icon

Artroskopia bedrového kĺbu - skúsenosti

gabikamacikova
26. dec 2022

Ahojte, máte prosím niektorá skúsenosti s ASK bedrového kĺbu? Čaká ma to o mesiac a rada by som vedela, čo ma približne po tom čaká....budem vďačná,ak sa mi niekto ozve...

pupidu9
9. apr 2025

@cukrik93 ja som cestovala SE-KE..sedela som v pololehu vzadu, opreta v rohu a operovanu nohu vylozenu krizom pred sebou a poobkladanu vankusmi...kedze po operacii som nemala bolesti dalo sa.. prvy mesiac som cvicila len doma,dali mi videa s cvikmi.. ked som zacala chodit do rehab.zariadenia,uz som mohla chodit s barlami aj stupat na nohu, dochadzala som busom...teraz chodim na magnet uz len s turistickymi palicami..

cukrik93
9. apr 2025

@pupidu9 fuuuha,no dakujem za info..tak som zvedava ako dopadnem ja

pupidu9
10. apr 2025

@cukrik93 držím vám palce,nech všetko dobre dopadne✊✊

cukrik93
11. apr 2025

@pupidu9 ďakujem ☺️

cukrik93
22. apr 2025

@ivanadurciova zdravim,vy kedy mate operaciu,ak teda idete? A ako ste komunikovali s doktorom Vargom? Mam uz vysledky MR a neviem ci cakat na kontrolu k mojmu orto alebo rovno konzultovat s Vargom.

cukrik93
26. apr 2025

Žienky prosím Vás ako ste sa spojili s Mudr. Vargom? Ja som pisala v utorok aj v stredu mail,skusila som oba co ma na nete a odpoveď dodnes žiadna 😔

badox
26. apr 2025
@cukrik93

Žienky prosím Vás ako ste sa spojili s Mudr. Vargom? Ja som pisala v utorok aj v stredu mail,skusila som oba co ma na nete a odpoveď dodnes žiadna 😔

@cukrik93 mne na mail sotva odpovedal aj ako pacientke po operacii. Otazka je co potrebujes. Ja som zacala s tym, ze som si s nim dala online konzultaciu, potvrdili sme si diagnozu, moznosti a rovno dohodli termin vysetrenia. Ak chces uz rovno termin na vysetrenie, alebo operaciu, asi lepsie kontaktovat nemocnicu oficialne na recepciu, aby ti oni dali termin.

pupidu9
26. apr 2025
@cukrik93

@cukrik93 ahoj, ja som pisala email,ze som na neho dostala kontakt od mojho ortopeda ohladom ask bedra, asi do dvoch dni mi odpisala nejaka jeho asistentka,aby som poslala lekarske spravy a dohodla si s nim online konzultaciu a na tej uz mi dal termin operacie..

cukrik93
26. apr 2025
@badox

@cukrik93 mne na mail sotva odpovedal aj ako pacientke po operacii. Otazka je co potrebujes. Ja som zacala s tym, ze som si s nim dala online konzultaciu, potvrdili sme si diagnozu, moznosti a rovno dohodli termin vysetrenia. Ak chces uz rovno termin na vysetrenie, alebo operaciu, asi lepsie kontaktovat nemocnicu oficialne na recepciu, aby ti oni dali termin.

@badox aha uf no tak teda som zvedava,v utorok idem svojmu orto z vysledkami a potom skusim este raz kontaktovat..

cukrik93
26. apr 2025
@pupidu9

@cukrik93 ahoj, ja som pisala email,ze som na neho dostala kontakt od mojho ortopeda ohladom ask bedra, asi do dvoch dni mi odpisala nejaka jeho asistentka,aby som poslala lekarske spravy a dohodla si s nim online konzultaciu a na tej uz mi dal termin operacie..

@pupidu9 ahoj,no zaujmave ja som pisala a nic dodnes som dufala ze sa ozve aspon cez vikend..no tak asi budem kusiet rovno online konzultaciu objednat..lebo ja som mu pisala mail s tym,ze som sa chcela informovat alo to funguje aj kvoli lekarskym spravam a tak

cukrik93
26. apr 2025

A na ktory mail ste mu pisali baby?

cukrik93
29. apr 2025

A ako prebiehala ta online konzultacia? Mam ju objednanu na nedelu a neviem co ma caka,nakolko na ziadny z mailov mi doteraz neodpisali..dnes som bola u orto a ten odporuca ASK a navyse ma moc nepotesil ale aj Acromio plastiku ramena 🤦‍♀️

badox
29. apr 2025
@cukrik93

A ako prebiehala ta online konzultacia? Mam ju objednanu na nedelu a neviem co ma caka,nakolko na ziadny z mailov mi doteraz neodpisali..dnes som bola u orto a ten odporuca ASK a navyse ma moc nepotesil ale aj Acromio plastiku ramena 🤦‍♀️

