icon

Artroskopia bedrového kĺbu - skúsenosti

gabikamacikova
26. dec 2022

Ahojte, máte prosím niektorá skúsenosti s ASK bedrového kĺbu? Čaká ma to o mesiac a rada by som vedela, čo ma približne po tom čaká....budem vďačná,ak sa mi niekto ozve...

Strana
z6
janka4620
6. máj 2023

Gabika, už máš po zákroku? Bola to ASK a kde a kto Ti to robil? Ako si to zvládla a ako sa dnes citis?

gabikamacikova
autor
7. máj 2023

@janka4620 Ahoj Janka, bola som na začiatku februára v Košiciach 😅 a operoval ma MUDr.. Varga. Bolo to celkom ďaleko na môj vkus (bývam vedľa teba). Dalo sa to vydržať, na druhý deň po operácii som išla domov, prvý mesiac nemecké barle a zakázali mi stúpať na tú nohu, potom francúzske barly a záťaž 50%. Teraz už chodím,len musím zamakať na cvičeniach,keďže som bola nedávno u fyzio lekárky a mám okrem operovaného kĺbu posunutú panvu, zlé držanie tela atď. Ten kĺb ešte občas pobolieva,ale myslím,že to bude ok. Čo sa lekára týka,tak špička, ale! Majú toho podľa mňa veľa a následne keď potrebuješ niečo od lekára,nevieš sa dovolať a na mail neodpovedá,čo je za mňa veľké mínus a škoda 😕 Dal mi termín kontroly na 30.5.,tak uvidím,čo mi povie...

janka4620
7. máj 2023

Gabika , ďakujem Ti. Ty si mala asi iný problém. Ja mam navrhnutú výmenu bedroveho klbu od ortopeda. Nie som ešte 100% rozhodnutá, lebo sa bojím najmä stavu pooperačného. Neviem na ktoré pracovisko je najlepšie sa obrátiť.
Prajem Ti úspešnú rehabilitáciu a skoré navrátenie do plného života. Jana

gabikamacikova
autor
9. máj 2023

@janka4620 mne prišívali labrum a obrusovali stehennú kosť kvôli výrastku. Ale veľa ľudí tam chodí aj na výmenu... myslím,že aj to ma časom čaká,keďže mám artrózu III.stupňa...drzim palce ✊

martinkamm
5. okt 2023

@gabikamacikova dobry den...ja sa mam na tuto operaciu objednat tak som zvedava kde...ale nasla som blizsie k nam Trnavu tak zavolam...a aj sa to zlepsilo???bolesti a tak???mne idu lebo mam koxartrozu 2.st.a potrhane cosi...ze ako meniskus kolena tak mi to vysvetlil...napises mi prosim ake to cele bolo a aj potom ci sa da fungovat a tak???dakujem

gabikamacikova
autor
5. okt 2023

@martinkamm Ahoj, no mám stále bolesti,ale podľa mňa musím zamakať na posilnení svalstva... nakoľko bolesti sú skôr nervového pôvodu tým,že nohu tak nejak podvedome šetrím a tým pádom mám na nej oslabené svalstvo....

martinkamm
5. okt 2023

@gabikamacikova je to neskutocne obmedzujuce ja zvazujem ci ist ci neist pretoze su dni kedy je super a potom zasa dni kedy kvoli bolesti kracam cez slzy..

anci23
25. jún 2024
janka4620
25. jún 2024

Gabika od môjho príspevku a rozhodovania ci podstúpiť výmenu bedroveho mlbu pretieklo už dosť vody. Verím že ty si už v poriadku a na bolest už zabudla.
Ja za ten uplynulý čas som absolvovala zlomeninu členka, trombózu i emboliu aj výmenu bedroveho klbu. Som 3 mesiace po operacii, citim sa s kĺbom v pohode a tak to vlastne je od samej operácie. Chodím už bez barli, som úplne bez bolesti bedroveho klbu. Zvládam domacnost, záhradu i spolocenske aktivity. Ak budeš nútená k výmene pristúpiť, neobávaj sa, dá sa to v pohode zvládnuť, To nemôžem povedať o zlomenej nohe.... S pozdravom a želaním pevného zdravia Jana

anci23
21. júl 2024

Dobrý deň ako sa cítite mate ešte bolesti?

