co je chronicky stres (ztp dieta),buduci tyzden zrejme dostanem AD. Aj ked viac oddychujem, necitim zlepsenie, zasla som aj ku obvodnej dr, vzala mi krv, vzorky stolice, ekg...a cakam na vysledky, pretoze neviem rozlisit, co je psychika a co fyzika. Zazili ste prosim nieco podobne? Podarilo sa vam z toho dostat? Ako prosim? A za ako dlho? Viem,ze je to individualne, ale asi hladam povzbudenie....Dakujem vam velmi pekne.

Strana
z2
balerina2025
24. máj 2025

ad by ti mali pomoct

procrastique
24. máj 2025

Určite ti lieky pomôžu ale hľadaj aj externú pomoc, nech máš čas na vydýchnutie. Len lieky to nespasia, ak sa "pracovné tempo" nezníži.

dorotelka
24. máj 2025

Vieš pomenovať čo je príčinou a odkiaľ problémy pramenia? Zmeniť prácu napríklad? Odstrihnúť toxických ľudí zo života? 🤔 Len sa zamýšľam... Sú to hrozné stavy, chápem Ťa...

doris11
24. máj 2025

Lieky pomôžu, mala som niečo podobne, brala som tie “najslabšie” lieky ktoré sú vhodne aj pre tehotné a pomohlo to velmi. Nezvládala som vôbec fungovat, najradšej som vždy prespala všetok volný čas keď sa dalo, nechuť ku všetkému, aby som niečo doma vôbec urobila som sa musela dlho prekonávať. Teraz som už bez liekov a je to úplne iný život..

autor
24. máj 2025

Dakujem vam. Najhorsie je, ze ta psychika a fyzika su neskutocne prepojene a ja niekedy naozaj neviem, ci mi je fyzicky zle preto, lebo psychika je vycerpana alebo naopak. Najskor asi oboje naraz... Povod vycerpania je starostlivost o ZTP dieta, to odstranit samozrejme neviem, ale snazim sa minimalizovat vsetko ostatne a robim len nevyhnutne. No nezlepsuje sa to. Dufam teda,ze lieky pomozu...Dostala som aj neurol 0.25 mg, zatial som si ho dala len raz rano a teda den plynul lepsie, ale stale mam voci tomu respekt, kedze je navykovy.Ach jaj. Ta unava je sialena, clovek rano vstane a uz je malatny a ospaly. Dievcata, dakujem za povzbudenie.

zmrzlinka2021
24. máj 2025

Ad ti pomôžu a potom začnú riešiť ostatné veci, napr čiastočne delegovať starostlivosť o dieťa na inych

autor
24. máj 2025
@zmrzlinka2021

Ad ti pomôžu a potom začnú riešiť ostatné veci, napr čiastočne delegovať starostlivosť o dieťa na inych

@zmrzlinka2021 Dakujem, dufam. Pocula som x pribehov, kedy AD sadli az na 3. ci 4. pokus a trvalo to dlhe mesiace,tak sa modlim, aby mi to sadlo co najskor.

zmrzlinka2021
24. máj 2025

Mne sadol escitil 10

autor
24. máj 2025
@zmrzlinka2021

Mne sadol escitil 10

@zmrzlinka2021 Prosim ta, ako dlho trvalo,kym ti zabral?

marca12
24. máj 2025

Trva dlho aj roky,kym sa clovek dostane z vyhorenia. Zazila som to v byvalej praci. Lenze ja som mala vyhodu,ze som z prace odisla a nasla si inu. Tebe poradit neviem,lebo ty nemozes odstranit pricinu. Jedine hoadat pomoc. Pomoc u rodiny,opatrovatelju,znamych. Zalezi uz na tvojich moznostiach. Nejako skusit najst cas pre seba. Aspon kazdybdeuhy den vypadnut na chvilu z domu a venovat sa iba sebe. Postupne sa to bude zlepsovat,ale musis sa snazit ubrat tempo. Upratat si priority. Najskor musi byt samozrejme postarane o dieta,ale potom si na rade ty a domacnost az na konci priorit.

roxy2
24. máj 2025

AD zaberú ako komu. Niekomu za 3 týždne, inému dlhšie.

autor
25. máj 2025
@roxy2

AD zaberú ako komu. Niekomu za 3 týždne, inému dlhšie.

