icon

Alergická reakcia po bodnutí osou

2. júl 2025

Nieco ma pred hodinou a pol bodlo do nohy, rovno nad kost v predkoleni. Brni mi v tom mieste. Na nohe ale stipanec nevidno. Minuly rok ma presne takto ale do druhej nohy bodla osa a dostala som alergicku reakciu. Bolo mi nevolno, na grcanie, strasna uzkost a panika. Teraz presla uz viac ako hodina a pol, chyta ma uzkosz ze co ak to bola osa, lebo tam lietali. Pre istotu som si dala polku dithiadenu. Staci to? Ziadne priznaky necitim, okrem teda tej uzkosti ze co ak to bola a ja zomriem na alergicku reakciu

domka222
2. júl 2025

Môže to opuchnúť. Ale ver,že keby to bola silná alergia,tak by sa prejavila do pár minút, nie po hodine a pol. Neboj,na toto nezomrieš

martinka17
2. júl 2025

Podobnú reakciuako opisuješ spred roka mala moja známa, utekala na pohotovosť a tam jej vysvetlili, že to nie je alergická reakcia ale panický záchvat. Nezomrieš, alergická reakcia by sa už bola dostavila po pár minúťach, si v bezpečnej zóne. Skús si dať šálku čaju a oddýchnuť si, nemysli na to.

januska12323
2. júl 2025

Nemáš alergickú ale normálnu reakciu na poštípanie. Paniku si robíš sama.

colsami
2. júl 2025

Keby to bola akutna, rychla, silna reakcia, tak to vyzera inak.

earlgrey
2. júl 2025

daj si celý dithiaden...ja som dcére (6 ročnej) dávala pol tabletky, keď ju uštípla osa...a studené obklady..