icon

Aktuálna téma koronavírus.

evaeva123
12. mar 2020

Neviem a akej vekovej skupine ste ženy ktoré tú píšu.Ja už nemám miminká,ale ako reagujete na tú situáciu s koronavirusom.?Podľa môjho názoru je to veľa o psychyke,už nás asi politici úplne blbnú.Možno sa mýlim,ale keď povedia,že ruky treba umývať 20 sekúnd minimálme,tak nech mi povie mama,ktorá má 2 deti a množstvo problémov,MÁ ČAS SLEDOVAŤ 20 sekund umývanie rúk.?Potom sa ani nestíha venovať ďetom,rodine,mužovi a hlavne sebe,lebo je úplne zblbnutá.

carimari
Odpoveď bola odstránená
marca12
13. mar 2020

@carimari takto isto som uvazova pred tyzdnom a poviem ti,ze vcera ma presiel.smiech. mam realne obavy o mojich blizkych. Napriektomu,ze som odjakziva clovek cistotny a dbam na hygienu aj tak mam obavy,ze nieco podcenim. Nuz e co sa ma stat,stane sa. Dodrziavam vsetky odporucania a ostava len dufat,ze si ludia konecne uvedomia vaznost situacie a ostanu doma. Ja musim chodit do prace. Co by som dala za to moct byt doma. Vlada mala nariadit zatvorit vsetko a ponechat len nevyhnutne pracoviska. Co take zavody? Mnozstvo ludi pokope,denne kamiony zo zahranicia,to nikoho netrapi ? Caka nas velky kolaps za chvilu sme tam,kde Taliani

leeo
13. mar 2020

Dobre, my mozme dodrziavat karantenu, ale co ostatni,,? Ja tu pocuvam pribehy o kamiomistovy, co sa vratil z talianska s teplotami a uz aj jeho rodina je udajne nakazena a vsetci z dediny vahaju ho nahlasit. Potom pocuvam pribeh o zenach, co sa chore vratili z rakuska a behaju po poistovnach. Co s tymi ludmi? Niekto z vlady povedal, ze si zistia kazdeho kto sa vratil zo zahranicia a budu robit opatrenia. Zial, zrejme to bolo iba bububu. Slovinci napr. vratili z hranice cely autobus cestujucich z Talianska, beru to vaznejsie. Len aby sme na tych bezohladnych sebcov nedoplatili my.

simca06022011
13. mar 2020

@carimari k tým listom sa nevijadrujrm, ja som.ich pár videla a mam na to svoj názor.

Keď potrebuješ rýchlo testy ako môžeš robiť verejné sútaže?? Kde ti doma praskne vodovod necháš to tak, kým vyberies toho pravého kto ti dodá a vymení rurku? Škoda /neškoda.? Miliony pôjdu okrem nákupu tých.nutnych ochranných prostriedkov ( ktoré budú asi aj drahšie keďže je teraz nedostatok) na nemocnice, ak bude treba všetko presúvať, dezinfikovat, náklady budú na starostlivosť, odbery, testovanie, lieky na Pnky, na OCR... A to sú len také co mňa ako lajka napadli, či bude treba toľko miliónov neviem, ale lacné to nebude...

carimari
Odpoveď bola odstránená
carimari
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
13. mar 2020

@carimari 🤦‍♀️ rozhovor, keď sú všetci v karanténe... Ked majú iné starosti ako riešiť rozhovory s pozostalími... Ale kľudne sa o pár mesiacov k tomuto môžeme vrátiť

sasanka605
13. mar 2020

@carimari existuje podla teba chripka? Aj na nu roc e zomrie par obyvatelov ale nenapisu im ze chripka. V taliansku ked je zakaz vychádzania by mali ist ludia klast kvety a sviečky pred nemocnice ked kazdy sa moze od kazdeho nakazit vdaka vcelku dlhej inkubacnej dobe? Kde je prosim logika v tych argumentoch?

