icon

Ako resetovať apnoe monitor pre novorodenca?

mey8
1. dec 2023

Zdravím, riešil už niekto konfiguráciu respektíve reštartovať ie apnoe monitoru? Pred 2 rokmi som kdesi čítala že to vedia urobiť v lekárni, že odovzdáte v lekárni-oni to niekam pošlú q za nejakú dobu to je resetnute pre novorodenca.
Máte s tým skúsenosť niekto?

kacena4
1. dec 2023

to pocujem prvykrat

mey8
autor
1. dec 2023

@kacena4 ja viem ze keď som to kupovala pre syna tak som to čítala, (lebo monitor je fajn do 3 rokov zivota) a pokiaľ by prišiel novorodenec tak by sa to malo zresetovat
.... aspoň tak si pamätám....

paciko9
1. dec 2023

@mey8 ano treba ho prekalibrovat. Viem,ze niekedy to robili v DR. MAXOVI. Ale mali by to urobit aj zdravotnych potrebach.

anavixy
1. dec 2023

Monitor dychu sa NEkalibruje. Kalibruju sa len pristroje ktore nieco meraju, co monitor dychu nerobi. Monitor dychu netreba kalibrovat (hoci ano, hovori sa to, je to hlupost), ale uplne vymenit dosku po niekolkych rokoch (po kolkych zalezi asi od vyrobcu, malo by to byt uvedene v manuali). Napr Babysense po 2 rokoch od prveho pouzitia. V servise ti maximalne skontroluju funkcnost.

janababana
1. dec 2023

@mey8 ano, ak je to monitor dychu pozrite si kde mate (po)zarucny servis. Za poplatok vam ho nakonfiguruju (aspon v pripade nasej znacky to tak je).

janababana
1. dec 2023

@anavixy prosim odkial mate tuto info? Lebo mne presne pre babysense povedali nieco ine. Preskusanie a nastavenie (presny vyraz si nepamatam) bolo za poplatok ale za podobnu cenu ponukali repasovanu dosku

anavixy
1. dec 2023

@janababana z manualu a z dalsich zdrojov odkial cerpam info (pracujem na novorodeneckom kde monitory vyuzivame aj poziciavame), kazdopadne ani v cenniku nemate nic take ako “kalibracia” ci ine nastavovanie, to sa proste s monitormi dychu nerobi…

janababana
1. dec 2023

@anavixy dakujem pekne za odpoved. Tak mozno ak nemocnica tie podlozky vyradi, tento servis ich “repasuje” a ponuka dalej.