icon

Aký spôsob je najvhodnejší na odstránenie zubného kameňa?

14. jan 2025

Dobrý deň, prosím aký spôsob je najvhodnejší na odstránenie zubného kameňa?Odstránenie ultrazvukom? Ďakujem.

muchotrafka298
14. jan 2025

Poriadne spravena dentalna hygiena.

veselo_neveselo
14. jan 2025

Dentalna hygiena a potom sonicka kefka.

guudy
14. jan 2025

Profesionalna dentalna hygiena

vikimed
14. jan 2025

Taký väčší vieš odstrániť aj sám ultrazvukovým cisticom napr. z AliExpress, ale úplne dôkladne to dokáže len zubár.

oli18
14. jan 2025

Ved to nechaj na odbornika. Ked sadnes do kresla, opytaj sa, akou metodou ti bude robit.

ronie338
14. jan 2025

@vikimed to nie je dobra rada, lebo si s tým viete aj ublížiť. Na to sú dentálne hygienicky. Ono to nie je len ze ultrazvukom odstráni. Tie z aliexpresu a podobne idú na sucho bez vody čím sa prehrieva zub. Pri vŕtani sa tiež ochladzuje vodou práve pre to že to môže zubu viac uškodiť. Môže z toho odumriet. Čiže pravidelná dentalna hygiena 2y ročne a denne používanie meszizubnych pomôcok. Ale ak človek pije minerálky, alebo aj vodu z vodovodu kde je voda tvrdšia, častejšie sa tvorí kameň

vikimed
14. jan 2025

@ronie338 sú ľudia, ktorých k zubárovi nedostanete a pre tých je lepšia akákoľvek pomoc. Ja s tým mám dobré skúsenosti, najlepšia vec akú mám z Ali 🙂 Ale nieje to zázrak a neurobí to tak dokonale ako zubár. No on robí zub pár sekúnd, ja sa s tým hrám dlho a s citom, teda nemyslím, že hrozí nejaké poškodenie zubu, až taký výkon to nemá. Pri dotyku s tkanivom sa automaticky zastaví.

ronie338
14. jan 2025

@vikimed poškodí to tkanivo, na tom zube, a ten samotný zub. Naozaj to nie je dobra vec. Hlavne keď sa ma zube robí dlhoy preto to ani zubar ani hygienicka nerobia dlho ale iba par sekúnd a s chladením, keďže pri ultrazvuku ide voda. Zub sa tým prehrieva, ničí. Aby potom nebi problémy s kanalikmi a ste sa nečudoval prečo. Viem co hovorím, robila som v zubnej ambulancii a ľudia prišli s hoci čím

autor
15. jan 2025

Tak som pochopila z vaších odpovedí, že najlepšie je, keď to robí zubár ultrazvukom. Ďakujem všetkým.