icon

Arogantné správanie zdravotníkov

3. aug 2021

Bolo to zlé ale teraz to je este horsie a horsie .Clovek ,ktory ma za sebou tazku operaciu a ide si pochodit kazdy mesiac maraton kontrol od nemocnic cez ambulancie atd ...s vysledkom ze vsade kde pride zacina to tym ked otvori pani tetusa asi zdrav.sestra dvere a zacne na vas vrieskat , a tam sa to len začína ,nasleduju dalsi a dalsi zdravotnici....boze kde sa tento svet podeje
.Zdravotnikom by do povolania mali robit povinne pravidelne psychotesty. Pracuju aj s ludskou dusou nielen telom.

Strana
z3
beronsche
4. aug 2021

@lesana25 jaaj, tak toto bol problem! Takze pekne pozdravit, poprosit, podakovat... Dik za radu, som to netusila! 😉

ops.. moment, rozmyslam, ze co sa stalo naposledy, ked som sa po prichode na objednany ukon sice pekne pozdravila aj sa usmiala, ale aj tak na mna sestricka vybehla, ze co tam robim, ked ona ma objednala na iny den, ze vraj "treba davat pozor a nie si behat po dr., kedy sa mi zachce... Az na to, ze vzapati zistila, ze chybu urobila ona a sice jej zahorela tvar rozpakmi, slovka "prepacte" som sa nedockala...

Ale zase aby som len nekritizovala, teraz sa mi nakopili navstevy lekarov, tak aj zazitky z ambulancii a fakt vacsina su normlani, slusni ludia, ktori sa aj normalne slusne spravaju!

asfodelka
4. aug 2021

Tvrdenie ze vsetci zdravotnici su arogantni je asi take pravdive ako to, ze vsetci knazi su pedofilovia. Proste ludsky faktor. Ak by sa ten isty clovek zamestnal ako nieco ine, bude stale taky isty. Vzor:
V jeden den som bola s detmi na vysetrenie u 2 dr na koznom. Ta prva mala prazdnu cakaren, polhodinu ani noha, potom vysla, poprosila som ju o vysetrenie, vraj sa mame objednat. Vravim jej, nemate tu nikoho, ci nas nevezme. Navela vzala mensieho, vraj starsieho mam objednat(mali rovnake vyrazky), vraj odkial sme.. ohundrala ma ze nasu dedinu nerobi.. velmi velmi skaredo so mnou rozpravala. Tak som jej povedala ze jej teda dakujem, ze som k nej roky chodila, lebo som sa tam dobre citila. Prestahovali sme sa a ja si teda najdem ineho lekara. A odisli sme.
Volala som inej dr., cislo mi dala svokra. O par ulic dalej, vraj nech prideme. V cakarni ludia, raz dva sme prisli na rad. Jedna zlata sestricka, a uzasna pani doktorka. S pochopenim pre deti. Velmi empaticka, vsimla si ze mam po porode pigmentove flaky a napisala lieky aj mne. Jedna basen ❤

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
beronsche
4. aug 2021

@asfodelka ano, presne tak, ide o ludsky faktor!
Ale ak bude verejnost tych, co takto zlyhavaju stale obhajovat a ospravedlnovat, nic sa nezmeni .. . A to je na tom to smutne.. ☹

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
naobedbuduspagety
4. aug 2021

Som častým návštevníkom pohotovosti naposledy som tam bola v piatok. Mladá lekárka, ktorá má vyšetrovala úžasná. Milá, všetko vysvetlila dlho ma držala v ambulancii kým všetko skontrolovala, dokonca si zavolala na konzultáciu staršieho kolegu, sestrička rovnako mladá ochotná, usmiata. Sestra na izbe kde som ležala kým mi podávali infúzie rovnako ochotná. Keď som ju požiadala o napravenie postele bez akýchkoľvek rečí, k ostatným pacientom sa chovala veľmi pekne a milo. Väčšinou starší ľudia tam boli, oslovovala ich "zlatíčko, anjelik" pribehla vždy keď niekto požiadal aj kvôli totálnej banalite. Mala som dobrý dojem. Z týchto návštev nemocnice mám pocit, že mladí lekári, ktorí nastúpili sú úplne inej povahy. Zatiaľ všetci milí a slušní.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
beronsche
4. aug 2021

@viktorka48 uz zatvrdnuti hulvati by sa nezmenili.. Ale ak by taketo spravanie nebolo akceptovatelne, tak nova generacia lekarov a sestier a zdr. personalu by si uz nedovolila zajst tak daleh...

naobedbuduspagety
4. aug 2021

@viktorka48 áno so staršími pracovníkmi mám aj ja sem tam nepekný zážitok, ale s mladšími sa mi to fakt asi ešte nestalo. A veľmi dobré skúsenosti mám práve s tými lekármi z Ukrajiny. Tu v nemocnici ich pracuje dosť, a sú to jedny zlatíčka pre mňa. Ochotní a trpezliví

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
4. aug 2021

@viktorka48 😳😳😳 A ty si akoze mlcala, alebo co? Ved to je sexualne obtazovanie ako vysite. Staznost na lekarsku komoru, ale okamzite.

suge
4. aug 2021

Napíšem vlastnú skúsenosť, so sebou.😄 Ja som vydržala byť úžasnou sestričku čosi cez desať rokov hneď po vš. Horela som, vyhorela a odišla. A tak to je s mnohými inými sestričkami. Tiež vyhoria, no nie všetky odídu.😉

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
magdi21
12. okt 2025
@beronsche

ak budeme taketo spravanie spolocensky tolerovat a este ho obhajovat, nikdy sa to nezmeni..
a tu neostoji ani argument, ze robia za troch, ani argument, ze sa stretavaju s arogantnymi ludmi, ktori ich vyrusuju(!) .. ak sa niekto sprava ako hulvat a chyba mu pri kontakte s ludmi aspon elementarna slusnost, tak tam nema co robit..
ci by to bolo v poriadku aj ak by vrieskali po ludoch vsetci, ktori sa s ludmi v ramci roznych zamestnani stretavaju?

autorka - posmesne oslovenie "tetusa" tiez velmi nekoresponduje so slusnostou..

@beronsche verím, že sa nájde v každej profesii zopár neuctivych ľudí...Som zdravotník, máme toho veľa a napriek tomu sa správam k pacientom slušne. Bohužiaľ ale prístup niektorých pacientov je aj k nám zdravotníkom neprístojný. Vtedy netreba očakávať, že bude človek až taky milý. Prestávajú sa používať" čarovné" slovíčka, prosím a ďakujem. Dostávame často príkazy a dodatky o tom aké máme povinnosti. Verte, nepočúva sa to dobre. Časté sú aj zmienky o našich" vysokých " platoch...Verte, že také vysoké nie sú... Výplaty nám hlavne robia nadčasy, víkendy, nočné zmeny a sviatky. Častokrát nie sme doma spolu s rodinami aj keby sme chceli, je nás malo. Ak niekto vypadne/ ochorie, musíte ísť do služby miesto neho, nikoho to neteší. Je to časovo náročná práca, človek je unavený ale napriek tomu sa ju snaží vykonávať s láskou. Áno vybrali sme si ju, ale tak ako by mal byť vybavený dávkou trpezlivosti zdravotník, tak i samotný pacient. Takže musí to byť obojstranné. Všetci sme len ľudia.

Strana
z3