icon

Aký je postup, keď má niekto podozrenie na Covid-19?

8. okt 2020

Prosím, kto mi to vysvetlí po lopate? Aký je postup keď ma niekto podozrenie? Kde si to môžem overiť?

Koľko dní, po potvrdení, musí byť človek v karanténe?
Kto všetko ide s ním do karantény? A ak sú členovia domácnosti bezpriznakovi?

Strana
z2
lucia147852
8. okt 2020

@renab chápem. Tiež som mala všelijaké skúsenosti s tými dr. Odvtedy im už neverím. Im sa nechce ani prstom pohnúť na viac. Často ani to čo by mali

autor
8. okt 2020

Ja sa m chorá už 3 týždeň. Dr má nikde neposlala, na testy idem z vlastnej iniciatívy. Deti chodia do školy celé tri týždne, muž do roboty. Takže na tom, či zajtra nastúpia alebo nenastúpia sa aj tak nič nezmení.

autor
8. okt 2020

@miriam11 môj kamarát bol pozitívny, ale nikto z rodiny na testy nešiel. Po ukončení karantény všetci do prace. Včera zrovna diagnostikovali moju kamarátku a tá tiež je so synom doma a syn na testy nejde. Kde nájdem ti info? Že musíš ísť?

renab
8. okt 2020

Musis ist, ak mas priznaky. Ak nemas, staci 10 dni karanteny.
Ak budes pozitivna, das svoje kontakty RUVZ. Oni podla toho, co im povies, rozhodnu, kto na testy pojde a kto nemusi. Pribuzni, s ktorymi byvas, budu v karantene 10 dni.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
tatisna
8. okt 2020

Baby, ja mam taku skusenost, ze dr. ma neposlala na testy lebo som nemala teploty, inac som mala vsetky priznaky. Doma 2 male deti, nedala som starsieho do skolky. Muz v praci ma uz 3 pozitivne kolegyne a nechavaju ich chodit do prace. Nikto nas nekontaktoval. Moje deti mali este v sept. horucky. Ale vyzera to tak ze fakt ti bezpriznakovi to najviac prenasaju. Je vo vsetkom chaos a bordel a v kratkom case prekona koronu asi kazdy, lebo toto sa neda utiahnut... Zla organizacia, nepripravenost. Druha vec je, ze keby kazdy kto prisiel do kontaktu s pozitivnym mal sediet doma plus jeho clenovia domacnosti tak to mozme o edlho vyhlasit lockdown rovno. Chaos, bordel, cele zle.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
renab
8. okt 2020

@miriam11 u nas ti pred dvomi tyzdnami RUVZ termin na test nedal, pokym si neudal, ze si bol v kontakte s pozitivnym.

autor
8. okt 2020

@miriam11 no a ešte mi teda povedz, od kedy sa deťom ráta karantena? Od kedy ich otestujú? U nás v dedine už sú pozitívni rodičia, deti stiahnuté zo školy ale teda na testy nejdú. Len sa majú pozorovať.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
renab
8. okt 2020

Od pozitivneho testu rodica.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
1aduliatko1
8. okt 2020

moj kolega mali prípad v škole.. žiačka mala pozitívnu mamu, otec negatívny, žiačka negatívna - mohla chodiť do školy...

autor
8. okt 2020

@miriam11 tak držím palce. A s mužom sa teraz separujte?

Strana
z2