icon

Potrebujem po artroskopii nohu bandážovať?

rinnela
6. feb 2024

Zdravím, som 12 dní po operacii menisku. Po 7 dňoch mi lekár vybral stehy a predpísal ďalšie bal. FRAXIPARINE 0.6. Ordinuje 1 deň v týzdni kde som bola naposledy na kontrole. Iný kontakt nemá. Zabudla som sa opýtať, či si musím sťahovať nohu obväzom po celý čas kým si pichám Fraxi. Máte niekto radu? Vopred ďakujem.

eminaaaa
6. feb 2024

@rinnela tiež som po OP kolena mne doktor kázal si dávať obväz na noc dole aby svaly neochabli. Tiež som si pichala Fraxiparine 0.4 ml.

120898ka
6. feb 2024

@rinnela ja som tiež obvazovala iba keď som pichala a na noc dole

rinnela
autor
6. feb 2024

@eminaaaa ano to viem ze na noc dole. Iba ci musim az do vybratia Fraxi obväzovať..t.j. cca 20 dni..

eminaaaa
6. feb 2024

@rinnela mne doktor vravel že nie

rinnela
autor
6. feb 2024

@120898ka Nad kolenom mam opuch..pri kontrole mi ťahal Dr. vodu z kolena. Strašna bolesť..Dávam aj gelovy obklad aj cvicim..Skusila som aj babske recepty..Nechcem tu bolesť už zažiť. Viac to bolelo ako po operacii koleno.

rinnela
autor
6. feb 2024

@eminaaaa neviem najst nikde na nete ci fakt..a všetko bolo v poriadku?

120898ka
6. feb 2024

@rinnela to neviem poradiť ja som mala 2 krat operovane vodu som nemala vobeca opuch odstupom času zmizol mala som aj tabletky na to ale nebrala som ich a ani som nejako extra nechladila

120898ka
6. feb 2024

@rinnela a prečo tak dlho fraxi ja som pichala max 10 dni pri prvom iba 7

eminaaaa
7. feb 2024

@rinnela mne z kolena ťahajú vodu skoro každý deň tiež mi na to dal lieky hádam to nejako ustúpi

rinnela
autor
7. feb 2024

@eminaaaa Každy deň punkcia? Mňa to bolelo. Snažim sa tomu vyhnuť.

rinnela
autor
7. feb 2024

@eminaaaa aké lieky vám predpísal? Kúpila som si wobenzym..Predpísal mi Novalgin..ale ten tlmí bolesť..v letáku nepíše protizápalový...

eminaaaa
7. feb 2024

@rinnela áno bohužiaľ každý deň... No mne dal kvôli hnisu a zápalu antibiotiká

rinnela
autor
7. feb 2024

@eminaaaa Neda sa to umrtviť nejakym lidokaínom ? Ranu mam zahojenú..tam problém nebol..len ten opuch nad kolenom trva dlho..koleno ohnem do praveho uhla ale citim tam tlak..inak to neboli..asi zapal nemam..tú punkciu robi tak ze zavedie ihlu medzi klby v kolene a tlaci ked taha vodu..vytiahol 40 ml..zatlacil mi na miesto kde šil meniskus..az som skrikla od bolesti...Mam pocit ze to nie su lekári ale mäsiari...🤦‍♀️

eminaaaa
7. feb 2024

@rinnela áno ja mám to koleno už tak opichane že to strašne bolí

rinnela
autor
7. feb 2024

@eminaaaa hrozné🤕 Z čoho je ten zápal?

rinnela
autor
7. feb 2024

@rinnela Kupila som si sťahovacie pančuchy namiesto obväzov kvóli Fraxi..tam mi pani poradila nech si dávam na obe nohy..no neviem..Lekár čo ma operoval na súkr.klinike, ordinuje len vo štvrtok a nedá sa mu dovolať iné dni. Keby niečo mám ísť na urgent. Tam nevkročím..lekári 30 roční a bez praxe...zlá skúsenosť.