Artroskopia bedrového kĺbu - skúsenosti
Ahojte, máte prosím niektorá skúsenosti s ASK bedrového kĺbu? Čaká ma to o mesiac a rada by som vedela, čo ma približne po tom čaká....budem vďačná,ak sa mi niekto ozve...
@gabikamacikova aj mne hned ortoped košice ale pre mna je to ďaleko. Kolko ste mali rupturu? Som z toho trosku zaskocena ze operacia hned, ja mam bolest ako kedy tri dni boli potom aj dva dni nic a potom zas az tak k vajecnikom to ide na tej strane bola som aj na gynekologii tam je vsetko ok. Ja sa bojim ze ci operacia pomoze. Mam tam len tu trhlinku nic viac. Ale obmedzuje to lebo nemozem si zacvicit ako som si ja rada sem tam atd. Mam potom na tu nohu riadnu svalovku vacsiu ako na druhej a hlavne nevydržím nič hneď je presilena.
@gabikamacikova @pupidu9 prosim dievčatá dajte mi viac info na to co som pisala
Ďakujem
@ivanadurciova Ja som mala labro utrhnuté skoro na 3cm a este aj paralabrálnu cystu, kĺb ma aj bolieval aj obmedzoval - dosť športujem. Som zo záhoria ale Vargu mi odporučil ortopéd, že je na tento druh operácie odborník, tak som išla až do Košíc. Verím, že to bude dobré. Aj na rehabilitáciach ma teraz pochválili, že rýchlo rehabilitujem. Online konzultáciu som tiež platila a aj v nemocnici ale chcem mať nohu ozaj v poriadku. Na ďalšie kontroly už chodím k môjmu ortopédovi, už nemusím do Košíc. Rehab.sestra z nemocnice v Košiciach bola veľmi ochotná, poskytla mi pri prepustení prvotné info ako začať rehabilitovať a aj mi potom poslala ďalšie cviky ako postupovať.. čiže nohu rehabiitujem už hneď od operácie.. neviem čo by vás ešte zaujímalo?
@ivanadurciova ja netuším, koľko som to mala natrhnuté, len viem,že prišívali labrum, obrusovali výrastky na stehennej kosti a robili chondroplastiku. Pokiaľ nemáte artrózu a nerobia sa vám výrastky,tak by vám to malo pomôcť. Mne sa výrastky vrátili, preto som išla na kompletnú výmenu kĺbu nakoniec...
@pupidu9
A to ste mali dost ja mam len 6.6mm a hned ze operovať nič ine na magnetickej nemam ziadny iny problem. A od konzultacie vam dal operaciu kedy? Preto chcem este inde sa popytat ved tak malinko utrhnute sa musi operovat mi to nejde do hlavy. A to ste mali uraz ked tolko odtrhnute? Aj v nemocnici ste u neho platili kolko? Dakujem moc za info
@gabikamacikova nemam nic len natrhnute labrum. Nic na MR neni. Tak som trocha mimo ze len toto som Vargovi napisala a hned ze prisit. Ved to mi tam viac sa poskodi operaciou pomaly ked tu malinku ranku prisiju.
@ivanadurciova no ja od konzultácie asi 2,5mesiaca operácia. Tiež sa ma pýtali či som mala úraz ale nebola som si toho vedomá, aj keď dosť športujem.. možno len nejaký zlý pohyb. No mne vysvetlil celkom podrobne, že labro sa samo neprirastie a športom sa to môže zhoršovať, viac odtrhnúť, bude mi vytekať mazivo a potom by som si poškodila celý kĺb, nechcem ešte výmenu kĺbu, tak som si podala, že si to dám urobiť. Operáciou nič nepoškodia mam na povrchu len tri malinké ranky a ako hovorím, už teraz sa mi to zdá celkom dobré.. verím, že to bude úplne ok.
@pupidu9 to musela byt riadna bolest 3cm. Ja mam 6mm a citim to dostt niekedy az v bruchu aj akoby zenske veci. A niektorí den je to ok. Prosim vas to sa plati aj v ordinacii? Aj za operaciu či? Kolko ste boli v nemocnici? Behanie do kosic atd s barlami no ja neviem kolko krat ste tam uz bola?