@marca12 dakujem. poviem pravdu, ze ma to cele desi, ale dufam, ze AD a viac oddychu pomozu...aj ked zatial to vyzera tak, ze oddychujem aby som sa vobec dostala z minusi na nulu,lebo vobec sa oddychnuta necitim...
@roxy2 dakujem. dufam, ze to bude cim skor.

adela2011
25. máj 2025

Ja takto pred tromi rokmi.Ad zabrali asi po mesiaci.
Lexaurin som brala asi 2 mesiace popri tom.potom som len odkusovala a menej a menej.asi rok alebo dva som ho mala len pri sebe ako barličku.
Teraz už nepotrebujem.chodila som polroka na skupinovú terapiu.boli sme tam štyria.strasne mi to pomohlo.zistila som že strašne veľa ľudí toto má.a necítila som sa taká sama.nevedela som ani von ísť.len som plakala a nevedela som prečo.sama som sa prechádzala na silu a revala revala.potom to pomaly tak prechádzalo.asi po roku môžem povedať že som sa cítila lepšie,ale stále to bolo také že má ešte tak rozhodili niektoré veci.ale lieky to držali na uzde.ale teda my to vzalo sexuálny život.nic som necitila.brala som citaleg 20.
Triasli sa mi nohy ruky.schudla som 12 kilo za dva týždne.islo mi to cez svaly.stiahlo mi to žalúdok.priedusky.citila som guču na hrudi a nevedela som jesť ..2 týždne som jedla banány a zapíjala som to vodou.lebo inak mi nič neprešlo krkom.
A ešte na spanie som mala derin.
Mala som fyzickú prácu tak na 5 hodín.to bolo dobré.lebo som musela vstať deti vyprevadit do školy a ísť.prisla som domov a ľahla a spala .potrebovala som rutinu.to mi pomahalo.zakladne veci.z nikym som sa nebavila.strasne ma to zaťažovalo.vsetko som zrušila.iba nevyhnutné veci som robila.neskutocne unavená som bola.ledva som vstávala.ale zlepšovalo sa to.take tri mesiace boli najhoršie potom pomaličky to šlo.vysoke dávky magnézia som si dávala.draslik a vápnik.mineralky dom pila.to dávam doteraz.aschvagandu čaj som pila.
Všetky výsledky s fyzickej stránky som mala perfektne.teraz po troch rokoch.4 mesiace neberiem nič.stale magnezko draslík a vápnik davam.3 omega mastné kyseliny beriem.a som objednaná homeopatke.ale naozaj homeopatke.ziadnej diline.pomohla mi ešte akupuktura.davnejsie.ale ja som išla preto lebo mne to išlo cez svaly.triaslo sa mi to telo.
Tak držím palce.

balerina2025
25. máj 2025
@adela2011

Lexaurin som brala asi 2 mesiace popri tom.potom som len odkusovala a menej a menej.asi rok alebo dva som ho mala len pri sebe ako barličku.
Teraz už nepotrebujem.chodila som polroka na skupinovú terapiu.boli sme tam štyria.strasne mi to pomohlo.zistila som že strašne veľa ľudí toto má.a necítila som sa taká sama.nevedela som ani von ísť.len som plakala a nevedela som prečo.sama som sa prechádzala na silu a revala revala.potom to pomaly tak prechádzalo.asi po roku môžem povedať že som sa cítila lepšie,ale stále to bolo také že má ešte tak rozhodili niektoré veci.ale lieky to držali na uzde.ale teda my to vzalo sexuálny život.nic som necitila.brala som citaleg 20.
Triasli sa mi nohy ruky.schudla som 12 kilo za dva týždne.islo mi to cez svaly.stiahlo mi to žalúdok.priedusky.citila som guču na hrudi a nevedela som jesť ..2 týždne som jedla banány a zapíjala som to vodou.lebo inak mi nič neprešlo krkom.
Mala som fyzickú prácu tak na 5 hodín.to bolo dobré.lebo som musela vstať deti vyprevadit do školy a ísť.prisla som domov a ľahla a spala .potrebovala som rutinu.to mi pomahalo.zakladne veci.z nikym som sa nebavila.strasne ma to zaťažovalo.vsetko som zrušila.iba nevyhnutné veci som robila.neskutocne unavená som bola.ledva som vstávala.ale zlepšovalo sa to.take tri mesiace boli najhoršie potom pomaličky to šlo.vysoke dávky magnézia som si dávala.draslik a vápnik.mineralky dom pila.to dávam doteraz.aschvagandu čaj som pila.
Všetky výsledky s fyzickej stránky som mala perfektne.teraz po troch rokoch.4 mesiace neberiem nič.stale magnezko draslík a vápnik davam.3 omega mastné kyseliny beriem.a som objednaná homeopatke.ale naozaj homeopatke.ziadnej diline.pomohla mi ešte akupuktura.davnejsie.ale ja som išla preto lebo mne to išlo cez svaly.triaslo sa mi to telo.
Tak držím palce.

