Antibiotická liečba po pôrode
Ahojte, brali ste niektorá vaginálne antibiotiká (macmiror, fluomizin atd) dva týždne po pôrode? Stým že ešte ste nemali vypadnuté stehy?vyšli mi zlé stery z nemocnice a môj gynekolôg ma dovolenku…tablety mám doma…kvôli kojeniu malého ani nemám čas sa zastupujúcim je 50km daleko..
Naordinovali vám to v pôrodnici?
@medica88 spontanny ano..v porodnici mi len oznamili vysledky zo steru a ze bude treba antibiotika urxite a volat obvodnemu gynekologovi..ktory ma dovolenku.tazkosti no uz je to lepsie ale mam palenie hlavne po cikani..
Neviem teda aký výsledok ste mali z posledného vyteru z pošvy ale ak nemáte gyn.tazkosti,zatiaľ by som liečbu nedavala ale treba zájsť na kontrolný výter urcite(keď aj k zastupujucemu). Moc zaneste co najskôr k všeobecnému obv.lekarovi na chemické a kultivacne vyšetrenie. Možno máte zapal moc.ciest. zatiaľ pite dostatok tekutín. Výsledok z chem.vysetrenia budete mat ešte v ten deň.
@medica88 vysli mi hemolyticke ecoli a streptokok..tazkosti mam palenie.nie je to ale hrozne..vyter bol brany len minuly tyzden..pri moceni problem nemam skor az potom..citim ze je to gynekologicke..dakujem aj tak…len si myslim ze celkove atb mi este viac narusia mikrofloru a lepsie budu lokalne..uz som sa dozvedela ze v sestonedeli sa lokalna neodporuca kvoli cisteniu zenemusia tak zabrat ale risknem to.
Áno,chápem vás. Mate pravdu,že atb narušia mikroflóru. Ale ak vám v prepúšťacej správe odporučili užívať konkrétne atb,tak dodrzte postup,aby ste sa vyhli rozšíreniu infekcie pripadne horúčkam.

Mali ste spontánny pôrod?
Mate aj nejaké ťažkosti? Svrbenie,pálenie,vytok