@cukrik93 nemusis mat obavy, ako u lekara, ze co ta trapi, ake mas bolesti/ obmedzenia, no a samozrejme nachystaj si spravy od orto, pripadne popis MRI. Je sice zaneprazdneny ale velmi prijemny. Aspon ja mam taku skusenost. A nachystaj si vsetky otazky co Ta trapia 😉

cukrik93
29. apr 2025
@badox

@cukrik93 nemusis mat obavy, ako u lekara, ze co ta trapi, ake mas bolesti/ obmedzenia, no a samozrejme nachystaj si spravy od orto, pripadne popis MRI. Je sice zaneprazdneny ale velmi prijemny. Aspon ja mam taku skusenost. A nachystaj si vsetky otazky co Ta trapia 😉

@badox vdaka za odpoved,ja mam popisy aj cd ale neviem ako a kam mu to poslat kedze na mail mi vobec dodnes neodpovedal co sa aj moj lekar cudoval..tak neviem ci pocas konzultacie mu to este len poslem a snimky to vobec nemam ako poslat jedine postou cdcka..tak som zvedava ze jak to prebehne cele..

pupidu9
29. apr 2025
@cukrik93

@cukrik93 Ja som mu pisala na tento email: maros.varga@nke.agel.sk . Inak ako pise badox - online prebiehalo ako u lekara, popytala som sa vsetko,co ma zaujimalo ohladom ask bedra a dohodli sme termin..ale este predtym som mu poslala vsetky papiere od ortopedaj aj z MRI aby vedel co a ako..

cukrik93
29. apr 2025
@pupidu9

@cukrik93 Ja som mu pisala na tento email: maros.varga@nke.agel.sk . Inak ako pise badox - online prebiehalo ako u lekara, popytala som sa vsetko,co ma zaujimalo ohladom ask bedra a dohodli sme termin..ale este predtym som mu poslala vsetky papiere od ortopedaj aj z MRI aby vedel co a ako..

@pupidu9 ja som mu na ten mail pisala este minuly tyzden lebo som chcela nejake informacie a ziadna odpoved doteraz..tak dnes som si rezervovala tu online konzultaciu a zajtra mu napisem znovu mail s tym,ze tam dam aj fotky popisu MR a spravu od odosielajuceho lekara?

cukrik93
30. apr 2025

Sorry ženy furt otravujem 😂 tu online konzultaciu ste mali cez mobil cez apku alebo cez notebook? Lebo neviem ci mi staci mobil..diky 😁

pupidu9
1. máj 2025
@cukrik93

Sorry ženy furt otravujem 😂 tu online konzultaciu ste mali cez mobil cez apku alebo cez notebook? Lebo neviem ci mi staci mobil..diky 😁

@cukrik93 ja cez mobil som mala😊

cukrik93
4. máj 2025
@pupidu9

@cukrik93 ja cez mobil som mala😊

@pupidu9 neviete mi prosim poradit nejake zakladne otazky co sa ho pytat ohladom tej operacie? Ja som v takom strese dnes pred tou konzultaciou ze som jak vymleta 😅

cukrik93
4. máj 2025

Mimochodom do dnesneho dna nemam ziadnu odpoved od pana doktora na maily, ktore som mu posielala, tak som naozaj zvedava na tu konzultaciu

pupidu9
5. máj 2025
@cukrik93

@pupidu9 neviete mi prosim poradit nejake zakladne otazky co sa ho pytat ohladom tej operacie? Ja som v takom strese dnes pred tou konzultaciou ze som jak vymleta 😅

@cukrik93 Poradiť som nestihla, prepáčte. A ako ste dopadli?

cukrik93
5. máj 2025
@pupidu9

@cukrik93 Poradiť som nestihla, prepáčte. A ako ste dopadli?

@pupidu9 nevadi,komunikacia bola super..ihned odporucil operaciu a dal co najskorsi termin takze koncom jula ideme na to,som zvedava..pytala som sa ci potrebujem podsedak na wc pripadne ako ist autom domov,povedal ze pokial nie je wc prilis nizko tak netreba..len neviem co znamena prilis nizko 😂

cukrik93
6. máj 2025

Žienky este budem mat par otazok ak by ste boli take zlate..ako ste sa sprchovali po operacii ? Mali ste podsedak na wc ci nekazal? Ako ste spavali? A kedy sa zacina chodit na rehabilitacie? Za kazdu odpoved dakujem 🙂

pupidu9
7. máj 2025
@cukrik93

Žienky este budem mat par otazok ak by ste boli take zlate..ako ste sa sprchovali po operacii ? Mali ste podsedak na wc ci nekazal? Ako ste spavali? A kedy sa zacina chodit na rehabilitacie? Za kazdu odpoved dakujem 🙂