gabikamacikova
autor
21. júl 2024

@anci23 operácia nepomohla :(

anci23
22. júl 2024

@gabikamacikova to mi je ľúto

badox
2. sep 2024

@gabikamacikova zdravim Gabika
Ja som skoro 2 tyzdne po operacii, presne rovnaky problem ako pisete Vy. To ste ma zarazili ze nepomohlo.. ach ☹
Ale ine som sa chcela spytat, neviem nic k tomu vygooglit, ale od operacie mam stale take znecitlivene resp. trpnuce vonkajsie pohl. organy. Mate podobnu skusenost? Preslo to? Pripadne mi napiste spravu. Dakujem moc

gabikamacikova
autor
2. sep 2024

@badox ja som tento problém nemala,ale mám pocit, že ma na to lekár pred operáciou upozornil,že môže to po operácii nastať...malo by to časom zmiznúť...

emerald114
2. feb 2025

@badox dobry deň chcel by som sa opýtať ako ste natom či máte stále bolesti a či operácia pomohla?...ja som 10 týždňov po laparoskopii ľavého bedrá kde mi odstraňovali výrastky obrusovali a ošetrovali zdegenerovane labrum koxartroza 1-2 a stále mám bolesti pichanie pálenie vyrážajúce až do sedaceho svalu dok povedal že to bude ok dostal som 2 hyalurónovokolagenove injekcie z mesacnim odstupom ale nepomohlo aj banujem že som do toho išiel bolesti sú väčšie ako pred operáciou

gabikamacikova
autor
2. feb 2025

@emerald114 zdravím, mne tiež žiaľ nepomohla ASK. V marci mam termín na totálnu výmenu kĺbu a dúfam,že už bude dobre. Vrátili sa mi tie výrastky a aj bolesti ...

emerald114
2. feb 2025

@gabikamacikova ale ako ste písali mali ste artrozu 3 stupňa čo už samo o sebe je veľké poškodenie....ja mám zatiaľ len medzi 1-2 ale bol tak veľký výrastok a to obrusovanie... bolí ma to stále doktor sa k tomu moc nevyjadroval v Ružomberku to ide ako na bežiacom páse chcel som len vedieť či je to normálne ťa bolesť štípanie a pálenie.... ďakujem za odpoveď

badox
3. feb 2025

@emerald114 Ja mam zatial stale mierne bolesti, ale v slabine. Mam aktualne po kupelnej liecbe, zlepsilo sa to, mam zasobu cvikov, co treba cvicit, posilnit ochabnute svaly, ale aj mat v poriadku chrbat. To ma prve napadlo, ked pisete ze vam bolest vystreluje, ci nemate aj s chrbticou nejake problemy. Ja som take bolesti nemala, alebo ked tak len sem-tam nieco neobvykle, skor sa mi po operacii objavilo trpnutie tej nohy. Palenie stipanie moze byt aj spojene s jazvami, pracujete s nimi? Nemali by byt "prilepene" a zavtrdnute. Kupelnu uz mate za sebou?

pupidu9
3. feb 2025

@gabikamacikova Dobrý deň, o týždeň ma tiež čaká ASK bedrového kĺbu, mám to isté - prišívanie labra a obrusovanie kostnej cysty. Po prečítaní týchto komentárov mám obavu, či to pomôže. Som športovo založená a boľavý kĺb mi robil problémy, obmedzovalo ma to pri určitých cvikoch a bolesti po turistike a behu. Mám tiež začínajúcu artrózu - 1st. Odporučili mi túto ASK operáciu - tiež Košice a MUDr. VArga. No teraz neviem, či som urobila dobre. Zostáva mi len veriť, že mi to pomôže. Ak sa môžem opýtať, aké ste mali rehabilitácie a ako často? A kedy ste s nim začali po operácii? ďakujem za odpoveď Jana

