Algifen kvapky a alkohol.
Dobry vecer mam otazku ak som pred hodinou uzila algifen kvapky mozem si teraz dat pohar vina ci nie
?
Este som zabudol dodat, ze alkohol nema vplyv na vacsinu liekov, vratane antibiotik. To ze na antibiotika sa nesmie vypit je len mytus. Akurat treba pocitat s tym, ze antibiotika zatazuju pecen a alkohol takisto, preto by sa to nemalo robit. Naopak lieky na bolest sa s alkoholom kontraindikuju a preto by sa na ne nemalo pit vobec. Ale ako hovorim raz za cas a s mierou to nikoho nezabije.
Asi najnebezpecnejsi v kombinacii s alkoholom je paracetamol, ktory je volnodostupny aj bez predpisu. Napr. Coldrex je tiez paracetamol. Pri velkom alkoholu a paracetamolu odumieraju bunky pecene a poskodenie je nezvratne.
Podľa mňa jeden pohár vína nemôže vážne uškodiť s ničím, ale naozaj by mal byť jeden, a nie s objemom 4 dcl 🤗
Mne dávali algifen neo 20kvapiek po operačke a veru mi zabrali.AJ ked ma niečo bolí si dam.A Alkohol nevien tak isto mam doma hrušku a aj by som si šupla ,ale to nebudem ryskovať .
Zasadne ked mam co len paralen si nedám .

Ak clovek, ktory vela pije a nedajboze pravidelne velke mnozstva (alkoholik), si da napr. ibalgin od bolesti, moze to mat devastujuce ucinky, najma na pecen. Ak niekto na ibalgin vypije pol litra vodky, tak robi velmi zle. Ale ak zdravy clovek, ktory uzil nejake lieky na bolest, si da jedno dva pivka, alebo par poharov vina, raz, vynimocne a nerobi to pravidelne, tak sa nic nedeje a netreba sa tym ani zaoberat. Samozrejme ani opakovat to.