icon

Antibiotiká a nezlepšenie choroby

25. feb 2023

Dobrý deň, som chorá asi týždeň a beriem antibiotiká 4.deň. Nevidím ani zlepšenie skor zhoršenie alebo rovnaký stav. Stále silno kašlem a mám plné dutiny. Môže byť pričinou to že som neoddychovala a normálne som fungovala ako stále len som vzala lieky?

bluemoon24
25. feb 2023

Antibiotika ti dali na zaklade crp?

palculienka40
25. feb 2023

V decembri sme ochoreli. Hrozby zapal dutin a kasel, bolest hrdla a teploty. Crp nizke ale vyslo niekolko bakterii a vybrala som 5 toro atb tri druhy kym som bola ok. Ale este som sa potom doliecovala prirodne. Nizke crp nemusi byt znakom ze nemas bakteriu, lebo ak ju mas dlhsie vtedy crp nestupne tak a zalezi podla imunity. Rovnako sa pri viruse zvycajne namnozia bakterie a narobia sarapatu. Tiez mi brala chlamydie, mykoplazmy a cierny kasel. Brala ti dr odbery, stery a sputum?

euka210
25. feb 2023

Ja som chytila virozu od deti, taka klasika vyzeralo...hrdlo, hlava, potom sople, kasel...ale 3t este trvalo kym tie hlieny presli a aj kasel. Na dutiny sinupret asi tyzden som brala a potom este tyzden riedke sople a kasel.
No a nato doniesli deti taku chripku, ze horucky, hrozne sople a kasel ake este moji nemali, 2t doma...a manzel od nich chytil a tyzden uz lezi v posteli co nic nevladze 🤦‍♀️

anavixy
25. feb 2023

Skor to ze mas virozu.

hrabovo
25. feb 2023

My takisto, vybraté atb, ja aj syn, kašeľ mame strašný stále, až dusivy, sople tiež....

jaroe
25. feb 2023

ja si snáď ani nepamätám, žeby mi ATB niekedy pomohli. Vacsinou som mala podobné pocity ako ty, ze stav rovnaký alebo dokonca horší. Ani to netrvalo kratšie.

autor
25. feb 2023

@anavixy
@bluemoon24 mala som hraničné ale mám silny kašeĺ a žlté hlieny, bolesť uší a teploty už 7.deň sice len zvýšené no i tak

anavixy
25. feb 2023

Tak to bolo hop alebo trop, mozno to chce len viac casu, na kolko dni mas atb?

bluemoon24
26. feb 2023

Bud je to virove a atb jsi dostala zbytecne nebo jsi dostala spatne (rezistentni) atb. Ale pokud byly hodnoty hranicni, tipla bych to prvni.