Ako zvládnuť záťažové situácie a depresiu?
Prosím pomôžte mi. Od pondelka 22.12. som ja aj deti chorá. Máme chrípku typu A. Preležali sme 6 dní v horúckach. 23.12. som volala sanitku. Starší syn vracal a tiekla mu krv z nosa. Svokra išla za ním na pohotovosť. Keď sa vrátil z pohotovosti, ja som spala, mala som 39,2°C. Chcela som sa vypotiť. Svokra mi začala hovoriť o sprave z pohotovosti. Nedokázala som ju vnímať. Mala som strašnú zimnicu, nedokázala som sa udržať na nohách a tak som jej povedala, že nedokážem stáť, že si musím ísť ľahnúť. Začala po mne zjapať ako pavian! Hučala po mne 10 minut, skriekala ako zmyslov zbavená že okamžite na nohy!!!! Aj tvoja mama bola až fialová a starala sa o vás!!!! Zbytočne jej teraz nosíš vence na hrob! Ja mám schizofréniu a toto jej vyčínanie na mne zanechalo doživotné následky. Mama mi zomrela pred 3 rokmi na rakovinu. Od kedy po mne svokra bliakala ako pavián mi je psychicky veľmi, veľmi zle. Nevládzem nič robiť, celý deň až do večera plačem. Nechcem už žiť!
Nič ma tu nedrží, nevládzem už nič riešiť. Celých 8 dní sme skoro nič ani ja, ani deti nezjedli. Nevládzem a ani nechcem už žiť! Na čo je mi takýto život, keď sa len trápim. Možno má už mama volá k sebe. V živote nikdy po mne nikto nebliakal, keď som bola v horúčkach. A ešte čo si to dovoľuje o mojej mame hovoriť. Chcem už zomrieť. Nevládzem tu už byť. Neviete, čo je dobré na depresiu? Mám ísť do nemocnice? Aj tak tam zo mňa urobia iba pokusnéhonkrálika zas a nijak mi nepomôžu.
ma kto ostat s detmi ? zobud manzela a ty si zavolaj sanitku nech ta vezmu na urgentnu hospitalizaciu na psychiatriu
deti ta potrebuju drz sa
@anonym_autor ja už chcem zomrieť a ist za mamou. Pomoc.
@anonym_autor A kto sa postará o Tvoje deti? Že ony budú mať doživotnú traumu?Manžel?
Zváž hospitalizáciu-nastavia Ti liečbu, budeš mať pokoj pre seba, nie je to hanba.
@anonym_autor pokial mas schizofreniu tak predpokladam,ze sa liecis u psychiatra. Hned rano volaj ze mas epizodu nech ta urgentne prijme v ambulancii. Nic si prosim neurob. Alebo si zavolaj hned zachranku.
Tvoja svokra je len hlupa,necitliva zena. Sama dobre vies,ze jej spravanie nie je v poriadku. Tvoje deti ta potrebuju,co by bez teba robili?
ma kto ostat s detmi ? zobud manzela a ty si zavolaj sanitku nech ta vezmu na urgentnu hospitalizaciu na psychiatriu
deti ta potrebuju drz sa
@anonym_e5ac28 môj muž je alkoholik. Nežijem s ním 10 rokov. Aj to je už úplne nespravodlivé, že vyše roka neplatí výživné a došlo zo súdu, že na rok väzenie, ale že dávajú mu podmienku dva roky ma na splatenie. A kľudne neplatí ďalej. Ja už toto nezvládam riešiť. Nechcem tu už byť. Nemá byť kto s deťmi. Iba prijebaná svokra, ktorú v živote už nechcem vidieť.
@anonym_e5ac28 môj muž je alkoholik. Nežijem s ním 10 rokov. Aj to je už úplne nespravodlivé, že vyše roka neplatí výživné a došlo zo súdu, že na rok väzenie, ale že dávajú mu podmienku dva roky ma na splatenie. A kľudne neplatí ďalej. Ja už toto nezvládam riešiť. Nechcem tu už byť. Nemá byť kto s deťmi. Iba prijebaná svokra, ktorú v živote už nechcem vidieť.
@anonym_autor Vidis a prave preto nesmies odist z toho sveta. Dopustila by si,aby sa taka harpia starala o tvoje deti?
@anonym_autor pokial mas schizofreniu tak predpokladam,ze sa liecis u psychiatra. Hned rano volaj ze mas epizodu nech ta urgentne prijme v ambulancii. Nic si prosim neurob. Alebo si zavolaj hned zachranku.
@denithestrange1993 k mojej psychiatricke mám ísť na kontrolu až 13.1. už to nevydržím. Vyše týždňa celý deň plačem a chcem zomrieť. Ona robí len utorky a iba od 12.00 do 16.00. všetko z každej strany mi už na tomto svete leze na nervy. Mám všetkého už dosť. Zabiť sa sama nezabijem. Ale jednoducho už nevládzem žiť a toto všetko riešiť túto nespravodlivosť z každej strany. A tu svokru už nechcem ani vidieť.
