Antidepresíva Paretin a Xanax - skúsenosti
Mate niekto skusenosti s AD Paretin 20mg a Xanax 0,25mg?Som mlada mam 23 rokov a mam pravdepodobne tetaniu, ked pridem do obchodu mam tocenie hlavy, stresy pri beznych situaciach atd.Moja obvodna mi ale neodporucila brat AD kedze tetania sa da liecit aj inak magneziom, vitaminmi a kludovy rezim.Teraz neviem ci ich brat alebo nie.Psychiatricka povedala ze ano aj psychologicka, no ja nechcem byt zavisla a byt utlmena z liekov potrebujem nejako fungovat aj ked moj zivot kvoli tym stavom je tiez dost obmedzeny.Dakujem za kazdu radu.
Ahoj, ked ti sadnu antidepresiva, tak nebudes utlmena, ale budes fungovat uplne normalne. Mozno len na zaciatku sa budes citit horsie
@trgypadl praveze tetaniu sa snazim zvladat rok a pol, do tohto leta som to zvladala celkom v pohode ale od leta to islo dole vodou ked som v praci 2 dni po sebe dostala silne ataky, panika a pocit strachu, utekala som sama pred sebou myslim vnutri tela..od leta nedokazem ani velmi pracovat nevladzem a som taka bez chuti do prace prave kvoli tym atakom vtedy mam z toho da sa povedat traumu a od leta nepracujem.Uz ma to chytilo aj v aute panika a pocit ze umieram take trpnutie ruk, busenie srdca, pocit na odpadnutie ale ze silne no hroza.Nediagnostikovala mi nic len napisala lieky a to co som jej opisal povedala ze to je panicka porucha ze sa sledujem velmi a tie stavy ked mam niekde ist a som v strese uz a trasiem sa ze je to panika no.Cize si myslim tiez ze to prerastlo z tetanii az k PP a uz to nieje len o tetanii.Mavam aj extrasystoly, avsak EKG som mala viac krat a vsetko v poriadku.Extrasystoly vznikli z toho vsetkeho stresu.
@mimirka32 ja som aj psychiatricku pytala najslabsie lieky lebo inak sa necitim az tak mimo len pri tych atakoch je to des a magnezium v tej chvili pomoze len trochu.Povedala som jej ze nechcem byt utlmena, ona povedala ze lieky nevie nastavit lusknutim prsta co ano chapem treba ich najprv skusit no, len ja sa bojim ich brat nechcem skoncit jak zavislak na liekoch a byt omamena jak na drogach.
prečítaj si vedľajšie účinky AD... hrôza.
Ja prave zacinam s AD tiez, ale teda ja uz 4x v zivote. Ono na zaciatku sa mozes citit utlmene, ale po par tyzdnoch to prejde. Ak ti sadnu lieky. Ak nie, lekarka ti vymeni. Zavisla mozes byt na xanaxe, ale ten si myslim, ze ti lekarka neskor vysadi
Takze Ti stanovila dg a to panicku poruchu......ak mas moznost vyskusaj este psychoterapiu, ak ani ta nepomaha, tak povazuj nad tymi AD. Ten Xanax mozes uzivat, ked je naozaj velmi zle, a ked ho budes uzivat naozaj lem pri extremnych stavoch, tak zavislost si nevybudujes
@deti95060810 pri vsetkycg liekoch mozes mat nezaiduce ucinky, aj pri paralene
@deti95060810 tak lepšie je dostať paniku a nabúrať?či nevychádzat z domu?
Autorka máš to už slušne rozbehnuté ja by som si Paretin nasadila.Je to veľmi dobre AD extrasysroly máš tiež zo stresu.Ano, dočasne 2,3 t môžeš mat zhoršenú úzkosť, ale na to budeš mať Xanax.O pár týždňov nebudeš tak reagovať a úzkosť pominie.AD z teba nespravia utlmeneho človeka, ale zvýšia vychytaju serotonín, ktorý možno zle pracuje v mozgu a budeš vyrovnanejšia.AD nakopnu a neutlmia.To by ľudia s depresiou nebrali AD.Akoda, že si to neriešila so psychologičkou už si sa zacyklila v tom, že sa pozoruje s a si stále napätá a v strese
Ataky uzkosti su hnusna vec, ked kvoli tomu nevies fungovat. Ja nemam tetaniu, ine, tiez som odolavala liekom, ale ked uz nevies fungovat a po ataku sa davas 3 dni dokopy, tak tam lieky pomozu. Paretin nepoznam, Ad mam ine, xanax beriem, ten pomaha. Aj psychologicka je potrebna na pomoc.
