icon

Alergia na vlastný pot

dynnora
25. feb 2014

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či má niekto z vás alebo poznáte niekoho, kto má alergiu na vlastný pot? Dá sa to nejako liečiť? Aké sú prejavy? ďakujem za Vaše názory.

anjel35
25. feb 2014

@dynnora synov kamarát má okrem ineho aj alergiu na vlastný pot. Prejavuje sa vyrážkami na spotených miestach. Chlapec používa kvalitné oblečenie , ktoré saje pot a ako šport robí plávanie, lebo pri ostatných sa vysype. Presné informácie o liečbe nemám, predpokladám , že sa k tomu pristupuje ako k iným alergiám.

dynnora
autor
25. feb 2014

@anjel35 a neviete či môže chodiť k moru? predsa len slnko a vyššie teploty...

tova
26. feb 2014

@dynnora ja mam ekzem a pot mi ho velmi zhorsuje, ked je v kludnej faze a koza je cista akonahle sa spotim hned je cervena, stipe a je taka mokvava. . prejavuje sa hlavne v zime, jan, feb. Vtedy si musim to miesto umyt, vysusim a natriem kremom (sudocrem) V lete aj ked sa potim je to ok, ale nepotim sa dlho, nesportujem alebo tak, aby so mna tieklo. Byvam 10min. od oceana na plazi som v lete casto byvaju teploty aj 30C + vlhkost a vacsinou som pod slnecnikom. Clovek sa spoti rovako ci je v meste alebo na plazi.

miskachrumka
2. dec 2023

@anjel35 môžem sa opýtať aké vyrážky sú to ? Mne sa robia červené fľaky horúce a svrbia