icon

Alergia na osy

6. apr 2025

Minule leto ma bodla osa do ruky, do par minut mi cudne busilo srdce to preslo ale potom mi prislo nevolno, taka zvlastna zaludocna nevolnost, dala som si zodac a na par hodin preslo ale potom to prislo zase spolu s takym zvlastnym nepokojom. Zbehla som na pohotovost. Pichli kortizon a dithiaden, po par minutach bolo po nevolnosti a nepokoji. Bola som na alergo. Dr mi cely cas tvrdil ze to co opisujem nie je alergicka reakcia, ani testy nechcel urobit ale napokon vzal krv. Protilatky boli zvysene, dufala som ze zacnem imunoterapiu. Ale dr tvrdi ze nie som vhodny kandidat lebo on si stale mysli ze to nebola alergicka reakcia. Ale predpisal epipen a ze sa mam vyhybat osiam. Odkedy sa oteplilo ma zacina chytat panika. Ze co mam cele leto doma sediet? Aj ta osa v lete ma pichla ked som sa prechadzala na dvore. Nijak som ju neohrozivala neohanala sa. Ako zvladate leta ti co ste alergicki? Zijete normalne ci vas to obmedzuje a vyhybate sa nejakym cinnostiam? Dakujem

ariannazara
6. apr 2025

Ja mam nočnú moru môjho malého ukusila v lete do jazyka!!! Sadla mu na chlieb doslova mam odvtedy paniku len ich vidim

katica06
6. apr 2025

Pri ďalšom bodnutí môže byť reakcie silnejšia. Máj lieky pri sebe (beriem si ich do mesta aj na túru)ak nie sme pohotovosť

autor
6. apr 2025

@katica06 mam prednison, dithiaden a epipen. Podla dr najprv dithiaden hned na to prednison a cakat. Leby ze sa zacinam dusit alebo mi je zle pichnut epipen a volat rzp