Aký spôsob je najvhodnejší na odstránenie zubného kameňa?
Dobrý deň, prosím aký spôsob je najvhodnejší na odstránenie zubného kameňa?Odstránenie ultrazvukom? Ďakujem.
Dentalna hygiena a potom sonicka kefka.
Profesionalna dentalna hygiena
Taký väčší vieš odstrániť aj sám ultrazvukovým cisticom napr. z AliExpress, ale úplne dôkladne to dokáže len zubár.
Ved to nechaj na odbornika. Ked sadnes do kresla, opytaj sa, akou metodou ti bude robit.
@vikimed to nie je dobra rada, lebo si s tým viete aj ublížiť. Na to sú dentálne hygienicky. Ono to nie je len ze ultrazvukom odstráni. Tie z aliexpresu a podobne idú na sucho bez vody čím sa prehrieva zub. Pri vŕtani sa tiež ochladzuje vodou práve pre to že to môže zubu viac uškodiť. Môže z toho odumriet. Čiže pravidelná dentalna hygiena 2y ročne a denne používanie meszizubnych pomôcok. Ale ak človek pije minerálky, alebo aj vodu z vodovodu kde je voda tvrdšia, častejšie sa tvorí kameň
@ronie338 sú ľudia, ktorých k zubárovi nedostanete a pre tých je lepšia akákoľvek pomoc. Ja s tým mám dobré skúsenosti, najlepšia vec akú mám z Ali 🙂 Ale nieje to zázrak a neurobí to tak dokonale ako zubár. No on robí zub pár sekúnd, ja sa s tým hrám dlho a s citom, teda nemyslím, že hrozí nejaké poškodenie zubu, až taký výkon to nemá. Pri dotyku s tkanivom sa automaticky zastaví.
@vikimed poškodí to tkanivo, na tom zube, a ten samotný zub. Naozaj to nie je dobra vec. Hlavne keď sa ma zube robí dlhoy preto to ani zubar ani hygienicka nerobia dlho ale iba par sekúnd a s chladením, keďže pri ultrazvuku ide voda. Zub sa tým prehrieva, ničí. Aby potom nebi problémy s kanalikmi a ste sa nečudoval prečo. Viem co hovorím, robila som v zubnej ambulancii a ľudia prišli s hoci čím
Tak som pochopila z vaších odpovedí, že najlepšie je, keď to robí zubár ultrazvukom. Ďakujem všetkým.

Poriadne spravena dentalna hygiena.