panelacikova
13. mar 2020

@vamajka reagujem ešte na tvoj príspevok včera o 19:40... daná užívateľka nie je normálna, je šibnutá. odo mňa kedysi (keď prepukla v IT korona) žiadala, aby som prefotila lekársku správu svojej dcéry, lebo som napísala, že prekonala v decembri roku 2017 prasaciu chrípku, tú H1N1, ktorá robila šarapatu v roku 2009. ten istý kmeň. dcéra bola odvezená vo veľmi zlom stave do nemocnice, kde jej po odobratí rôznych vzoriek zistili tento druh chrípky. kdesi v ktorejsi téme, kde bola debata o korone, som to spomenula a táto vyšinutá ženská požadovala odo mňa prefotiť lekársku správu (ktorá je uložená v šuflíku u OL mojej dcéry), pretože ak ju nepredložím, tak KLAMEM!!! u mňa je to odvtedy šibnutá žena, ktorej sa raz preleje z riti do hlavy.... ale chce to asi čas....

simca06022011
13. mar 2020

@carimari inak práve som si pozerala správy a veru nasla som aj článok o truchliacom Talianovi, ktorému zomreli obaja rodičia

rondicka
13. mar 2020

@kittykat22 asi to,ze tiez malo nejaky virus,ktory sa vyvinul do takeho stadia,ako popisala!!! Kde si zobrala,ze ma nulovy dopad na male deti.? dieta,ktore ma znizenu imunitu moze takisto dopadnut ako dospely clovek. A kde su otvorene skolky? Od pondelka v celej SR zavrete,a v tomto tyzdni boli zavrete aj TT,BA kraj .. nikto nevie,ako sa to moze vyvinut u kohokoĺvek, aj u deti ..kazda sa boji o svoje dieta,rodinu. A je to na mieste😉

rondicka
13. mar 2020

@carimari ano,lebo oni maju cas a mysel len na to,aby chodili palit sviecky a klast kvety,ked su v karantene.. fakt..uz len toto im napadne hned ako prve..ach .matko Zem,ochranuj nas☹

carimari
Odpoveď bola odstránená
carimari
Odpoveď bola odstránená
carimari
Odpoveď bola odstránená
carimari
Odpoveď bola odstránená
bashawelle
14. mar 2020

@carimari https://www.google.com/amp/s/svet.sme.sk/c/amp/... jasné, Rusko nemá žiadne opatrenia ... A rovno Rusko a Čína majú super povesť v transparentnosti 🤦‍♀️

pleja
14. mar 2020

baby nediskutjte s carimari, nemá to význam...pre ňu sú dôležité sviečky pred nemocnicou a trúchliaci, nie to, že ani pohreby sa nerobia, aby sa ľudia nestretávali. Mám chuť napísať niekoľko neslušných invektív na ňu ale sa zdržím, lebo ako tu už niekto písal komu nie je zhora dané, v lekárni to nekúpi...

carimari
Odpoveď bola odstránená
bashawelle
14. mar 2020

@carimari ja sa obávam, že mŕtvych je viac, nie menej, než zverejnili.

carimari
Odpoveď bola odstránená
carimari
Odpoveď bola odstránená
marca12
14. mar 2020

@carimari jezisi toto moze napisat len skutocny primitiv. Kto ta tak zaslepil?

marca12
14. mar 2020

@carimari ake mas vzdelanie? Napr.na chripku kto umrel? Virus chripky sposobuje ochromenie inych organov a takisto covid 19 sposobuje celkovy kolaps organov. Si nevzdelany zadubeny clovek

fokuska
14. mar 2020

@carimari Ked su to vsetko vymysly, tak ti odporucam aby si sa prihlasila ze budes v kontakte s nakazenymi aby si to chytila aj ty a vsetkym dokazes ze je to hlupost a nebudes potrebovat ziadnu lekarsku pomoc a nezomries na to.

marca12
14. mar 2020

@carimari vies kolko ludi muselo doma ostat s mrtvolou svojich blizkych? Si predstav,ze si niekolko dni zavrety doma,umrie ti milovany pribuzny a ty si ho budes fotit a davat na fb? Ako fajn slovak by to mozno urobil,ale taliani su snad inteligentnejsi.

carimari
Odpoveď bola odstránená
fokuska
14. mar 2020

@carimari A preco by to mali robit?

carimari
Odpoveď bola odstránená
fokuska
14. mar 2020

@carimari Ked spadne lietadlo tak ostatni nie su ohrozeni, nie je vyhlaseny vynimocny stav a ani karantena.