gabikamacikova
autor
3. feb 2025

@pupidu9 Dobrý večer Janka, nezúfajte, vám možno táto operácia pomôže. Počula som,že veľa ľuďom pomohla. Ja som mala rehabky tuším hneď, no nepamätám si,ako dlho. Najhoršie boli tie prve týždne, keď som na nohu nemohla stúpať...Držím palce a verím,že Vám to pomôže a budete čoskoro fit 🙂

gabikamacikova
autor
3. feb 2025

@emerald114 pálenie som nemala,skôr občasnú náhlu ostrú bolesť pri určitom pohybe...

emerald114
3. feb 2025

@gabikamacikova áno to som mal aj ja v oblasti slabín ale to ma už prešlo iba pichanie štípanie z vonkajšej strany hlavne po záťaži

emerald114
3. feb 2025

@badox slabina je ok mne to ide skor od tej jazvy veľkéj 2krat2cm neni stvrdnutá dosť nepríjemné po záťaži kúpeľňa liečba žiadna ani mi nebola odporúčaná rehabilitácie som absolvoval hybnost je výborná mám kontrolu tento týždeň len stále pretrvávajúce štípanie a pálenie zvažujem že ako samoplatca absolvujem mr vyšetrenie ak mi ho neodporuči neurológ u ktorého mám termín v polovici februára

pupidu9
5. feb 2025

@gabikamacikova Ďakujem za povzbudivé slová, snažím sateda byť pozitivna😊 Ešte sa chcem spytat,ako dlho po operácii ste nemohli vôbec stúpať na tu nohu? A ešte by ma zaujímalo či vám navrhli aj kúpeľnú liečbu? Vďaka za info..

gabikamacikova
autor
5. feb 2025

@pupidu9 nepamätám sa presne,ale myslím, že dva týždne vôbec, potom som postupne zaťažovala. A áno,kúpeľná liečba mi bola ponúknutá, žiaľ som na ňu nemala rodinné a časové kapacity.🙃

pupidu9
6. feb 2025

@gabikamacikova ďakujem za info😊

ivanadurciova
31. mar 2025

@gabikamacikova @ pupidu9 dobrý deň, prosím Vás ja už som zúfalá už sa to vlečie dlho. Každemu doktorovi sa objednať atď. Mali ste prisívané labrum ja tam mam tiez trhlinu 6.6mm. Neviem aku ste mali vy. Nic ine tam nemam. Neviete mi poradit aj dojtira bližšie ako Košice? Alebo aspon treba ist hned p.Vargovi osobne? Ďakujem za info.

pupidu9
31. mar 2025

Dobrý deň, mne mudr. Vargu odporučil môj ortopéd, dal mi na neho tento kontakt: https://www.drmarosvarga.com/ , kde sm si s ním objednala online konzultáciu a na tej sme si hneď dohodli operáciu. Ale posielala som mu na email predtým dokumenty od ortopéda a výsledky vyšetrení. Skúste sa s ním spojiť online a dohodnúť sa na postupe. Mám 6 týždňov po operácii a už chodím bez barlí, zatiaľ nemôžem behať, skákať.. Mám rehabilitácie - cvičenie aj magnetoterapiu a cvičím od prvého dňa po operácii a mi odporučili a myslím že to bude ok.

pupidu9
31. mar 2025

@ivanadurciova Neviem odkiaľ ste, ja chodím Mudr.Petrikovi do Holíča ale tiež sa tam objednáva až tak za 3-4mesiace.

gabikamacikova
autor
31. mar 2025

@ivanadurciova ako píše @pupidu9 ,odporučil mi ho môj ortopéd v Galante, dohodla som si on-line konzultaciu a potom operáciu. A áno, komunikácia je o nervy, aspoň v mojom prípade bola 🙄.

Strana
z6