Aký tlak je ešte v norme?
Ako vysoký tlak je ešte v norme? Kedy to je už nebezpečné pre telo ?
@rebi789 ja som chcela skúsenosti od ľudí že kedy im už boli veľmi zle pri akých hodnotách
To ze bude kvetke zle pri 130/85 neznamena ze aj tebe. Takze je to pre teba bezvyznamna info
Par dni po porode som mala tlak cez 170/100 - neviem uplne presne.. prisli mi na to nahodou u doktora. Sestricka asi 3x premerala, lebo to bol fakt vysoky tlak. Ja som sa citila uplne v pohode fyzicky; len som ako prvorodicka bola totalne vystresovana a nevyspata..
Normalne mam tlak idealny 120/80 alebo o max 10 cisel nizsi; takze aj ked mas supervysoky tlak, nemusis to extremne alebo vobec citit. Ako
@really8 napisala- tieto pocity su individualne.
Konzultuj svoje zdravie s odbornikmi ak mas obavy. Vsetko dobre 🧡
Ja som necitila nic extra ani pri 160/110- pocas aktivneho pohybu. Ani ked ma zavreli negativnu medzi covid ppzitivnych pacientov na pohotovosti, tam mi namerali 196/135 😬. Po porode som mala 185/125 a bolo mi zle tak, ze som nevladala stat na nohach a zle sa mi dychalo, manzel volal zachranku. Ked som potom mala holter a slapala som do kopca, tak mi nameralo aj 200/145 a len som fucala, ako ked mas slabu kondicku. Ale teraz, ked mam lieky, tak citim, ked ide hore, osta mi teplo v hrudi, krku, cerven do lic.
Ja mám napríklad úplne bežne nízky tlak a keď mi stúpne na ten normálny pre bežných ľudí, tak mi je hneď zle, cítim, že niečo nie je okej.
Toto je veľmi individuálne a záleží od viacerých vecí. Ja napríklad už pri 150/110 mám pocit, že je môj koniec, dostávam sa do stavu silnej bolesti hlavy, napína ma na vracanie. Môj otec máva aj 190/130 a necíti to...je mu dobre...
Zalezi od veku.
ja sa v tabulke ani neviem namerat... mala som neskutocne bolesti tak som si volala zachranku, odmerali mi tlak a ze 160/95... aj sa cudovali ze sa na tlak vobec neliecim a ani ma do nemocnice nenahovarali. Pichli mi nieco na bolest a odisli. A to mam 43 rokov a vacsinou ukazkovy tlak
@katkaseiner môžem sa opýtať aké bolestí si mala ?
Tlak, teplota, váha, vek... Všetko sú to len orientačné čísla, ktoré sa nachádzajú niekde v štatistických tabuľkách a grafoch. Nebezpečné je to vtedy, keď sa výrazne odchýliš od svojich bežných zvyčajných hodnôt.
Pri mojej štandardnej teplote 35-35,5 je pre mňa zvýšenie na 37 už výrazný diskomfort a jasný znak toho, že niečo je zlé. Pri mojom bežnom tlaku 85/60 bol "tabuľkový vzorový tlak" pre mňa príliš vysoký. Pri merani po kolapse som mala 60/40 a veru som cítila, že nie som ok. Ale napríklad v tehotenstve som mala okolo tých 120/80 a všetko bolo ok.
Ďakujem pekne za odpovede
tlacila mi platnicka do nohy - este som bola bez liekov a k tomu celemu ma seklo - ale nie v krížoch, ale akoby v tej bolavej nohe....ani vstat, ani ist, proste cele zle. Dala som si nieco na bolest ale nic mi neucinkovalo a tym ze som nevladala ani nastúpiť do auta, tak som volala na pohotovost - odporucili volat zachranku, ze vyhodnotia situaciu a nieco mi isto pichnu
Janus cítim aj keď mi vybehne na 140, necítim sa dobre...muž bežné máva okolo 150 a necíti nič čiže naozaj je to individuálne...bežné mávam okolo 120

Stačí túto otazku dat do googlu alebo chat gpt 🤦♀️