@adela2011 prosim ta kde sa da chodit na skupinove terapie. to bolo u psychologa ci kde

adela2011
25. máj 2025
@balerina2025

@adela2011 prosim ta kde sa da chodit na skupinove terapie. to bolo u psychologa ci kde

@balerina2025 si z Bratislavy?

adela2011
25. máj 2025
@adela2011

@adela2011 aha vidím že nie

adela2011
25. máj 2025

@balerina2025 musíte len hľadať.skusat čo vam sadne ja teraz beriem ešte šafran s probiotikami.
Môže byť aj väčšia skupinová terapia.moj brat chodil.a bolo ich tam dvadsať.treba sa stále pýtať.ked sa vám trošku zlepší stav a záberu ad....
Tak treba hľadať aj na internete...presne ako teraz

balerina2025
25. máj 2025
@adela2011

autor
25. máj 2025
@adela2011

Tak držím palce.

@adela2011 Dakujem ti za tvoju skusenost. Som rada,ze to mas za sebou a prajem ti, nech sa ti to nikdy nevrati. Ja som hotova z toho, ze rano vychystam a porozvazam deti, normalne si musim potom lahnut.Momentalne by som nezvladala ani tu pracu na pol uvazku,aku som kedysi mala.Ku veceru mi je vacsinou lepsie, comu absolutne nerozumiem, ale do vecera do seba nedostanem ani kusok jedla. Rano vstavam s triaskou a stiahnutym zaludkom, vkuse slabost a nevolnosti..Keby mi niekto povedal,ze raz budem dufat v to, ze mi pomozu aspon AD,tak mu neuverim...

adela2011
25. máj 2025

K večeru ti je lepšie preto.Lebo sa ti vyrovnáva hormón serotonín zo západom slnka.tym že ty ho máš teraz veľmi slabý.tak keď je ráno , obed a kúsok poobede trebárs do tretej štvrtej tak ti nedosahuje to čo by si mala mať.ale o večeru ti serotonín klesá prirodzene tele.a tým pádom ti je lepšie lebo sa ti vyrovnáva.
Ja o piatej večer ako keby som trochu ožila.
Ja som ráno plakala.tak mi bolo na hovno.rozdychavala som to.ale každý má iné tempo.je to v poriadku.ja keď som potom vysadzala lieky.ci už to bol lexaurin alebo ad.ja som ich normálne niekedy len oblizla.akokeby som chcela oklamať ten mozok.bala som sa ešte niekedy úplne byť mimo tých liekov.takze kľud...ty si na začiatku.pekne si ich nasaď.hlavne nezabúdaj si ich dať.nevynechavaj ich.
Hocikedy mi nápiš.aj keby to bola blbosť podľa teba.kludne píš.
Naozaj mám celkom dosť informácií aj čo sa týka takých medicínskych vecí
Ja som spoznala veľa ľudí s týmto a veľa vecí som sa naučila a nechala si poradiť.alebo som si ich len vypočula.neboj určite to dáš.ono je to v podstate akokeby tvoja duša nechcela byť v tvojom tele pretože ju tyraš.musis myslieť len seba ako sa to len dá.aby tebe bolo dobre.potom sa to zmení neboj.len odpočívaj ak sa ti to dá čo najviac.

adela2011
25. máj 2025

Serotonín dopamín a všetky tieto hormóny sa nachádzajú v žalúdku.preto sa hovorí že žalúdok je druhý mozog.je to prepojene nervami ktoré ty máš momentálne prerušené.
Preto ja beriem ten šafran stymi probiotikami.nieje to žiadna reklama.je to len doplnok.

autor
25. máj 2025
@adela2011

Serotonín dopamín a všetky tieto hormóny sa nachádzajú v žalúdku.preto sa hovorí že žalúdok je druhý mozog.je to prepojene nervami ktoré ty máš momentálne prerušené.
Preto ja beriem ten šafran stymi probiotikami.nieje to žiadna reklama.je to len doplnok.