@luccija bola som aj pri psychologicke na prvom sedeni dalsie mam az koncom januara, ona tiez vravela ze aj ine lieky maju vedlajsie ucinky a kazdy clovek reaguje na lieky inak cize musim vyskusat a uvidim
@deti95060810 Nikdy nečítajťe príbalové letáky liekov!!!
@ninka297 neviem, ci je spravne hodnotit nieco s cim si Ty nemala skusenost... Opytam sa Ta takto, co by si volila pre tych ludi hm?? Co je spravne a lepsie, ked bezne veci nezaberaju?? Maju sa trapit dalej? Utapat sa v tych panickych atakoch, depresiach, atd...? Ked im bezne zivotne situacie sposobuju neskutocne tazkosti??
@ninka297 ver mi, kazdy clovek s psychiatrickou dg sa snazi ist najprv lahsou cestou, ale vacsinou len zmena zivotneho stylu, viac oddychu a pohybu, dostatok spanku, doplnanie vitamínov a podobne nestaci.... Kazdemu jednemu by som priala, aby to zvladol takto jednoducho, ale zial niekedy je to beh na dlhe trate 💞🍀a ked si myslia, ze uz je to ako tak na spravnej ceste, tak pride nieco co im zas podkopne kolena.
Ja užívam Paretin u niekoľko rokov a pomohol mi keď mi bolo najhoršie.bohuzial ho neviem vysadiť aj keď by som.velmi chcela...už je telo navyknute a keď nezoberie liek cítim sa horšie. Ak náhodou mate paretin ktorý nepotrebujete,momentálne je výpadok....odkúpila by som od vás
Z AD-čká nebudeš utlmená,ale Xanax je alprazolam,návykový liek,na krátkodobé užiťie.To aj ja som odmietol,ked mi to chcel psychiater vypísať.
Inak na AD-čkách fungujem už 18 rokov,normálne ,pracujem,a nikto by na mňa nepovedal,že mám psychické problémy.
Xanax už nikdy viac. Bola som na ňom doslova závislá a zbaviť sa ho, bolo najhoršie peklo, priala som si umrieť. Pri predstave, že si ho mam opäť dat, sa mi dvíha žalúdok a pociťujem paniku. Ostala som iba na AD Escilatopram.
Ma niekto na predaj paretin
Ahoj ak neuzivas paretin a mas ho este doma by som ho kupila od teba ja ho beriem uz 12r a je vypadok neviem ho zohnat na sk
@martinkadarinka Zdravím vás, podarilo sa vám zohnať paretín?
Mne včera predpísal lekár a malí ho v lekárni.
Ahojte prosím vás keď ste začali užívať Paretin nebolela vás stále hlava ak áno prešlo to potom užívam ich 30 dní.
@luccija dobrý večer. Mate osobnú skúsenosť s paretínom? Mám 23r a pred pár dňami mi ho psychiatrička predpísala… mám však veľke obavy z nevoľnosti (to je vlastne aj dôvod liekov, mám extremne panicky strach zo zvracania a panické strachy sa mi velmi pohoršili, chytajú ma vonku, v aute, doma, po jedle…. Mam veľmi malu váhu, no liekov sa veľmi bojím. Prave kvoli tomu ci to zvladnem
@staypositive ahoj, ja uzivam paretin. Pre mna su to najlepsie AD. Mala som uz viacero druhov a tieto su uuuplne super 🙂 konecne neriesim v hlave tolko blbosti ako predtym, ja som spokojna 🙂
@mimirka32 dobrý večer, chcem sa spýtať ohľadom paretinu, ako vám bolo na začiatku keď ste ho začala užívať, ja týždeň beriem a už som z tých liekov Asi mimo, nemyslím paretin ale vystriedala som viac a bez ucinku
@michaelamala21 mne z paretinu praveze nebolo nic, len som bola unavena. To byvam este aj teraz. Ale inak mi aj rychlo zabral. Fakt tieto lieky mi sadli najviac, predtym som tiez vyskusala aj ine a neucinkovali tak ako paretin

Ahoj tu je hlavna otazka aku Ti stanovila dg psychiatricka. Ak Ti bezne dostupne veci ako mg, draslik, zmena životného štýlu atd nepomahaju, je dobre zamysliet sa, ci tie lieky na uspesne zvládnutie týchto stavov nie su naozaj potrebné. Zial niekedy nech sa clovek akokolvek bráni užívaniu daných liekov jeho stav to niekedy naozaj vyzaduje. Drzim palce. Niekedy to nieje len o tetanii