@ivanadurciova
aj mne dr Vargu odporucil v Bratislave iny odbornik na bedra, skor mi to vychadza tak ze tuto ASK bedra robi len on. U mna to bolo presne ako pisu ostatni, on-line konzultacia a nasledne navsteva - tam ma este vysetril a potvrdil diagnozu RTG a dohodnutie terminu operacie. Bolo to cca pred rokom a najblizsi volny termin mal vtedy tak o 4 mesiace. Drzim palce.
@badox nie je sukromný? Neplati sa u neho či?
A aku ste mali diagnozu ked ste boli odporucena k nemu?
@ivanadurciova dobrý deň, v Košiciach som bola len raz -na operácii. Všetko som si dohodla pri online konzultácii,pred ktorou už som mu poslala výsledky z MRI a opis stavu od mojho ortopeda s doporučením na operáciu. Pri tej konzultácii sme si dohodli čo ešte treba k operacii a presný termín. Platilo sa v nemocnici pobyt na oddeleni (15€) a operácia (300€). My sme to urobili tak,ze sme si z mužom našli ubytko v Košiciach (dve noci), prišli sme deň vopred večer, ráno ma odviezol do nemocnice na príjem, zoperovali ma a druhý deň ma vyzdvihol ráno a šli sme domov autom. Viac som tam nebola, už len online ak bude treba, všetko riešim so svojím ortopédom tu v Holíči. Po 7 týždňoch už chodím do práce (som v kancelárii) a dochádzam ešte na rehabilitácie tu v meste. Chodím s turistickými paličkami.
@cukrik93 ja som od prvej online konzultácie s MUDr Vargom ohľadom operácie dostala hneď od neho termín o 2,5mesiaca.. či to pomôže ukáže čas, zatiaľ je to ok.. mne bolo povedané, že nieje operácia nutná ale ak si to nedám urobiť tak je pravdepodobné že sa nevyhnem výmene kĺbu, nakoľko to utrhnuté labro sa samo neprirastie a športom sa to bude zhoršovať a to prispeje k rýchlejšiemu opotrebovaniu kĺbu. Zvážila som a rozhodla sa pre ask. Lekár mi povedal, že som vhodný kandidát na výborný výsledok oeracie vzhľadom k veku, váhe a športovaniu. Môj ortopéd je veľmi uznávaný tu v okolí a dobrý tak mu verím, že to tak bude.
@ivanadurciova no.. kde sa dnes neplati, ze? Takze ano, online konzultacia bola 20€, pobyt v nemocnici uz nepamatam (ale na urovni), operacia 200€ (Za laket som v sukromnej dala 1000€, takze stale dobre)
Diagnoza obdobna - trhlina labra asi 2,5 cm, mala som nejake vyrastky na kostiach, takze to mi zbrusili a poskodene labrum prisili.
Ženy ja mam ešte taku asi blbú otázku,ale po akom čase ste po ASK začali sexualne zit s partnerom? 😁
@pupidu9 no je to dost 7 tyzdnov ja som na urade prace teraz tak ma ide porazit. A este ked sa ta operacia aj plati. Sila. A este ja to mam malilinke a tolko barle atd.Ake ste mali bolesti? Kde? Sli vam to az do brucha akoby vajecniky?
@pupidu9 ja mam 38. 🥲
@pupidu9 to gam povedal ze nemusi byt operacia? Mne hned na email operacia a barle napisal. A potom ze mozeme skonzultovat online. A to som mu len napisala ze to mam natrhnute6mm.
@cukrik93 nejak si to presne nepamätám,ale bolo to zo začiatku komické, nájsť tú správnu polohu,aby som nezohla príliš tú nohu 😅
@ivanadurciova ja mam 31 ale z bolestami sa trapim uz 6ty rok..
Ako viete aku velku mate tu trhlinu? Pretoze ja mam na MR napisane iba ze disrupcia labra..ale velkost tam nie je 🤔

@pupidu9 ja som od Trenčína. Takže veľmi ďaleko košice. Dnes som mu napísala a hneď odpísal. A hneď že operácia, myslíte že aj 6mm sa musi hneď operovať? A že ak mam skonzultovat s nim online jasné že za peniaze. To mi je take divne trosku smutne no.