icon

Alventa - pozitívne a negatívne skúsenosti

2. okt 2021

Dobrý den, zaujímali by ma vaše pozitívne a negatívne skúsenosti s týmito AD. Doteraz som brala eliceu/escilopram, ale nakoľko som po nich bola veľmi unavená a stále som spala, od budúceho týždňa mám prejsť na alventu 75. Zaujíma ma hlavne to, či vás tento liek nakopol a či ste mali nejaké nežiaduce účinky. Mám obavy z toho čo som čítala na pribalovom letáku a tiaz z toho, že nie len že pomôže na úzkosti ale nebudem vedieť mať ani radosť. Za všetky skúsenosti ďakujem.

Strana
z2
simonkaskopova
25. máj 2023

@petkasaurus nebolo vás celé telo lebo mňa po navyseny strašne bolia Svaly a mam stuhnuté telo.. Beriem 112.5 alventu tiež trvá natom aby som zvýšila na 150 no ja sa bojim zvyšovať keďže som unavená i cez deň a posledny týždeň úplne mimo..

29467
28. feb 2024

Ahojte babi užívala som Peretin asi tak 4 mesiace po mesačnej kontrole mi lekár dal ráno alventu 75 a na obed Paretin a dnes som bola na kontrole tak znova zmenil ráno Alventa 75 na obed Alventa 75 a večer za týžden si mám dávať polku Paretin a pótom vysadiť no.ja rozmýšľam že si večer nedám už ten Paretin polku len som sa ho zabudla spitat či niečo nebudem pociťovať keď ho hneď vysadim a zása či to už nebude silné ráno obed Alventa a večer polka Paretin

simonkaskopova
28. feb 2024

@29467 paretin si nedavajte je to zbytočne ak si davate napriklad neurol kým za účinkuje alventa je to v poriadku

29467
14. mar 2024

@simonkaskopova vôbec som si ho nedávala a bolo v pohode hneď som ho vidadila

simonkaskopova
14. mar 2024

@29467 aj som vám tak napísala beriete alventu v akej davke

29467
16. mar 2024

@simonkaskopova ráno 75 a obed 75

simonkaskopova
16. mar 2024

@29467 to mate ešte slabé pomáha vám?

29467
16. mar 2024

@simonkaskopova že slabé veď už teráz je to silné 🙈ja mám problém zo stabilitou a nič mi nepomáha tak som išla za psychiatrom no lieky bohužiaľ na moju stabilitu nepomohli zatiaľ čo sa týka na psychiku tak áno no z toho som úplne hotová že nemôžem vôbec fungovať chodím ako ožrata a keď si nevedia lekári dať rady tak samozrejmé psychického tak som išla za psychiatrom no jeho odpoveď bola že zo stabilitou mi on nepomôže

simonkaskopova
16. mar 2024

@29467 ako dlho ich beriete aj natom záleží kým si telo zvykne sú to nežiaduce účinky malo by to samo od znieť ja mam dávku 225 mg beriem ich 2 rok chvála bohu mi pomohli

29467
16. mar 2024

@simonkaskopova to nie sú nežiaduce účinky ja mám problém zo stabilitou ešte som áni AD neuživala a neuživam ich veľmi dlho ale ja som aj pred alventou užívala iné čo mi dála neurologička a ži stabilitou problém stále a po rehabilitáciach ešte horšie niečo musela masérka pokaziť bo keď spravím predklon stačí trošku alebo sa otočím tak hneď som na kolenách ja mám veľký problém z chrbticou treba mi ísť na operáciu ale nemám dobré výsledky z prekonanej boreliozi tak nechcú má zatiaľ musí sa to dať do poriadku takže jasné že človek je už aj psychický na tom nie ok keď to tak dlho trvá ale moje problemi vyvoláva chrbtice určite a už mi uznali aj ID kvôli chrbtici

monyyka
12. júl 2024

@petkasaurus Peťka prosím vás, nemali ste problém zo vstavanim ráno? Nedriemalo sa vám po tom lieku!? Vďaka krasna za všetko

lienk12
4. dec 2024

@janka_23 viem ze strašia téma ale.co si vypadala?

radka20991
15. feb 2025

@simonkaskopova prosím a na akú diagnózu beriete tu dávku

melissa5
24. mar 2025

Viem, že toto je staršia otázka, ale rozhodla som sa odpovedať pre tých, ktorí hľadáte odpovede a skúsenosti ľudí všade možne lebo si momentálne prechádzate ťažším obdobím. Tiež som pátrala všade a tu to nebola výnimka. Prirodzene má človek obavy pokiaľ má prvú skúsenosť s antidepresívami a nevie čo má čakať. Tu je moja skúsenosť s Alventou a bude POZITÍVNA. Momentálne ju beriem 2 mesiace a prvé pozitívne zmeny som pocítila po 3 týždňoch až 1 krabičke kde už stav sa nedal porovnať s tým ako mi bolo predtým. 🙂 Prvý týždeň som mala vedľajšie účinky - nervozitu a plačlivosť, ale vydržala som a postupne to odoznelo. Možno to niekomu pomôže, ja som práve vtedy hľadala takéto slová, že to bude všetko v poriadku. Držím vám palce. Zvládate to. 🙂 ste na dobrej ceste

leonakr
17. júl 2025
@julka828

Ja som brala viac nez 7 mesiacov rano 150mg a naobed 75mg + 37.5 mg nepomahali ako mali mam teraz ine ine. Ake ziadne vedlajsie ucinky ani vlasy nepadali ani nic take

@julka828 ahoj čo ti vymenili za alventu?A ako sa máš teraz?

julka828
22. júl 2025
@leonakr

@julka828 ahoj čo ti vymenili za alventu?A ako sa máš teraz?

@leonakr vymenili mi este velmi vela krat teraz mam dulseviu a sertralin. Momentalne sa mam celkom dobre

simonkaskopova
22. júl 2025
@julka828

@leonakr vymenili mi este velmi vela krat teraz mam dulseviu a sertralin. Momentalne sa mam celkom dobre

@julka828 tiež beriem sertralin akú dávku berieš zabrali ti na úzkosti?

julka828
27. júl 2025
@simonkaskopova

@julka828 tiež beriem sertralin akú dávku berieš zabrali ti na úzkosti?

@simonkaskopova 100 mg sertralinu beriem kolo toho este kopec dalsich liekov takze dokopy to zabera celkom dobre

Strana
z2