icon

Ako sa prejavuje aneuryzma mozgu?

sagitka
7. sep 2024

Ahojte, ak nahodou citate niekto kto mate ,mali ste aneuryzmu v mozgu ,zaujima ma. Dalo Vam telo najavo,ze sa nieco deje? Viem,ze z lekarskeho hladiska by nemali byt prejavy,moje telo sa vsak od juna blazni ,musela som ostat PN dodnes. Mala som mix syomtomov. Dvojite, rozmazane videnie,precitlivelost zraku,na hluk, zavrate silne, extremna umava, praskla mi cieva na nohe pod kolenom.Kruhy pod ocami extrem. Ani by mi nenapadlo co ma caka cez leto...normalnr fugujuca a zrazu akoby vseyko kolabuje.Nic ine mi zistene nebolo,takze tomu celkom nerozumiem. zmyslela som si ,ze psychika ale uz je to strasne dlho na to aby som stale mala niektore prejavy.
.

complyc
7. sep 2024

@sagitka no a ako to začalo ?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
pininka1
8. sep 2024

Kolegyňa, žiaľ nedávno zomrela práve na prasknutu aneuryzmu. Strašne často bola unavená, časté migrény, aj trombóza na nohe sa jej urobila, kazali jej pichať si častejšie injekcie na riedenie krvi, keďže ona mala hematologické problémy od mala, za dva dni bola mŕtva, keďže nikto to nevyhodnotil,.ze to môže byť aneuryzma. Ja keďže mávam tiež migrény, aj hematologické problémy idem ďalší mesiac na MR mozgu, bojím sa, mam tri deti.

sagitka
autor
8. sep 2024

@lonely66 Ano, trosku chaoticky som to napisala. MR ukazalo aneuryzmu tal do 3 mm...cakam na CT

sagitka
autor
8. sep 2024

@complyc Zacalo to takym"vypinanim vedomia" v praci za pc mi zacali zavrate, nemohla som sa pozerat do pc a ani na mobil.iba chvilku. toto mam stale trochu problem ale uz vydrzim...vsimla som si ze sa to horsi lebo ked som sla na wc uz som sa szala steny, az to jedneho dna skoncilo talymi zavratmi ze uz len lezat a lezala som tyzden v kuse v strasnych stavoch,vsetko sa mi chybalo na co som sa pozrela...koncom augusta mi nasli cca 3mm aneuryzmu, cakam na CT

sagitka
autor
8. sep 2024

@pininka1 to je fakt strasne :( a on o tej aneuryzme nevedela,to sa zistilo po smrti?:(

pininka1
8. sep 2024

@sagitka áno, prišlo jej strašne zle, vracala a volali jej sanitku,.do nemocnice prišla už v bezvedomí a mozog zaliaty, neprežila do druhého dňa. Mala vraj dve tie aneuryzmy. Strašne je ze ona poctivo chodila k lekárom, myslím si, že keď išla s tou trombozou a poslala by ju lekárka do nemocnice mohla tu ešte byť...

complyc
8. sep 2024

@sagitka musís isť okamžite do nemocnice, v ktorom si meste ?

sagitka
autor
8. sep 2024

@complyc v TN ale Dr. ma upokojil,ze mozno bude stacit len to sledovat. Preco si myslis ze ihned do nemocnice. Symptomy uz nemam take intenzivne. Hlavne mam prisernu unavu a trosku zavrate.

complyc
12. sep 2024

@sagitka to som mal aj ja ked som zažil posttraumaticky šok autonehoda. Mal som aj posun obrazu čo som videl nestabilny obraz.

franka211
3. júl 2025
@sagitka

@complyc v TN ale Dr. ma upokojil,ze mozno bude stacit len to sledovat. Preco si myslis ze ihned do nemocnice. Symptomy uz nemam take intenzivne. Hlavne mam prisernu unavu a trosku zavrate.

@sagitka ahoj, ako sa držis? Len tá sledujú alebo si podstúpila aj zákrok?

sagitka
autor
23. júl 2025
@franka211

@sagitka ahoj, ako sa držis? Len tá sledujú alebo si podstúpila aj zákrok?

@franka211 ahoj,idem na kontrolne ct mozgu a podla velkosti sa rozhodne,ci idem na operaciu

nerfka
28. aug 2025
@sagitka

@franka211 ahoj,idem na kontrolne ct mozgu a podla velkosti sa rozhodne,ci idem na operaciu

@sagitka zdravimVas, prosím ako ste na tom s tou aneuryzmou? Ste v sledovaní ako často? Mne tiež zistili 3,5 MM na úseku C6, zatiaľ mám len výsledku z CT a k neurológovi ešte len s tým idem...