@denithestrange1993 k mojej psychiatricke mám ísť na kontrolu až 13.1. už to nevydržím. Vyše týždňa celý deň plačem a chcem zomrieť. Ona robí len utorky a iba od 12.00 do 16.00. všetko z každej strany mi už na tomto svete leze na nervy. Mám všetkého už dosť. Zabiť sa sama nezabijem. Ale jednoducho už nevládzem žiť a toto všetko riešiť túto nespravodlivosť z každej strany. A tu svokru už nechcem ani vidieť.
@anonym_autor ahoj, odkial si? Mozem ti nejak.pomoct? S detmi? Nakupy?
@anonym_autor ahoj, odkial si? Mozem ti nejak.pomoct? S detmi? Nakupy?
@anonym_35ad6f som z Petržalky. Ja len potrebujem s niekým rozprávať. Je mi veľmi veľmi psychicky zle. Všetci na mňa seru. Každému som u prdele. Preto ma to tu už nebaví. Nevládzem už.
@anonym_35ad6f som z Petržalky. Ja len potrebujem s niekým rozprávať. Je mi veľmi veľmi psychicky zle. Všetci na mňa seru. Každému som u prdele. Preto ma to tu už nebaví. Nevládzem už.
@anonym_autor Napis do IPecka
https://ipcko.sk/
Teraz toto nebudu uz brat len tak na lahku vahu,potom muzovi,co sa bal o zivot rodiny,ze im ublizi a chce ist na psychiatriu a oni ho nechali doma.A on zavrazdil a potom aj sam seba.Teraz nedavno to davali v tv.
Ak si zavolas zachranku,tak ta zoberu a hospitalizuju.
@anonym_autor Napis do IPecka
https://ipcko.sk/
@marca12 neviem, čo to je. Ja mám pocit, že aj keď pôjdem do nemocnice, nijak mi tam nepomôžu. Iba ma nadopuju ďalšími liekmi.
Teraz toto nebudu uz brat len tak na lahku vahu,potom muzovi,co sa bal o zivot rodiny,ze im ublizi a chce ist na psychiatriu a oni ho nechali doma.A on zavrazdil a potom aj sam seba.Teraz nedavno to davali v tv.
@anonym_39c8b5 pôjdem asi zajtra. Len mám pocit, že nijak mi tam nepomôžu. Iba ma nadopuju ďalšími liekmi.
@anonym_39c8b5 pôjdem asi zajtra. Len mám pocit, že nijak mi tam nepomôžu. Iba ma nadopuju ďalšími liekmi.
@anonym_autor ale tie ti pomozu aspon sa ukludnis.
@anonym_39c8b5 najhoršie je, že nikto z mojich kamarátok sa mi za celých tých 8 dlhých dní ani neozval. Keby som ležala pod zemou, tak nikomu ani nechybam. Sestrám som volala dnes a povedala im, že mi není dobre, aj som im vsetko opisala. Jedna mi povedala, že ani jej není dobre a druhá, že mám upratovať. 🤦🤦🤦🤦 Preto nemám chuť už žiť. Každému som u prdele. A v nemocnici to bude detto. Len ďalší pacient v poradí, ktorého nadopuju.
@marca12 neviem, čo to je. Ja mám pocit, že aj keď pôjdem do nemocnice, nijak mi tam nepomôžu. Iba ma nadopuju ďalšími liekmi.
@anonym_autor IPčko poskytuje pomoc online 24 hodín denne cez chat a telefonicky nonstop na bezplatnej linke 0800 500 333, zatiaľ čo e-mailová poradňa (poradna@ipcko.sk) má odpoveď do 24 hodín. Okrem toho ponúkajú aj osobné návštevy v ich Káčkach a kluboch.
Je to krizova psychologicka pomoc. Zavolaj tam alebo napis cez chat a vyrozpravaj sa.
@anonym_autor ale tie ti pomozu aspon sa ukludnis.
@anonym_39c8b5 tak ja som dosť kľudná aj z tých liekov na schizofréniu. Som po nich ako zombie. Len teraz vyše týždňa len plačem a nechcem žiť.
@anonym_39c8b5 najhoršie je, že nikto z mojich kamarátok sa mi za celých tých 8 dlhých dní ani neozval. Keby som ležala pod zemou, tak nikomu ani nechybam. Sestrám som volala dnes a povedala im, že mi není dobre, aj som im vsetko opisala. Jedna mi povedala, že ani jej není dobre a druhá, že mám upratovať. 🤦🤦🤦🤦 Preto nemám chuť už žiť. Každému som u prdele. A v nemocnici to bude detto. Len ďalší pacient v poradí, ktorého nadopuju.
@anonym_autor a co deti,ako tebe mama chyba,tak isto by si chybala ty svojim detom.Na to mysli,na to mysli.
A neni to tak,ze mas pokoj na druhej strane.Tam by si citila vsetku tu bolest,co by si sposobila svojim detom.A ta bolest by bola o moc,o moc silnejsia ako teraz citis ty.
