icon

Aký lekár mi predpíše Finasterid na začinajúcu alopéciu?

steffko
25. aug 2025

Zdravím, poznáte nejakeho doktora, co ochotne predpisuje finasterid? Chcel by som ním liečit zacinajucu androgennu alopeciu(dedicne vypadavanie vlasov) Zatial mám vlasy ešte husté, no na jednej strane nad čelom mi to zacina dost riednut, a zväčšuje sa to. Viem ze na Slovensku nieje Finasterid 1mg registrovaný, ako inde vo svete - Propecia, ale je tu 5mg, tak by som si to štvrtil, no problémom je, ze na Slovensku je predpisovanie finasteridu viazané na odbornosť lekára so špecializáciou, najmä urológa. Naša dermatologicka by ma s tym podla mna poslala do rici, a urolog, to si nechcem ani predstaviť, ako by reagoval keby mu tam dôjdem kvôly vlasom.😂 Hoci finasterid je vo svete dosť popularny liek práve na toto. Po celej otcovej strane su vsetci plesaty, a ja si neviem predstavit byť bez vlasov :( Ja mam svoje vlasy až moc rád, robi to vo vzhľade veľa no :D Zbláznim sa z toho 😀

anonym_d5c781
25. aug 2025

@steffko a čo používanie minoxidilu

mirokub
Odpoveď bola odstránená
steffko
autor
25. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub S vedľajšími účinkami som stotožnený, nemá ich každý, a väčšinou po vysadení lieku pominú…aj ked ano, tohto sa obavám najviac no :D Ako je vela zlych skusenosti, je aj vela dobrych… je to risk, ale ja to kvôly vlasom spravím🙈 ja ktorý sa vlasmi vyslovene zivim je to nepredstavitelne byt plesaty…

mirokub
Odpoveď bola odstránená