@cukrik93 po operacii sa prvý deň nesprchuješ, potom so zalepenými ranami, prvý mesiac ja v sprcháči na jednej nohe (našťastie mám telo natrénované), na wc som mala požičaný nástavec,aby nohy neboli v pravom uhle.. spávala som zo začiatku na chrbte, potom aj na zdravom boku s vankúšom medzi nohami.. cvičiť som začala doma prakticky od prvého dňa, cviky mi dala rehabilitačná pri odchode z nemocnice..denne dvakrát - ráno a večer.. na rehabilitáciu som začala chodiť po piatich týždňoch (odporúčam sa tam objednať skôr aby vám to vyšlo po tých 5 týždňoch začať, tu boli dosť obsadené termíny).. postupne som začala chodiť aj na druhú nohu, najskôr s barlami,potom s turistickými paličkami a teraz už bez.. jednu francúzsku mi neodporúčali kvôli chrbtici.. oplatí sa cvičenie nezanedbávať, je to veľmi dôležité na správne zotavenie😉 ja po necelých 3mesiacoch už robím takmer všetko okrem behu a skákania, to sa ešte šetrím.. noha nebolí ani po turistike👌

cukrik93
7. máj 2025
@pupidu9

@cukrik93 po operacii sa prvý deň nesprchuješ, potom so zalepenými ranami, prvý mesiac ja v sprcháči na jednej nohe (našťastie mám telo natrénované), na wc som mala požičaný nástavec,aby nohy neboli v pravom uhle.. spávala som zo začiatku na chrbte, potom aj na zdravom boku s vankúšom medzi nohami.. cvičiť som začala doma prakticky od prvého dňa, cviky mi dala rehabilitačná pri odchode z nemocnice..denne dvakrát - ráno a večer.. na rehabilitáciu som začala chodiť po piatich týždňoch (odporúčam sa tam objednať skôr aby vám to vyšlo po tých 5 týždňoch začať, tu boli dosť obsadené termíny).. postupne som začala chodiť aj na druhú nohu, najskôr s barlami,potom s turistickými paličkami a teraz už bez.. jednu francúzsku mi neodporúčali kvôli chrbtici.. oplatí sa cvičenie nezanedbávať, je to veľmi dôležité na správne zotavenie😉 ja po necelých 3mesiacoch už robím takmer všetko okrem behu a skákania, to sa ešte šetrím.. noha nebolí ani po turistike👌

@pupidu9 super dakujem za info ☺️ no ja sa tych cviceni trochu bojim,a neviem ani kde ma vezmu na rehab ale napadlo ma ze objednat sa uz hned po operacii aby to vyslo casovo..podsedak si zabezpecim a sprchu teda asi so stolickou nejakou,lebo ja rozhodne neustojim na jednej nohe dlho 🤦‍♀️ nahodou nemate tie cviky co su hned od operacie? Mne mal dr poslat aj polohy ktore nebudem moct vykonavat ale neposlal mi to asi zabudol..nemate to nahodou?

pupidu9
9. máj 2025
@cukrik93

@pupidu9 super dakujem za info ☺️ no ja sa tych cviceni trochu bojim,a neviem ani kde ma vezmu na rehab ale napadlo ma ze objednat sa uz hned po operacii aby to vyslo casovo..podsedak si zabezpecim a sprchu teda asi so stolickou nejakou,lebo ja rozhodne neustojim na jednej nohe dlho 🤦‍♀️ nahodou nemate tie cviky co su hned od operacie? Mne mal dr poslat aj polohy ktore nebudem moct vykonavat ale neposlal mi to asi zabudol..nemate to nahodou?

@cukrik93 mám to v whatsApp. Museli by ste dať nejaký kontakt..

cukrik93
9. máj 2025
@pupidu9

@cukrik93 mám to v whatsApp. Museli by ste dať nejaký kontakt..

@pupidu9 napisem vam spravu ☺️

cukrik93
27. júl 2025

Ahojte baby,ja mam este otazku ohladne PNky,Varga mi napisal ze vystavuju v nemocnici. Neviete ako to je presne?

badox
27. júl 2025
@cukrik93

Ahojte baby,ja mam este otazku ohladne PNky,Varga mi napisal ze vystavuju v nemocnici. Neviete ako to je presne?

@cukrik93 vystavuju na prijme do nemocnice, asi automaticky na 2 mesiace (nik sa ma nepytal nakolko, len obvodny ma potom informoval lebo tam ides po prepusteni so spravou).

pupidu9
27. júl 2025
@cukrik93

@cukrik93 mne vystavil PNku az moj obvodny lekar po prichode domov od dna odchodu do nemocnice..