Aneuryzma hrudnej aorty - priebeh
Zdravím, chcem sa opýtať, či je tu niekto s niecim takymto a ak ano ako to prebiehalo, prípadne aké boli bolesti a kde. Prípadne disekcia. Ďakujem
Dobý deň. Neviem či je táto téma ešte aktuálna ale podelím sa s mojou skusenosťou s Aneuryzmou hrudnej aorty. Stalo sa to môjmu 14 ročnému synovi. Je kardiak. Nikdy nemal probl0my s aortou. Asi 2 mesiace sa mi sťažoval, že ho bolí medzi lopatkami. Ja som si myslela, že rastie a je to normálne. V decembri 2022 sme boli na kontrole v BA. Urobili mu Echo a doktorka ostala prekvapená. Hned začala obvolávať, privolala si na konzultáciu inu lekárku a tá potvrdila, čo sme nechceli počuť. Aneurizma aorty približne 5 cm. Objednala nás na CT na január. Na CT sa to potvrdilo. O týždeň absolvoval ďalšie CT,
CT dolných končatín, lebo tadial bol napájaný na mimotelový obeh. Samozrejme sme už museli ostať v nemocnici a čakať na operáciu. Tá prebehla 31.1. a aneuryzma už mala 8-10cm. Za týždeň a pól, čo sme už ležali v nemocnici to neskutočne narástlo. A to už syn len polihoval v posteli. Aneuryzma je veľmi nebezpečná diagnóza. Ja môžem ďakovať Bohu a lekárom, že mi zachránili syna. O pár mesiacov po našej operácii na to zomrel Heriban. 😢

Dobrý deň, mám novozistenu aneuryzmu na hrudi. Zatiaľ je len v sledovaní. Mam obavy a nie som schopná normálne fungovať. Dozvedela som sa to úplne náhodou. Nemám žiadne symptómy. Je tu niekto s takýmto prípadom. Dalujem