icon

Anhedónia - zvládanie straty radosti zo života

Včera o 23:04

Ze takato diagnoza existuje absolutne ma nic nebavi , cestovat, nastevovat, aj Vianoce travim sam pritom mam penazi na tri zivoty.
"Anhedónia je neschopnosť prežívať radosť, potešenie alebo záujem o činnosti, ktoré vás predtým bavili, ako sú hobby, sociálne interakcie či jedlo"

anonym_20e0c7
Včera o 23:10

@anonym_autor to mi pripada ako depresia... hm.. kazdopadne nie je dolezite ako to pomenujes, ale co s tym urobis...

anonym_d917dc
Včera o 23:12

Mám to podobné. Nič ma nebaví, už je to dlho čo to tak je. Nikam nechodím, necestujem, nešportujem.
Psychiatrička mi povedala že mi nič nie je len potrebujem niekoho kto by ma ťahal do činností. Peňazí tiež toľko že som dobrovoľne nezamestnaný a do konca života aj budem a ešte mi ostane.

viki99999
Včera o 23:16

@anonym_autor mas partnera/partnerku? možno to by mohlo pomôcť naštartovať..

biba_18
Včera o 23:22

to je tými peniazmi na tri životy …
vyber si detský domov v okolí, 1/2 výplaty im každomesačne posielaj, najlepšie anonymne, a potom ťa aspoň tá práca bude baviť, lebo bude mať zmysel…

anonym_17c463
Včera o 23:24
@viki99999

@viki99999
Nezaujem pocuvat a riesit ex tarchu.

pumpkinpie
Včera o 23:29

@anonym_autor kľudne mi pošli pár eur, nenahnevam sa....ja zase rátam centy pri deťoch

anonym_fdb859
Včera o 23:32
@biba_18

vyber si detský domov v okolí, 1/2 výplaty im každomesačne posielaj, najlepšie anonymne, a potom ťa aspoň tá práca bude baviť, lebo bude mať zmysel…

@biba_18 skúšala si posielat 1/2 svojej výplaty keď to tvrdíš ?

anonym_17c463
Včera o 23:35
@biba_18

@biba_18
Nerobim, lebo nemusim, na charitu neprispievam mam
odcharitovane 4 roky v Afrike.to my pokazilo idealy

biba_18
Včera o 23:37

@anonym_fdb859 ja nemám anhedóniu

biba_18
Včera o 23:41

kks, jedna diskusia a hneď 3 sa tu nájdu čo nemusia robiť lebo majú peniazov na 3 životy. zázrak.

anonym_17c463
Včera o 23:44
@anonym_d917dc

Mám to podobné. Nič ma nebaví, už je to dlho čo to tak je. Nikam nechodím, necestujem, nešportujem.
Psychiatrička mi povedala že mi nič nie je len potrebujem niekoho kto by ma ťahal do činností. Peňazí tiež toľko že som dobrovoľne nezamestnaný a do konca života aj budem a ešte mi ostane.

@anonym_d917dc
Mna vzdy bavila zahrada za domom vsetko sam, tento rok som tam ani nesiel aj ked ju chvalia platim zahradnika.

anonym_7ebb94
Včera o 23:50

@anonym_autor ak mas penazi na tri zivoty, tak daco daj na charitu a aspon budes mat zo seba dobry pocit. niekto ma taketo pocity a nema peniaze ani na jeden zivot.
mna tiez vela veci nebavi a ano mam depresie ale z toho ze mi vymiera rodina a neviem sa zmierit so starnutim a z toho ako zivot rychlo plynie.

anonym_17c463
Včera o 23:53
@biba_18

kks, jedna diskusia a hneď 3 sa tu nájdu čo nemusia robiť lebo majú peniazov na 3 životy. zázrak.

@biba_18
Mas pravdu co tu budem vypisovat o troch zivotoch
poziadam administratora nech zrusi celu diskusiu,

anonym_848415
Dnes o 00:08

anhedonia je sucast diagnozy, vacsinou depresie, mne ju stale pise dr. pri kontrole, neviem ake to je citit radost, ale zazila som uz

anonym_b5254e
Dnes o 00:09
@viki99999

@viki99999 ci pána, tak to určite nie🫣 Ak máš túto diagnózu, tak ani Angelina Jolie s Madonnou a J. Lo ťa nepreberú k radosti zo života.

anonym_b5254e
Dnes o 00:10
@biba_18

@biba_18 celý koník je Zázrak 😁

anonym_17c463
Dnes o 00:24
@anonym_b5254e

@viki99999 ci pána, tak to určite nie🫣 Ak máš túto diagnózu, tak ani Angelina Jolie s Madonnou a J. Lo ťa nepreberú k radosti zo života.

@anonym_b5254e
Okrem zahrady ma velmi bavilo exiticke varenie vsetky kucharske knizky skoncili v Olo modrych vreciach teraz vari za mna Bolt s menuckom

anonym_00e279
Dnes o 01:07
@biba_18

prečo nie do útulku pre psov, alebo ZOO pre zvieratá.
@biba_18

anonym_f80c2d
Dnes o 06:47

Mala som tu nedávno skupinu že som vyhrala peniaze a že som si celý život keď som počítala doslova centy prežívala a predstavovala si aké to raz bude. Teraz sa to stalo a život je jednoduchší že keď sa niečo pokazí jednoducho kúpim nové. Nečakaný výdaj? Nemusím sa stresovať. Darovala som rodine, zaplatila si dlhy, podporila som deti s rakovinou, ligu za duševné zdravie a ďalšie inštitúcie ale stále to život nijako nezmenilo. Potom som mala pár sedení a veľa vecí som si uvedomila. Pretrieď ai myšlienky, vzťahy, rob čo ťa baví a napĺňa ⭐️

biba_18
Dnes o 09:37

@anonym_00e279 hoci aj pre startupovú skupinu ktorá tvojmu srdcu milá…