Akú máte stolicu po odstránení žlčníka?
Ako sa vám darí po odstránení žlčníka a ako ste na tom s trávením a váhou
Som mesiac po opke a krvné ešte nie bohužiaľ nemám to celkom vyhojene
@timea301196 a vy máte krvné testy aké keď vám typuju pankreas
No mám zvýšený alt a gmt ale pankreas mám na sono ok. Iba v zlcniku kamene. Ni moja lekárka zhodnotila že keď mám žltú stolicu musím mať podráždený pankreas s kameňov 😀
@timea301196 aha cukor na lačno máte ok
@timea301196 ak máš pečeňové testy vyššie to znamená že už pečeň nezvláda ten stav ako je zaťažený žlčník a pankreas sa môže dráždiť neustále upchavaním kamienkov,piesku a hustej žlče,vtedy prídu koliky,no a ak sa raz upcha zlcovod tak že zožltnete tak sa kameň dá vybrať len cez ERCP to je ako gastroskopia,len idú až do žlčových ciest,čiže veľmi nepríjemné,môže vzniknúť pankreatitida ktorá má ťažké stavy,aj úmrtnosť vysokú.Ak sa kameň vyberie cez ERCP pacient je v nemocnici pozorovaný a čaká sa pár dní kým sa telo upokojí a zlepšia sa výsledky,potom sa operuje a vyberie žlčník.Takze odporúčam ísť na laparoskopiu čím skôr a vyhnúť sa komplikáciám.
Áno
@sunny15 ja som objednaná ale až na jún 🤦🏻♀️
Ja som mal hladinu cukru vo februári 6.17 na lačno
Tak dve mesiace keď som mala zlcnik a terás ešte nemám tu istú váhu držím sa natom 62 a to som schudla tak mi to stojí zatial
@timea301196 inak ja ešte stále mam zvysene alt a to som mesiac po
@tinulqa a mala si aj zvýšené gtm? Som sa bala lekárka povedala že po OP sa to upraví. A musíš brat nejaké lieky?
@timea301196 dobre robíš,ja som teraz bola v marci,tiež som čakala mesiac a pol
@timea301196 op len malinko len ma trápi to alt nie nedali mi pichanie si ešte injekcie tak dúfam ze ďalšia kontrola už bude lepšia
@sunny15 no zaváhala som po prvom záchvate mala ísť hneď už by som mala po…..
@tinulqa injekcie? Na riedenie krvi?
@timea301196 aj to ah ešte jedného aké neviem ako sa volajú našom doma no ja som tiež čakala rok dokedy som šla nechcela som ale naši ma dotlacily lebo sa nemohli pozerať ako trpim
@timea301196 a aj mne povedala ze sa to dá dokopy len treba čas a poriadne zotavenie z op
@timea301196 mne po prvom záchvate keď mi vyskočili amylazy povedali že mám podráždenie pankreasu a na usg našli blato v žlčníku,poslali ma na gastro,tam mi nezistili nič dôležité,ale oni mi vysvetlili že mám problém zo žlčníkom,tak chvíľku mi bolo dobre ale potom prišli záchvaty aj po suchom pečive,takže som sa išla objednať na opku.
Pozdravujem všetkých. Práve som našla túto konverzáciu. Ako ste na tom s trávením a so stolicou s odstupom času? Ja som rok po operácii, ale stále ma ráno preháňa a aj na obed musím dávať pozor čo zjem, hlavne keď nie som doma. Večer som úplne v pohode a môžem zjesť čokoľvek. Je šanca, že sa to ešte upraví?
Ahojte ...ja som vyše roka po operácii ...a dodnes má stolicu riedku ..niekoľko krát za deň ...keď čosi zjem o chvíľu už letím na wc...neriešim to nejako lebo nemám ani bolesti ani kŕče , len občas mám pocit že ťa strava cezomna len preletí ...skôr mám problémy keď jem pečivo vtedy kŕče ale to je zas spojené z histaminom ...skôr tie ,, prehánky,, sú horšie keď niekam idem...vtedy sa bojím niečo zjesť

@tinulqa ako dlho ste po odstránení žlčníka a krvné testy máte v poriadku