icon

Aneuryzma aorty

noami12
10. feb 2022

Máte prosím skusenosti ?

Strana
z2
viestta
Odpoveď bola odstránená
noami12
autor
10. feb 2022

@viestta ta operacia ma zaujíma, koľko sa asi čaká na takú operáciu?

viestta
Odpoveď bola odstránená
kaja0210
10. feb 2022

Ja,plus k tomu robili viac vecí...

noami12
autor
10. feb 2022

@kaja0210 napísala som vám správu🙂

watermelon
10. feb 2022

Moj muz ma tu operaciu za sebou. Ak chces, napis mi spravu.

kaja0210
10. feb 2022

@noami12 ahoj keď dcérka zaspí ozvem sa 😉

noami12
autor
10. feb 2022

@kaja0210 dobre ďakujem krásne🙂

noami12
autor
10. feb 2022

@viestta a môžem prosím vedieť kde ho operovali ?

viestta
Odpoveď bola odstránená
noami12
autor
13. feb 2022

@kaja0210 ahoj mohla by si mi prosím odpísať na správu?

kaja0210
13. feb 2022

@noami12 už sa stalo 😉

kingama
22. feb 2022

Tiež ma zaujíma, tiež čakáme na operáciu hrudnej aorty. Komu môžem písať? Ďakujem

quetinka28
1. jún 2023

Ahojte, prosím kamarátkina mama ide na operáciu aneuryzmy, je možnosť vybrať si Bratislavu alebo Banskú Bystricu?Aká je prosím následnosť, približne ak je všetko v poriadku kedy púštaju do domácej starostlivosti?A ako prebieha rekonvalescencia? Ďakujem za každé info

noami12
autor
1. jún 2023

@quetinka28 ahoj ja neviem, tatko je stále v sledovaní.

sonalove
1. jún 2023

Aj mojej 64r mame operovali (vyplňali )pred 2 rokmi aneurizmu v mozgu cez žilu na stehne. Operácia prebehla v poriadku, za 2 dninisla domov, doma Ok rozprávala normalne. Na treti deň v sobotu začala doma zvláštne rozprávať-veľmi ťažko, začala koktat a stále horšie. Obvodná lekárka v pondelok ráno že to je Ok. Tak po konzultácii s kamarátkou lekárkou sme ju zaviezli ešte doobeda do Ba - s výsledkom- prekonala mozgovú príhodu v sobotu, zasiahlo jej to našťastie IBA rečové centrum a musela sa naučiť rozprávať od začiatku. Už rozpráva super, sem tam teosku kokce pri niektorých písmenách. Mozgová príhoda v jej prípade bol jeden z možných následkov zásahu do mozgu. Mama má ešte ďalšie 2 malé aneurizmy ktoré sú sledovane a na veľmi zlých miestach a zatiaľ sa nedajú operovat.

sonalove
1. jún 2023

Mamu operoval Dr . Vulev

moni00
4. jún 2023

@kingama
@quetinka28 akú veľkosť ma ta aneuryzma? Ja mam velkost 3,8 a zatiaľ mi povedali ze je to na sledovanie

kingama
4. jún 2023

@moni00 manžel mal 5,5cm. Už sme rok po operácii. Rekonvalescencia bola dlhá, ale už je v poriadku.

quetinka28
5. jún 2023
quetinka28
5. jún 2023

@kingama dr. povedal,že to riadne bolí, ako dlho bol manžel v nemocnici a kde ho prosím operovali?

kingama
6. jún 2023

Operovali ho v Nusch v BA, ale mali sme termín aj v BB, pretože v BA bola čakacia doba rok, ale nakoniec sa nám podarilo urýchliť. Ale v Banskej Bystrici na konzultácii boli tiež veľmi milí, my sme Bratislavu vybrali iba kvôli vzdialenosti. V nemocnici bol asi 10 dní. Z tých 3 na are a jis, čiže nemal so sebou ani mobil, 3. deň už vedel s nami normálne komunikovať. Po návrate domov ešte mal bolesti, cca mesiac či dva ešte používal lieky proti bolesti, o 2,5 mesiace sa vrátil do práce(ale nemá fyzickú prácu, tam by sa ešte nevedel vrátiť), o 6 mes. viem povedať, že už bol normálne v pohode.

agon1111
3. feb 2024

@moni00 chcem sa spýtať mám podobne problém ako ty aneuryzmu mám na slezine veľkosť 1.1cm zrejme po úraze neviem,viem že je to starší príspevok ale ako to dopadlo potom operovali ta ?

moni00
3. feb 2024

@agon1111 urobili mi ct srdca s kontrastnou latkou a aneuryzma sa nepotvrdila. Moja aorta ma normálnu veľkosť aj keď na hornej hranici ale nie je to aneuryzma.

vazka34
6. feb 2024

@kingama dobrý deň, kde presne (v ktorom úseku aorty mal aneuryzmu)? Vieme si napísať aj nejako súkromne prosím? Je to pre mna veľmi dôležité. Ďakujem

kingama
6. feb 2024

@vazka34 napíšte mi kľudne správu aj na messengeri,ak ste na FB, tu na koniku nie som často prítomná. Na FB môj profil je Kinga Marczell Csiffári

katkak512
18. sep 2024

@vazka34 dobry den. Ak by vas este nieco zaujimalo ohladne aneryzmi aorty, kludne mi napiste. Mojmu 14 rocnemu synovi sa to stalo pred rokom a pol.

kingama
19. sep 2024

@katkak512
@katkak512
14 ročnému? To naozaj? Môj manžel mal 37 a povedali, že je mladý na to 😱 už ho aj operovali? Čo je dôvodom aneuryzmy, povedali vám to?

katkak512
19. sep 2024

@kingama áno mal 14 rokov. Bol prvé dieťa, ktorému sa to stalo. On mal za sebou už 3 operácie srdca ale aorta bola v poriadku. V decembri na rutinnej kontrole v detskom kardiocentre mu doktorka zistila, že niečo nie je v poriadku a na aorte je výduť. Okamžite zavolala ďalšiu lekárku a tá to potvrdila.vtedy mu namerali 4.5cm. Objednala nás na CT hneď na január. Tam sa to potvrdilo a výduť už mala 5cm. Doktorka ho predniesla na detskom konziliu a potom aj u dospelakov. Zhodli sa na akutnej operácii. Na ďalší týždeň sme sa vracali do nemocnice na CT dolných končatín (priechodnosť ciev kvôli mimotelovemu obehu) už aj zbalení. Týždeň a pol sme ležali v nemocnici a čakali na operáciu. Keď mu otvorili hrudník, výduť mala 8-10cm a už fakt išlo o život. Našťastie bol v tých najlepších rukách a operácia prebehla úspešne. Dostal umelú časť aorty a zatiaľ to všetko funguje ako má. Jemu sa ta výduť urobila hneď nad srdiečkom. Ešte predtým oblúkom. Nikto nevie prečo sa to stalo. Váš manžel je už po operácii?

zarrinka
19. sep 2024

Aneuryzmu môže spôsobiť aj vrodené genetické ochorenie. Môj otec to tak mal. Jemu sa tvorili aneuryzmi opakovane.

Strana
z2