Antidepresíva počas dojčenia
Prosím, aké antidepresíva sú vhodné počas dojčenia? Fakt som na tom psychicky už velmi zle.
najlepšie žiadne...
@deti95060810 to nie je pravda ad užívajú ženy v tehotenstve aj pri dojčení.
@226lenka lekár ti poradí on vie, ktoré mozes ..môže byť, že povie, že ukončiť laktaciu, ale kamarátke povedal, že, ak má mat kvôli tomu výčitky atď, tak sa nemusí obávať a brať lieky.Tusim bral sertralin?Vždy sa berie prínos pre matku ako dieťa čo má prednosť.Lieky môže predpísať aj obvodná, ale radšej by som išla k psychiatrovi
@226lenka lekár ti poradí on vie, ktoré mozes ..môže byť, že povie, že ukončiť laktaciu, ale kamarátke povedal, že, ak má mat kvôli tomu výčitky atď, tak sa nemusí obávať a brať lieky.Tusim bral sertralin?Vždy sa berie prínos pre matku ako dieťa čo má prednosť.Lieky môže predpísať aj obvodná, ale radšej by som išla k psychiatrovi
@luccija bohužial užívajú
@luccija jasné a potom keď začnú problémy tak prvá otázka pediatrov - "maminka aké lieky ste užívali v tehotenstve popr. v období kojenia " ....
máme skúsenosť v blízkej rodine. to je prvé po čom lekári idú... 😉
Prepac ale to je otazka na Dr. Je Ti zle? Smer odbornik a ten Ti da nieco co Tvoj stav vyzaduje a zaroven dovoluje.
Žiadne lieky (antidepresíva) sa počas kojenia neužívajú. Ak je matka na tom zlé, ukončí sa dojčenie a nasadia sa lieky. O tom musí rozhodnúť odborník.
@226lenka ja som brala seroxat a dcéru dojcila 2 roky
Žiadne lieky (antidepresíva) sa počas kojenia neužívajú. Ak je matka na tom zlé, ukončí sa dojčenie a nasadia sa lieky. O tom musí rozhodnúť odborník.
@januska172 nerozprávaj prosím ťa hlúposti
e-lactancia.org
Je uplna hlupost tvrdit, ze sa pocas dojcenia nemozu uzivat antidepresiva. Sertralin je asi najpouzivanejsi pocas dojcenia, vyhladaj dobreho odbornika.
najlepšie žiadne...
@deti95060810 bohovsky si jej poradila. Asi keď už cíti, že je zle, tak liečba je určite potrebná. Najlepšie žiadne vie asi každý. To jej písať nemusíš.
@luccija jasné a potom keď začnú problémy tak prvá otázka pediatrov - "maminka aké lieky ste užívali v tehotenstve popr. v období kojenia " ....
@deti95060810 to je tvoj názor netreba ju zneistovat, keď sa cíti psychicky zle.Lekar jej povie či má zvážiť kojenie
@deti95060810 to je tvoj názor netreba ju zneistovat, keď sa cíti psychicky zle.Lekar jej povie či má zvážiť kojenie
@deti95060810 lebo jej radíš hlúposti.
koniarova,vy musíme mať titul z gynekológie a z psychiatrie ,že nás poučujete
@anonym_5b89f3 a ty čo jej radíš?
@anonym_5b89f3 vieš ty, čo znamená , keď niekto napíše, že je na tom už ozaj psychicky zle? A ešte k tomu má malé dieťa? Čo ma robiť? Zázračné čakať, že sa jej polepší samo?
@deti95060810 lebo jej radíš hlúposti.
@koniarova a ty možno ešte väčšie.. je na lekárovi čo jej doporučí...
@koniarova a ty možno ešte väčšie.. je na lekárovi čo jej doporučí...
@deti95060810 presne tak. Ale ty si jej z fleku napísala, že to, že chce brat lieky nie je dobré. Absolútne si ju zneistila. Mala si jej napísať presne to, čo teraz mne. Že to je na lekárovi.
Ale nemusíte sa tu prosím vás hádať. Viem že najlepšie sú žiadne lieky, počas dojčenia, ale na druhej strane ešte nie som pripravená odstaviť dieťa. Má 7 mesiacov.
Ale nemusíte sa tu prosím vás hádať. Viem že najlepšie sú žiadne lieky, počas dojčenia, ale na druhej strane ešte nie som pripravená odstaviť dieťa. Má 7 mesiacov.
@226lenka vobec ho nemusis odstavovat, ak to sama nechces - nenechaj si to nikym nahovorit! Navyse 7m dieta uz nie je malilinke babatko, takze uzivanie liekov, ktore prechadzaju do mm minimalne alebo vobec, je este bezpecnejsie. Riad sa databazami, ktore sa venuju specificky bezpecnosti liekov pocas dojcenie - e-lactancia.org alebo lactmed.
@226lenka najlepšie bude obrátiť sa na odborníka on ti už poradí
@deti95060810 lenze Ty nechces pochopit, ak je to nutne, tak by ich uzivat mala. Potom tu citame, ako sudia poniektore mamicky take zeny, co ublizia sebe alebo dietatu. A mohlo sa tomu zabranit...
Urcite su lieky vhodne aj pri dojceni. Dojcenie nemusi vzdy zhorsovat depresie, uzkosti. Prave naopak.
Ja som musela sice brat ine lieky, nie moc kompatibilne s dojcenim, ale davky boli minimalne, tak mi povolili. Tiez som nebola pripravena odstavit a uz vobec nebolo pripravene dieta.
Pri prvom dietati som mala PD, predpisali mi Sertralin.
Ja som ich ale nakoniec nebrala, mne stacilo skvalitnit spanok, odpocinut si.
Stale chytam depresivne stavy, ked malo alebo zle spim.
@anonym_5b89f3 vieš ty, čo znamená , keď niekto napíše, že je na tom už ozaj psychicky zle? A ešte k tomu má malé dieťa? Čo ma robiť? Zázračné čakať, že sa jej polepší samo?
@koniarova nechapem tieto "rady" a potom tu budu sudit mamicku, co ublizi sebe alebo dietatu, ze oni by ju ani matkou nenazvali. Hnusne volaco, ako sa bagadelizuju psychicke ochorenia. Ale ze strasne!
Tak ako tu apeluju na nutnost sexualnej vychovy, tak poniektorym by bodlo, aby sa poducili aj o psychickych ochoreniach, nie ako sa docitame, ze "ja nemam cas na depresie", chce sa mi z nich 🤢.
@koniarova nechapem tieto "rady" a potom tu budu sudit mamicku, co ublizi sebe alebo dietatu, ze oni by ju ani matkou nenazvali. Hnusne volaco, ako sa bagadelizuju psychicke ochorenia. Ale ze strasne!
Tak ako tu apeluju na nutnost sexualnej vychovy, tak poniektorym by bodlo, aby sa poducili aj o psychickych ochoreniach, nie ako sa docitame, ze "ja nemam cas na depresie", chce sa mi z nich 🤢.
@nevenka presne. Ale rada,že stačí myslieť pozitívne.. 🤦🤦
@226lenka brala som počas dojčenia sertralin, uplne od začiatku dojčenia a všetko je úplne v poriadku 🙂

najlepšie žiadne...