icon

Alternatívy doplnenia draslíka

dominika02011
18. sep 2025

Pekný večer
Mám hodnotu draslíka 3,6
Som unavená , mávam aj búšenie srdca .
Prosím vás poraďte niečo na zvýšenie draslíka vo forme sirupu , prášku, vzhľadom k tomu , že neviem prehĺtať tablety ktoré mi lekár predpísal. Existuje nejaká alternatíva?
Ďakujem

sevrin
18. sep 2025

Banány a pomaranče každý deň.
Z banánov si môžeš robiť koktejl s mliekom.
3.6 je ešte v norme, ale si na spodnej hranici normálnosti.

strawberry0797
18. sep 2025

@dominika02011 pomaranče alebo vinny kamen. Vinny kamen kupis lacno vo forme prasku. Stipku prasku daj do pohara vody a pi denne. Skus pit tento roztok 2x denne niekolko tyzdnov.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
dominika02011
autor
19. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub ďakujem pekne
A nie mám calium chloratum tam píšu že sa nesmie drviť:(

mana17
19. sep 2025

@dominika02011 V prvom rade treba zistiť prečo je málo draslíka. Ja som mala 2,4 lebo som na nadobličke mala nezhubný nádor. Je to už 25 rokov. Pred operáciou mi dávali v infúziách kalium a bolo to dosť náročné. Stravou mi to išlo zle. Existuje tzv. Kalium 600mg a má 24,hod na uvoľnenie do tela predpisuje to lekár. Keď sa príčina odstránila kalium je v norme bez liekov. V dnešnej strave je veľmi málo víživných látok. A draslík je veľmi dôležitý na funkciu srdca. Prajem pekný deň.
@dominika02011
@dominika02011
@dominika02011
@dominika02011

billy_jean
19. sep 2025

Ja beriem Kaldyum na predpis, alebo tento voľnopredajný: https://www.drmax.sk/draslik-forte-tbl-60x100mg..., ale ten musím 3x denne.

dominika02011
autor
19. sep 2025
@billy_jean

Ja beriem Kaldyum na predpis, alebo tento voľnopredajný: https://www.drmax.sk/draslik-forte-tbl-60x100mg..., ale ten musím 3x denne.

@billy_jean áno len ja mám problémy s prehltanim tabletiek

dominika02011
autor
19. sep 2025
@mana17

@dominika02011 V prvom rade treba zistiť prečo je málo draslíka. Ja som mala 2,4 lebo som na nadobličke mala nezhubný nádor. Je to už 25 rokov. Pred operáciou mi dávali v infúziách kalium a bolo to dosť náročné. Stravou mi to išlo zle. Existuje tzv. Kalium 600mg a má 24,hod na uvoľnenie do tela predpisuje to lekár. Keď sa príčina odstránila kalium je v norme bez liekov. V dnešnej strave je veľmi málo víživných látok. A draslík je veľmi dôležitý na funkciu srdca. Prajem pekný deň.
@dominika02011
@dominika02011
@dominika02011
@dominika02011

@mana17 beriem kortikoidy už rok, neviem či by to mohla byt príčina

sevrin
19. sep 2025
@mana17

@dominika02011
@dominika02011
@dominika02011
@dominika02011

@mana17 2,4? To už je likvidačné, môj "rekord" bol 2,8 a už som musel mat urgentný zásah.

anonym_fcd153
19. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@dominika02011 v lete sa veľa potíme treba dopĺňať aj mineralkami, aj magnézium všetko....
@mirokub si farmaceut?

anonym_e0127d
19. sep 2025

Lepšie ako banány je avokádo

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
mana17
20. sep 2025
@sevrin

@mana17 2,4? To už je likvidačné, môj "rekord" bol 2,8 a už som musel mat urgentný zásah.

@sevrin videla som výskedky pred operáciou. Kôli tomu mi ju odložili o 24 hodín a za ten čas do mňa pumpovali kalium v infuziách aj som ho píla. Ja viem čo som prežila a píšem svoje pocity a je mi jedno kto si čo myslí. Nebohý Prof. Kotaj ma operoval laparoskopicky. 4 roky mi nevedeli zistiť čo mi je. Mala som malé dieťa a chcela som žiť. A doktori mi povedali že som prišla 5 minút po 12-tej. Tak to bolo a píšte si čo chcete.

mana17
20. sep 2025
@dominika02011

@mana17 beriem kortikoidy už rok, neviem či by to mohla byt príčina

@dominika02011 kortikoidy sú hormóny. Treba si pozrieť príbalový leták. Ale viem že nie je dobré dlhodobo užívať hormóny. Pokiaľ viem, kortikoidy vyrábajú nadobličky. Ak ich uzívaš nadobličky ich nemusia vyrabať. A mne vybrali nadobličku. Myslím že tu je nejaký súvis.

sevrin
20. sep 2025
@mana17

@sevrin videla som výskedky pred operáciou. Kôli tomu mi ju odložili o 24 hodín a za ten čas do mňa pumpovali kalium v infuziách aj som ho píla. Ja viem čo som prežila a píšem svoje pocity a je mi jedno kto si čo myslí. Nebohý Prof. Kotaj ma operoval laparoskopicky. 4 roky mi nevedeli zistiť čo mi je. Mala som malé dieťa a chcela som žiť. A doktori mi povedali že som prišla 5 minút po 12-tej. Tak to bolo a píšte si čo chcete.

@mana17 kriste pane toto čo bolo za idiotskú reakciu? Ty aj chápeš písanému textu a si schopná porozumieť obsahu? Spochybnil som ja niekde aké si mala hodnoty draslíka??

mana17
22. sep 2025
@sevrin

@mana17 kriste pane toto čo bolo za idiotskú reakciu? Ty aj chápeš písanému textu a si schopná porozumieť obsahu? Spochybnil som ja niekde aké si mala hodnoty draslíka??

@sevrin a ty si čo za agresívnu bytosť?! A áno rozumiem textu dobre. A to že tu spochybňuješ sám seba.... Tak to je už iná diagnóza.

sevrin
22. sep 2025
@mana17

@sevrin a ty si čo za agresívnu bytosť?! A áno rozumiem textu dobre. A to že tu spochybňuješ sám seba.... Tak to je už iná diagnóza.

@mana17 tak vysvetli čo je pre teba také zvláštne na vete:

"2,4? To už je likvidačné, môj "rekord" bol 2,8 a už som musel mat urgentný zásah"

keď si tak vysoko odborne reagovala.

mana17
23. sep 2025
@sevrin

@mana17 tak vysvetli čo je pre teba také zvláštne na vete:

"2,4? To už je likvidačné, môj "rekord" bol 2,8 a už som musel mat urgentný zásah"

keď si tak vysoko odborne reagovala.

@sevrin nerozumieš textu? Tvoje spochybňovanie. Nemá význam sa s tebou ďalej baviť.

sevrin
24. sep 2025
@mana17

@sevrin nerozumieš textu? Tvoje spochybňovanie. Nemá význam sa s tebou ďalej baviť.

@mana17 kde som ja spochybňoval? Mňa len prekvapilo, na akú hodnotu draslíka si sa dokázala dostať, keďže už 2,8 je hraničná pri ktorej sa vyžaduje urgentný zásah. To je všetko.
Nabudúce sa zamysli nad tým ako budeš reagovať a nekonšpiruj čo si kto o tebe myslí. Ja som si už svoje pomyslel. Poďakuj sama sebe.