Alventa - pozitívne skúsenosti
Ahojte, včera mi doktorka miesto seraxatu/ nezaberal dobre/ zmenila na alventu. čítam samé negatívne recenzie, má niekto pozitívnu skúsenosť?
ďakujem
@zizifif nechutilo mi jesť, musela som nasilu, budila som sa okolo piatej spotená, triasli sa mi ruky, to trochu doteraz, taka rozhádzana som bola, aj nálady sa striedali. A to sa liečim na úzkosti. Po 2 týždňoch som volala Dr, že mám tieto účinky, dala mi peritol a odvtedy spím dobre, ale ťažšie sa ráno rozbieham a jem ako predtým. Dnes je to 24. deň a vidím malé pokroky. Včera a dnes nepotrebujem na obed neurol. Brala som ráno na obed a večer. Včera stačili dva, tak hádam bude pomaličky lepšie.
@flora358 dakujem krasne. Tak to je podobne ako u mna. Len niekedy mam silne tlaky na hrudi. Dnes som 28. den a 12. s tou vyssou davkou. Tak su asi aj tie ucinky silnejsie. Tiez sa trasiem a mam uzkosti. Niejedy taje ako navaly tepla. Horsie je to doobedu.Nastastie dobre spim. Stale tuzim aby to uz zabralo a bolo dobre. Drzme sa😊
@zizifif ahoj, mne začala zaberať v štvrtom týždni a áno, mám najnižšiu dávku. Úzkosti už nemám, ale nie je to úplne ok, tak na 80-90%. Teraz beriem ôsmy týždeň a som na dovolenke v zahraničí. Musím viac späť ako predtým, sem tam cítim ešte tras rúk. A skôr sa unavim, ale dva mesiace som len oddychovala, tak kondicka išla dolu. Ani to teplo mi nerobí dobre. Verím, že sa to ustáli časom ešte lepšie. Toto sa ráta na mesiace. A dávam si aj neurol. Trochu sa obávam ešte ako bude v práci, nastupujem po dovolenke 15.8. Tiez som si myslela, že zaberie a hotovo, ale ešte to nie je tak. Treba vydržať. Prídu aj výkyvy zrejme.
@flora358 U mna je to zlozitejsie. Moj doktor je iny ako tvoj. Ked do dvoch tyzdnov sa necitis ok tak treba pridat liek. No kedze ja zle znasam lieky tak som sa s nim dohodla o postupnosti. Proste pridavam postupne gulicky. No lenze to znamena ze stale po pridani citim aj negat. ucinky. Niekedy sa hodne trasiem, predtym som mala palenie a tlaky vzadu v hlave. Som nervozna. Niekedy na mna pride take ako palenie v tele. Tiez si davam lexaurin. No uz menej. No tych tvojich 80-90% je krasne cislo😊👍.Je pravda ze toto je prvy liek pri ktorom citim nejake zlepsenie. Zajtra idem na kontrolu tak som zvedava. Verim ze sme na dobrej ceste a bude uz len lepsie. Drzme si palce a krasnu dovolenku ti prajem.
@zizifif Ďakujem pekne, dnes letíme domov. Pred cestou cítim vždy veľký stres. Keď mi prestali úzkosti, Dr povedala, že zvyšovať nebudeme. Ono sa to musí ustálit a to trvá dlhšie. Ak cítiš zlepšenie, treba len vydržať. Ja sa bojím, ako bude v práci, každý deň vstávať a podať výkon. Ty chodíš do práce? Idem skúsiť a psychoterapiu online, lebo u nás nie je dobrý psychológ. Aj ja mávam ešte tras rúk a spim aj do 9 hodín, inak som ospala doobeda. Ale to s človekom zamáva. Veľmi nám držím palce a verím, že bude dobre. Nič netrvá večne. Už som to zažila pred 7 rokmi. To mi nezabrali 2 lieky. Drž sa, sme v tom viaceré. Napíš, čo povedal Dr.