@adela2011 S tym serotoninom mas uplnu pravdu, to dava zmysel. Dakujem ti velmi pekne! Keby nieco, ozvem sa. Este raz dakujem ❤️

saruska1111
27. máj 2025
@adela2011

K večeru ti je lepšie preto.Lebo sa ti vyrovnáva hormón serotonín zo západom slnka.tym že ty ho máš teraz veľmi slabý.tak keď je ráno , obed a kúsok poobede trebárs do tretej štvrtej tak ti nedosahuje to čo by si mala mať.ale o večeru ti serotonín klesá prirodzene tele.a tým pádom ti je lepšie lebo sa ti vyrovnáva.
Ja o piatej večer ako keby som trochu ožila.
Ja som ráno plakala.tak mi bolo na hovno.rozdychavala som to.ale každý má iné tempo.je to v poriadku.ja keď som potom vysadzala lieky.ci už to bol lexaurin alebo ad.ja som ich normálne niekedy len oblizla.akokeby som chcela oklamať ten mozok.bala som sa ešte niekedy úplne byť mimo tých liekov.takze kľud...ty si na začiatku.pekne si ich nasaď.hlavne nezabúdaj si ich dať.nevynechavaj ich.
Hocikedy mi nápiš.aj keby to bola blbosť podľa teba.kludne píš.
Naozaj mám celkom dosť informácií aj čo sa týka takých medicínskych vecí
Ja som spoznala veľa ľudí s týmto a veľa vecí som sa naučila a nechala si poradiť.alebo som si ich len vypočula.neboj určite to dáš.ono je to v podstate akokeby tvoja duša nechcela byť v tvojom tele pretože ju tyraš.musis myslieť len seba ako sa to len dá.aby tebe bolo dobre.potom sa to zmení neboj.len odpočívaj ak sa ti to dá čo najviac.

@adela2011 ahoj, môžem ti napísať správu? Chcela by som sa niečo spýtať

saruska1111
27. máj 2025

Baby tie čo ste brali AD napríklad rok dva mali ste ešte stále aj dni kedy úzkosť prišla a bolo vám horšie ? Ja beriem rok a akurát teraz mám take blbe dni sa bojím že mi prestali zaberať 🫣😅

luccija
27. máj 2025
@balerina2025

@balerina2025 ja som chodila na skupinovku aj sólo ku Kurucovej na Fedinovu.Solo na poisťovňu skupinovka sa platila 10 eur, ale sú to roky...je výborná psychoterapetka

balerina2025
27. máj 2025
@luccija

@balerina2025 ja som chodila na skupinovku aj sólo ku Kurucovej na Fedinovu.Solo na poisťovňu skupinovka sa platila 10 eur, ale sú to roky...je výborná psychoterapetka

@luccija aha dakujem pozriem sa a to kde tam na stredisku Fedinova?

luccija
27. máj 2025
@balerina2025

@luccija aha dakujem pozriem sa a to kde tam na stredisku Fedinova?

@balerina2025 áno, priamo na stredisku

adela2011
27. máj 2025
@saruska1111

@adela2011 ahoj, môžem ti napísať správu? Chcela by som sa niečo spýtať

@saruska1111 áno môžeš.

adela2011
27. máj 2025
@luccija

@luccija teraz je stým strašný problém.moj brat chodil kedysi na americke námestie.tiez je to už dávno.uz to nefunguje.ja som sa k tejto mojej skupinovke dostala náhodou.kamoskina známa otvarala.ale najviac asi 6 možno 7 ľudí tam chcela.
My čo sme tam boli tak vlastne sme boli prvý klienti.

adela2011
27. máj 2025
@saruska1111

Baby tie čo ste brali AD napríklad rok dva mali ste ešte stále aj dni kedy úzkosť prišla a bolo vám horšie ? Ja beriem rok a akurát teraz mám take blbe dni sa bojím že mi prestali zaberať 🫣😅

@saruska1111 podľa mňa rok je málo.lebo to aj mne chodili ešte také myšlienky v hlave.ad ti pomôžu.ale tiež nie sú všeliek.musis aj ty pracovať na sebe.viem že je to ťažké.

Strana
z2