@anonym_autor IPčko poskytuje pomoc online 24 hodín denne cez chat a telefonicky nonstop na bezplatnej linke 0800 500 333, zatiaľ čo e-mailová poradňa (poradna@ipcko.sk) má odpoveď do 24 hodín. Okrem toho ponúkajú aj osobné návštevy v ich Káčkach a kluboch.
Je to krizova psychologicka pomoc. Zavolaj tam alebo napis cez chat a vyrozpravaj sa.
@marca12 ok, ďakujem. Zajtra tam zavolám. Teraz už deti spia.
@anonym_autor a co deti,ako tebe mama chyba,tak isto by si chybala ty svojim detom.Na to mysli,na to mysli.
A neni to tak,ze mas pokoj na druhej strane.Tam by si citila vsetku tu bolest,co by si sposobila svojim detom.A ta bolest by bola o moc,o moc silnejsia ako teraz citis ty.
@anonym_39c8b5 ja neviem, či by som mojim deťom chýbala. Ani netuším, či ma majú vôbec radi.
@anonym_39c8b5 ja neviem, či by som mojim deťom chýbala. Ani netuším, či ma majú vôbec radi.
@anonym_autor maju,neboj sa maju ta radi.Ved si ich matka,dala si im zivot a ty svojim konanim by si im velmi ublizila.
@anonym_autor a ak to nevies ale potrebujes to pocut,tak sa ich opytaj.A ty im to hovor tiez a hned dostanes aj odpoved.
Lubim ta Jakubko.
Maminka aj ja teba moc lubim.
@anonym_autor a ak to nevies ale potrebujes to pocut,tak sa ich opytaj.A ty im to hovor tiez a hned dostanes aj odpoved.
Lubim ta Jakubko.
Maminka aj ja teba moc lubim.
@anonym_39c8b5 ďakujem. Nepočula som to nikdy od mojich detí. Ale je pravda, že aj ja som im to veľmi málo hovorila. A nepočula som to nikdy ani od mojich rodičov a sestier.
@anonym_39c8b5 ďakujem. Nepočula som to nikdy od mojich detí. Ale je pravda, že aj ja som im to veľmi málo hovorila. A nepočula som to nikdy ani od mojich rodičov a sestier.
@anonym_autor toto detom musis ty sama hovorit a casto a oni ti to budu opakovat alebo ta pohladia,vystiskaju.Toto nerobite???kolko maju deti rokov???
@anonym_autor toto detom musis ty sama hovorit a casto a oni ti to budu opakovat alebo ta pohladia,vystiskaju.Toto nerobite???kolko maju deti rokov???
@anonym_39c8b5 nie nerobíme. Majú 18 a 12.
@anonym_autor boli vianoce, kazdy riesil vyzdobu, nakupy, darceky. O pomoc treba poziadat vecne a strucne, nie sa len stazovat a dufat, ze niekomu dopne.
Mas kamaratky, sestry, mala si poziadat sestru nech ide s dietatom na pohotovost, nie neempaticku svokru.
Ak sa necitis dobre a potrebujes psychiatra, zavolaj zajtra svojej rodine, nech sa postaraju o deti a ty vyhladaj urgentne pomoc.
@anonym_39c8b5 nie nerobíme. Majú 18 a 12.
@anonym_autor tomu 12r sa da este ukazat materinska laska,aj tomu 18r.Tiez mam 17r syna a lubim ta mu hovorim stale.Stiskat sa uz moc nechce,ale ked spi pridem za nim do izby a hladim ho.Ked ide do skoly,tak mi da na lice pusu.
S tym 12r mozes este stale pracovat,vystiskat ho.Tiez aj 12,10r mam a stiskame sa stale.Mladsie deti vozime do skoly a vzdy pusinkuju.Neni su tak vysoky,tak sa stiskaju lepsie ako najstarsi 180cm vysoky a ja 160cm.
@marca12 skor by som odporucala inu linku, ja som sa chcela zabit nedalo sa tam dopisat, stale obsadene, pojedla som lieky s alkoholom ked som sa dozvedela s kym som zila, inak moj syn ma tiez 18 a iba vdaka nemu som tu
@anonym_autor boli vianoce, kazdy riesil vyzdobu, nakupy, darceky. O pomoc treba poziadat vecne a strucne, nie sa len stazovat a dufat, ze niekomu dopne.
Mas kamaratky, sestry, mala si poziadat sestru nech ide s dietatom na pohotovost, nie neempaticku svokru.
Ak sa necitis dobre a potrebujes psychiatra, zavolaj zajtra svojej rodine, nech sa postaraju o deti a ty vyhladaj urgentne pomoc.
@anonym_d3a6d9 sestra býva na opačnom konci Bratislavy a svokra akurát bola u nás. Syn je dospelý, takže svokru do sanitky nepustili. Nanominovala sa tam sama, išla za ním autobusom. Nikto ju o to neprosil. Moje sestry sa nemôžu starať o moje deti. Jedna ma zlomenú nohu, na tam 8 srobov a druhá pracuje.

@anonym_autor ja už chcem zomrieť a ist za mamou. Pomoc.