Alergia na Peruánsky balzám a dechty

lusyke
11. dec 2015

Mojej mame zistili alergiu na Peruansky balzam a na dechty. Problem ma hlavne v ustach. Citali sme ze sa Peruansky balzam moze nachadzat aj v zubnych pastach a roznej kozmetike a potravinach. Tak jej teraz hladam kozmetiku vhodnu pre nu a hlavne zubnu pastu. Mate s tym niekto skusenost? Pripadne mi viete poradit zubnu pastu?

damadama
13. dec 2015

neviem určite, lebo výrobcovia ani neuvádzajú v zložení, že obsahuje peruánsky balzám, ktorý sa nachádza aj v coca-cole, škoricových sladkostiach. Skúste pastu Ajonu, tej naozaj stačí málinko, dosť pení. Kúpite v lekárni, ak nemajú, môžu objednať, bežne je v jednej distribučke. Kozmetiky skúste Bubchen a klasickú obyč.Niveu. To je celkom čistá kozmetika alebo Weledu. Ono je to o skúšaní, lebo v zložení to nepíšu. A nejesť údeniny. Pri udení klasickom na dreve je síce dym, ale môže pri tom vznikať decht a bežne dostupné výrobky sú z 90% chemicky údené roztokom, ktorý môže obsahovať decht.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vonodřev#cite_not...

lusyke
autor
13. dec 2015

@damadama Dakujem za rady. No prave skusanie asi nebude mat okamzity efekt. V ustach to ma uz roky a ani si to nejako nevsimala, obcas sa jej robili vyrazky na kozi a pripisovala to napr. orieskom. Az nova zubarka ju na to upozornila ze sa to ma v ustach dost vazne a poslala ju na testy. Vlastne jej ani nepotvrdili ze to v ustach ma prave z tejto konkretnej alergie ale snad by jej nejaka specialna zubna pasta pomohla.