@flora358 Nechodim do prace. Som PN takmer rok. 3x ma operovali a vtedy to bolo psychicky narocne tak bohuzial z jednej choroby som presla do druhej. Byt doma tiez nie je sranda. Je pravda ze u mna ta uzkost stale je aj ked menej tak tusim co mi povie doktor. Niekedy je to celkom fajn. Mas uz vybrateho psychologa? U nas tiez nic moc s tymi psychologmi. Nastastie mam skvelu rodinu. Inak stastnu cestu domov. 😊
@zizifif neviem ake si mala operacie, ale na uzkosti je najlepsie ist do prace medzi ludi.Nepomaha byt doma je vela casu, premyslat a pod...ja som bola dost dlho pn kvoli inej veci a necitila som sa uz ani psychicky dobre.Clovek potrebuje mat rezim, pocit, ze je uzitocny, samozrejme nie taku pracu, ze ho psychicky vystavi a stres.
@flora358 Tak som dnes bola u Dr. Potesil sa ze malicky posun konecne prisiel. Este tento tyzden mam nechat vsetko po starom a potom pridat ale len 5mg a o dva tyzdne dalsich 5 mg. To si mam dat rano. Ja Alventu beriem vecer. Verim ze ste stastne doma a zvladla si cestu v pohode.😊A este raz sa ta opytam ci mas vybrateho nejakeho psychologa. Dakujem pekne.
@zizifif ahoj, to je naozaj dobre, že cítiš zlepšenie. A spíš dobre, keď si ju dávaš večer? Myslela by som si, že keď tak pomaly zdvíhas, že tie nežiaduce účinky nebudeš cítiť. Psychológa som si vybrala nahodne na internete, platí sa za to. Dnes sme mali prvé stretnutie, bolo to len také zoznamovanie sa. Porozprávala som, čo a ako. Mám si rozmyslieť, či chcem pokračovať.
@luccija pravdu máš, že keď je človek doma, len premýšľa nad sebou a pozoruje sa. Ale keď je úzkosť akútna alebo začínaš brat AD, to sa v práci nedá. Ja mám prácu psychickú, ale už v nej nepociťujem nejaký stres. Dúfam, že to už bude v práci ok, idem po dvoch mesiacoch. Trochu sa bojím, ale doma sa cítim už celkom dobre. Tak snáď to pôjde.
@flora358 ja som bezne ranne vtaca co vstava okolo siestej. No teraz idem spat cca o 23.00 a vstavam medzi 8-9 hodinou. Co je paradox. Ale tesi ma to. Ja tiez pracujem psychicky a citim, ze by som to este nedala. No bola som tam aj vcera aj dnes. Pomalicky si zvykat ze niekde chodim. Kolegov mam fajn. Tak sa aj oni tesia. Drzim palce ked pojdes do prace. Urcite to das. 👍
@flora358 jaaaj. To je zlate. Nevedela som. Aj ja som vdacna za tvoju podporu. Velmi si mi sadla v tejto konverzacii. Mne tiez stale nie je ok. No ja stale pridavam a to sposobuje zmeny. A nie prijemne. No ty uz mas to zvykanie za sebou. Co je super. Uvidis ze len ten zaciatok bude trosku horsi. No kazdym dnom sa to zlepsi. 😊
@zizifif Ďakujem pekne, aj mne táto konverzacia pomáha. Sme v tom spolu. Aj ty budeš ok, o tom som presvedčená. Napadlo mi, či to necítiš horšie, keď pridávaš rovno gulicky. Mne sa na začiatku 2x podarilo zahryznúť do tabletky a mala som výraznejšie NU. Potom som čítala, že sa to môže stať, lebo tá kapsula je s postupným uvoľňovaním.
@flora358 Ja vecer beriem 75mg a do tej kapsuly pridam 60 guliciek z inej kapsuly. Tych 60guliciek je 15 mg. Cize teraz beriem 90mg v jednej tobolke. A este mam 2x pridat po 20 guliciek co bude 100mg. Lenze tie uz mam brat rano. A to do kapsuly uz nemam ako dat. Som zvedava co bude. Lebo teraz mam pocit ze mam horsie uzkosti. No to je o tom navysovani. Preto ti "zavidim"ze uz nic nepridavas.

@zizifif este sa ta opytam ake vedlajsie ucinky si mala, resp. este mas. Dakujem.